Vijesti

October 28, 2023

Gaimin Gladiators trijumfovao nad Team Liquidom na The International 12

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Utakmica između Team Liquida i Gaimin Gladiatorsa na The International 12 bila je dugo očekivana i gledana od strane mnogih. Obožavatelji Team Liquida nadali su se priči o iskupljenju, ali nažalost, nije bilo suđeno.

Gaimin Gladiators trijumfovao nad Team Liquidom na The International 12

Trn u strani tečnosti

Gaimin Gladiators su se konstantno dokazali kao odličan protivnik za Team Liquid tokom cijele godine. Ovaj meč nije bio izuzetak, jer je GG još jednom pokazao svoju dominaciju. Njihova pobjeda nad Liquidom nesumnjivo će im podstaći motivaciju za predstojeću sezonu.

Najvažniji detalji igre

U prvoj utakmici, Team Liquid je pokazao svoju vještinu i otpornost. Uprkos tome što je u početku zaostajala u ubijanjima, Mickeova Luna je ostala sila s kojom se treba računati, osiguravajući vrhunsku farmu tokom cijele igre. Ključna borba u boksu Dire Rosh preokrenula je tok u korist Liquida, dovodeći ih do pobjede u prvoj utakmici.

Međutim, Gaimin Gladiators su se vratili u drugoj utakmici. Aceov izbor Lone Druida, u kombinaciji sa Harpoon i Radiance izgrađenim na medvjedu, pokazao se previše za Liquida. Ovo je pokazalo zašto su Gaimin Gladiators zaslužili svoje visoke ocjene na TI 12.

Treća utakmica je bila očajna situacija za Liquida, jer se Zaijev Centaur borio protiv Dyrahyoovog Weavera. Već do 20 minuta bilo je jasno da igra ide u prilog Gaimin Gladiatorsima.

Looking Ahead

Iako je to bio razočaravajući kraj godine za Team Liquid, oni nisu loš tim. Iako je mogućnost mijenjanja sastava, važno je priznati njihov dosljedan učinak tokom cijele sezone. Igrali su izuzetno dobro, samo nisu bili najbolji. Kako se bliži sljedeća sezona, Liquid će imati priliku da se resetuje i vrati jači.

Ovo je možda kraj putovanja Team Liquida na The International 12, ali svakako nije kraj njihovog prisustva na Dota 2 sceni. Navijači mogu očekivati ​​više od ovog talentovanog tima u budućnosti.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti