Vijesti

March 17, 2022

Izdan novi alat za obuku za Valorant

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ljubitelji esport stranica za klađenje često će igrati igre na koje se klade. To im omogućava da bolje razumiju šta treba tražiti kod potencijalnog šampiona. Dobar primjer za to je besplatna pucačina iz prvog lica Valorant. Mjesto, EsportRanker, sadrži obilje informacija o ovom naslovu, kao i drugim naslovima u esportu. Od kada ga je objavio Riot Games 2019. godine, Valorant je prihvaćen od strane zajednice klađenja na esportu na mreži.

Izdan novi alat za obuku za Valorant

Koncept za Valorant je inspirisan CS: GO. Stoga ova dva taktička strijelca dijele mnoge sličnosti. Ovo uključuje vrste profesionalnih timova koji učestvuju na turnirima sa visokim ulozima. Valorant Champions Tour (VCT) je relativno novo takmičenje. Plan je da se održava svake godine i da se sastoji od tri različita nivoa. Regionalni odlučuju ko će ući u Masters. Postoji nekoliko faza do Mastersa, a samo najbolji igrači će se kvalifikovati za nivo šampiona.

2021. finale je bio domaćin Berlina 12. decembra. Tim Gambit Esports je tijesno poražen od Acenda. To ih je učinilo prvim svjetskim šampionima u Valorant esportu. Budući da je VCT tako nov, može se činiti teškim za obožavatelje Valorant klađenja da predvide potencijalne dobitnike. Međutim, ako igrači odvoje vrijeme za istraživanje najboljih timova, ovaj će zadatak biti mnogo lakši.

Oživljavanje legendarnih trenutaka

Najbolji način da analizirate profesionalne igrače je gledanje njihovih najupečatljivijih mečeva. Ovo je olakšao Aim Lab, zvanični partner za obuku za DCT. Dostupan je za preuzimanje sa Steam-a. Uz Aim Lab, igrači mogu vježbati svoje Valorant vještine i provjeriti svoju statistiku igre.

Nedavno je objavljeno sedam novih zadataka. Zasnovane su na kultnim trenucima sa posljednje Valorant Champions Toura 2021. Igrači amateri mogu vidjeti koliko dobro stoje u poređenju sa profesionalcima. Ovi zadaci također pomažu ljudima kada je u pitanju Valorant online klađenje. Oni pokazuju koji šampioni imaju šansu da prođu dobro na turniru sledeće godine. Shodno tome, korisnici Aim Lab-a bi mogli bolje predvidjeti na koga će staviti opkladu.

Nova perspektiva

Esport klađenje i gledanje se veoma razlikuju od stvarnog učešća. Lako je potcijeniti čist pritisak pod kojim su profesionalni igrači. Novo izdanje na Aim Labu daje široj javnosti novu perspektivu stavljajući ih u cipele šampiona. Odabrano je sedam momenata koji posebno udaraju u puls. Dostupan je i ekskluzivni zadatak zasnovan na ritmu. Koristi zvaničnu himnu VCT-a, "Umri za tebe" od Grabbitza.

Glavna privlačnost novog izdanja za ljubitelje esport klađenja je činjenica da će ih upoznati sa nekim od najjačih kandidata. Oni mogu ući u cipele igrača Lakaija tokom njihovog 1v2 kvačila na Ascentu. Na mapi Icebox, Hiko se uspješno bori protiv tri neprijatelja. Ova mapa je također mjesto gdje je TenZ pokazao svoju besprijekornu tehniku uništavanja neprijatelja. U još jednom trenutku Aim Lab-a, Asuna brzo šalje pet rivala na Bind mapi. Tu je i epski 1v4 trenutak od Derkea koji treba doživjeti. Profesionalni igrači Heat i Deffo izvode odvažne podvige tokom asova mečeva.

Svi ovi trenuci zajedno će naučiti ljubitelje klađenja na mreži šta da traže kod šampiona. U Valorantu nije bitan samo ukupni rezultat. Postizanje neočekivanog na brz i uzbudljiv način je također važno.

Nova vrsta kockara

Pojava esporta promijenila je industriju klađenja na više načina. Stvorena je nova generacija kockara. Ovi ljudi će biti dovoljno mladi da igraju video igrice u ranoj dobi. Oni, dakle, imaju vrijedan nivo stručnosti koji će im pomoći da naprave dobitnu opkladu. Ponekad se savjeti za klađenje na esport mogu proizvesti iz iskustva.

Uobičajeno je da ljubitelji tradicionalnih sportova jednostavno gledaju utakmice. To im daje ideju na koje igrače treba obratiti pažnju. Međutim, medij video igara je jedinstveniji. Valoran može igrati praktično svako. Čak i ako nisu jako vješti, iskustvo im ipak daje uvid u profesionalne igrače. Nadamo se da će im ovo pružiti prednost kada je u pitanju klađenje.

Koliko je korisno novo izdanje?

Ako kockari pokušavaju analizirati prednosti i nedostatke klađenja na određenog igrača, tada će novo izdanje Aim Laba imati ograničenu količinu korisnosti. To je zbog činjenice da samo pokazuje njihove vještine. Umjesto toga, bolje je za igrače da gledaju cijeli meč. To će im pomoći da steknu mnogo detaljniji pregled svakog pojedinačnog šampiona.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski promašaj?

Vijesti