Vijesti

November 1, 2023

Honkai: Star Rail sponzorira kineske timove na TI12, nudi Stellar Jade nagrade

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Honkai: Star Rail, hvaljeni svemirsko-fantastični RPG koji je razvio HoYoverse, sponzorirao je oba kineska tima za The International 2023 (TI12). Kao dio promocije, pokrenuli su kampanju nudeći "besplatni" Stellar Jade igračima na osnovu toga kako su se timovi plasirali na događaj.

Honkai: Star Rail sponzorira kineske timove na TI12, nudi Stellar Jade nagrade

Stellar Jade Rewards

Na osnovu kampanje, igrači bi dobili između 100 i 1000 Stellar Jade u zavisnosti od performansi Azure Ray ili LGD Gaming. Nije precizirano da li će se vrijednosti zbrajati ako se obje ekipe plasiraju unutar bodova.

LGD Gaming i Azure Ray su završili na 3. odnosno 5. mjestu, što znači da će Honkai: Star Rail morati isplatiti najmanje 600, a možda i 1100 Stellar Jade igračima.

Detalji o sponzorstvu

Obim sporazuma oba tima sa Honkai: Star Rail-om ostaje neotkriven, iako je brend Honkai: Star Rail-a bio istaknuto istaknut na dresovima oba tima.

„LGD Gaming i Honkai: Star Rail su zvanično postigli saradnju! Honkai: Star Rail će sponzorirati LGD Dota 2 diviziju da se takmiči u TI 2023. Neka nas ovo putovanje vodi prema zvijezdama!" - glasio je prijevod LGD-ovog posta.

Distribucija nagrada

Nagrade se dijele počevši od danas do 15. novembra u 6:00 ujutro i dostupne su putem mailing sistema u igri.

Honkai: Jedinstveni pristup Star Raila

Vrijedi napomenuti da je neuobičajeno da mobilna igra poput Honkai: Star Rail sponzorira esports timove. Igra čak ne nudi ni PvP mod i čisto je nekonkurentna PvE zabava. Međutim, ovo sponzorstvo je u skladu s reputacijom HoYoverse-a kao jednog od vodećih kineskih programera igara i pruža priliku za promociju igre na prestižnom esport događaju. Dugoročni planovi za Honkai: Star Rail-ova esports sponzorstva su još uvijek nejasni, ali će sigurno izložiti tvrdoglave Dota 2 fanove žanru mobilnih igara.

Nove saradnje u Dota 2 sceni

Sa ukidanjem Dota Pro Circuit-a u narednoj godini, turniri trećih strana bi mogli postati sve prisutniji u domeni Dota 2 esporta. Ovo otvara mogućnost za igre poput Honkai: Star Rail i Genshin Impact, još jedne igre koju je razvio HoYoverse, da ne samo sponzoriraju timove već i čitave Dota 2 turnire. Ova sponzorstva bi mogla ukazivati ​​na sve veće preklapanje između casual gaming naslova i esport sektora.

Ovaj uticaj dalje pokazuje entuzijazam za ove mobilne igre unutar Dota 2 zajednice. Profesionalni igrač Wang "Ame" Chunyu je ranije ove godine predstavio cosplay lika Genshin Impacta, Childea, a igrač VALORANT-a je čak izgubio meč da bi dao prednost Honkai: Star Rail-u.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti