Vijesti

November 9, 2023

Activisionov tim RICOCHET uvodi 'Splat' u borbu protiv varalica u Call of Duty

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Activisionov tim RICOCHET radi na uzbudljivim ažuriranjima za anti-cheat engine u pripremi za lansiranje Modern Warfare 3 i sljedeće generacije Warzone. U nedavnom postu na blogu, fanovi Call of Duty-a su obaviješteni o novim funkcijama koje dolaze u RICOCHET, a jedan poseban anti-cheat mehaničar ističe se svojom urnebesnošću.

Activisionov tim RICOCHET uvodi 'Splat' u borbu protiv varalica u Call of Duty

Predstavljamo 'Splat'

Izvanredna karakteristika ažuriranja se zove 'Splat'. Ova mehanika je dizajnirana da učini igru ​​neprikladnom za varalice petljajući se u njihov način igre na duhovit način. Kada se otkrije da igrač vara u predvorju prije igre, naći će se kako iskače iz ulaznog aviona bez padobrana. A ako se varalica otkrije nakon uspješnog postavljanja, njihova brzina će se prilagoditi, što će rezultirati padom od 10.000 stopa koji ih trenutno ubija. To je bizaran, ali efikasan način da se nosite sa varalicama.

Sigurnost i efikasnost

Tim RICOCHET je naglasio da je 'Splat' funkcija sigurna i da će se aktivirati samo za otkrivene varalice. Neće se pokrenuti izvještavanjem na osnovu igrača. Ovo jamstvo je važno za održavanje povjerenja igrača u sistem protiv varanja. U stvari, RICOCHET Anti-Cheat logo je dodat u kill feed kako bi se pružila vizuelna potvrda zaštite sistema u realnom vremenu.

Mašinsko učenje za poboljšanu detekciju

Pored 'Splat' funkcije, Tim RICOCHET koristi mašinsko učenje da identifikuje nova ponašanja varanja u podacima klijenta i servera. Ova tehnologija im omogućava da aktivno izazivaju abnormalno ponašanje i štite zajednicu od varalica. Analizirajući otprilike 700 isječaka igre dnevno, tim RICOCHET radi na borbi protiv stalnog priliva varalica u Call of Duty zajednici. Uz pomoć novog 'Replay Investigation Tool', model mašinskog učenja može automatski pregledati do 1.000 klipova dnevno, a očekuje se da će ovaj broj rasti.

Zaključak

Ohrabrujuće je vidjeti posvećenost Activisiona rješavanju varalica u Call of Duty. Uvođenje funkcije 'Splat' i upotreba mašinskog učenja pokazuju njihovu posvećenost zaštiti igračkog iskustva za legitimne igrače. Iako još ima prostora za poboljšanje, ova ažuriranja su korak u pravom smjeru. Pratite Esports.net za više vijesti o Call of Dutyju.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti