Vijesti

March 31, 2022

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Apex Legends klađenje polako dobija na snazi jer sve više fanova pucačine iz borbenih heroja kladi se na stotine turnira i takmičenja širom svijeta. Ako klađenje zvuči kao ideja, ovo je pravo mjesto. Saznajte sve o Apex Legends klađenju 2022, od osnova Apex Legends online klađenje na najveća takmičenja i timove.

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022

Šta je Apex Legends?

Razvijena i objavljena od strane Respawn Entertainment i Electronic Arts, Apex Legends je jedna od najvećih battle royale igara na eSport sceni, koja ima preko 13 miliona aktivnih igrača sedmično. Ovu internetsku video igricu za više igrača karakteriziraju inovativne moderne borbe i regularne sezone koje postavljaju dva tima od po tri igrača na ostrvu koje se stalno smanjuje.

Apex Legends je također proširio svoj doseg na industriju klađenja na eSport. Iako nije na nivou CS: GO, Dota 2, FIFA-e i League of Legends, polako se penje u rangu od inauguralne Apex Legends Global Seriesa u decembru 2019., kada je nagradni fond od 3 miliona dolara pušten u promet. Ogroman nagradni fond poslužio je kao poziv za buđenje kako za eSports timove tako i za kladioničare. Danas, igrači mogu da se klade na širok spektar Apex Legends takmičenja i turnira na mnogim sajtovima sa online tržištima eSport klađenja.

Klađenje na Apex Legends

2022. će definitivno biti naporna godina na mapi klađenja Apex Legends. Ali kao igraču, važno je biti upoznat sa svime o Apex Legends klađenju. Za one koji su novi u Apex klađenju, ispod su tri ključne stvari koje treba napomenuti.

Apex Legends Markets

Tržišta klađenja odnose se na različite moguće ishode Apex Legends meča ili turnira. Prije početka, igrači moraju biti sigurni da poznaju dostupna tržišta. Mnogi igrači griješe kladeći se na tržištima koja jedva razumiju. Apex Legends ima mnogo tržišta. Kladionici se mogu kladiti na akumulatore, zbrojeve, Moneyline opklade, direktne opklade i posebne opklade. Primjeri popularnih Apex Legends tržišta klađenja uključuju pobjednika utakmica, pobjednika turnira, najviše ubistava, pobjednika mape, najduža ubijanja i rezultate na mapi, između ostalog.

Razumijevanje Apex Legends kvota

Osim tržišta, važno je razumjeti i kvote, koje idu ruku pod ruku sa tržištima klađenja. Šanse predstavljaju vjerovatnoću da se dogodi neki događaj (ishod). Što su šanse veće, to su manje šanse da taj događaj prođe.

Kao iu drugim sportskim kladionicama, kvote za klađenje u Apex Legends će biti dostupan u tri formata, kao što je objašnjeno u nastavku.

  • Decimale - Ovo je najpopularniji format kvota predstavljen u decimalama. Takođe poznate kao evropske kvote, dobici u decimalnim kvotama se izračunavaju množenjem kvota sa ulogom.
  • Fractional kvote- Takođe se naziva i britanskim kvotama, ovo je još jedan popularan format kvota. Predstavljen u razlomcima, broj na lijevoj strani (brojilac) u razlomcima je ono što igrači trebaju uložiti da bi osvojili onaj na desnoj strani (imenik).
  • Moneylines - Inače poznate kao američke ili američke kvote, Moneylines mogu biti favoriti (-) ili autsajderi (+). Favoriti predstavljaju iznos koji je potrebno uložiti da biste osvojili 100$, dok su autsajderi osvojeni iznos za svakih 100$, plus ulog.

Najbolje stranice za klađenje Apex Legends u 2022

U 2022. ima ih na stotine web stranice za online eSport klađenje, neki su originalni dok su drugi gubljenje vremena. Prilikom odabira stranice za klađenje da se pridružite, provjerite je li licencirana ili ne. Također provjerite funkcije kao što su mobilne aplikacije, korisnička podrška, depozit i isplata, sigurnost i bonusi. Važno je provjeriti ima li web mjesto Apex Legends tržišta klađenja.

Apex Legends sezona 2022

Što se tiče glavnih događaja, koji su najveći Apex Legends turniri i timovi u 2022.? Ovo je veoma važno za kladioničare jer ranije poznavanje rasporeda stavlja igrače u bolju poziciju da prate formu timova učesnika i drugu dinamiku koja može uticati na ishode takmičenja i turnira.

Kao i prošle sezone, kalendar takmičarskih gaming događaja Apex Legends će biti zauzet. Postoje kvalifikatori, A-Tier događaji, B-Tier događaji, C-Tier događaji, D-Tier događaji i S Tier događaji. Neki od najboljih turnira za klađenje uključuju Apex Legends Global Series, Pro League Regular Season, Challenger Circuit, ALGS Championship, RAGE PARTY, ACADEMIA cup, Apex Legends Winter Circuit i Japan Series.

Osim poznavanja kalendara, bitno je znati najbolje timove na eSport sceni, podvige svakog tima i njihovu trenutnu formu. Postoji na desetine Apex Legends timova. Naravno, neki imaju vrhunske performanse, tako da bi trebali biti na listi favorita kladioničara. Najbolji Apex Legends timovi za klađenje u 2022. su NRG, Complexity Gaming, G2 Esports, Spacestation Gaming, Team Liquid, Sentinels i Counter Logic Gaming.

Gdje pratiti akciju

Sada, gdje kladionici mogu pratiti akciju? Pa, ovo zavisi od događaja. Mnogi Apex Legends eSports mečevi se prenose na stranicama kao što su Twitch i YouTube. Najbolji sajtovi za klađenje takođe imaju prenos uživo tako da kladioničari mogu da vide akciju direktno sa sajta kladionice.

To je kraj ovog pregleda. Ne zaboravite provjeriti neke savjete za klađenje na eSport jer oni uvelike povećavaju šanse za pobjedu u klađenju Apex Legends na mreži.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke
2024-02-16

Monopoly GO Pobjednička kampanja: Osvojite velike nagrade i besplatne kocke

Vijesti