Vijesti

November 17, 2023

Grubby: Od Warcraft 3 Legende do Dota 2 Immortal Ranka

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Grubby, renomirani veteran esporta, nedavno je postigao prestižni Immortal rang u Dota 2. Ovaj izvanredan podvig prikazuje njegovu tranziciju od old-school Warcraft 3 igrača i bacača u apsolutni Dota 2 gigachad.

Grubby: Od Warcraft 3 Legende do Dota 2 Immortal Ranka

Grubby's Background

Grubby ima impresivnu istoriju u Warcraft-u 3, sa 38 LAN naslova i šest svjetskih prvenstava uz njegovo ime. Igrao je za vrhunske timove kao što su 4Kings, Evil Geniuses i MeetYourMakers. Nakon povlačenja iz profesionalne igre, ostao je aktivan u gejming zajednici, fokusirajući se na streaming i casting za igre poput Heroes of the Storm i Age of Empires.

Prelazak na Dotu 2

Prošle godine, Grubby je odlučio da se okrene na Dota 2, odluku koja se pokazala plodnom. Njegovo putovanje do Immortal ranga počelo je sa 680 MMR (Herald rang) u septembru 2022. i popeo se na impresivnih 5643 MMR. Ova dosljedna izvedba i prilagodljivost u igri su izazvali divljenje kako navijača, tako i igrača.

Buduće mogućnosti

Sa njegovim dostignućem dostizanja Immortal ranga, postavljaju se pitanja o Grubbyjevoj budućnosti u profesionalnoj Dota 2. Iako je malo vjerovatno da će postati profesionalac, postoje spekulacije da bi mogao nastaviti karijeru u kastingu ili postati voditelj stola za Dota 2 događaje. Osim toga, postoji mogućnost da se okuša u takmičarskoj igri na amaterskom nivou, potencijalno igrajući sa Janneom 'Gorgc' Stefanovskim, koji trenutno igra za Team Bald Reborn.

Grubbyjeve vještine u Dota 2

Grubbyjeva stručnost stečena u Warcraftu 3 pokazala se kao prednost u Doti 2, posebno njegove vještine s mikro-teškim herojima. Njegova sposobnost da se s lakoćom nosi sa složenim herojima pomogla mu je da se brže popne u redove. Ostaje da se vidi da li će Grubby nastaviti da se penje u rangu i cilja na 10K ili 12K MMR.

Zaključak

Bez obzira da li Grubby odluči da nastavi glumačku karijeru ili nastavi da se ističe u strimingu i kreiranju sadržaja, njegova dostignuća u Doti 2 dodaju impresivno poglavlje njegovoj već istaknutoj esport ostavštini. Njegovo prisustvo na Dota 2 sceni donosi novu perspektivu i talenat koji je prijeko potreban.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti