World Electronic Sports Games

Međunarodni esport turnir pod nazivom World Electronic Sports Games aka (WESG) je digitalno takmičenje koje se nalazi u Šangaju, a koje se zasniva na Olimpijskim igrama. Od 2016. igrači iz istih nacija se takmiče protiv drugih nacionalnih timova. Ovo jedinstveno esports takmičenje razdvaja muškarce i žene, a igrači se takmiče protiv drugih igrača istog pola. U 2016. godini, prvi turnir je ponudio nagradni fond od 5,5 miliona dolara.

Tokom prve godine manifestacije, samo građani zemlje mogli su se takmičiti u timu zemlje. Pravila turnira su evoluirala i sada dozvoljavaju dva strana člana za svaki tim. Takmičari na turniru su oni koji pobijede nastavljaju na turniru, na osnovu protokola sa jednom eliminacijom.

Igre na WESG-u

Igre na WESG-u

Uz brojne popularne igre, WESG igrači se takmiče na najvišem nivou.

Counter Strike

Counter Strike (CS:GO) je igra smještena na raznim lokacijama u svijetu. Igrači kontroliraju suprotstavljene protuterorističke ili terorističke militantne likove. Za svaki krug igre, timovi rade na međusobnom porazu postižući ciljeve koji uništavaju sve u protivničkom timu. Igra omogućava prilagođavanje pribora i oružja.

Dota 2

With Dota 2, igrači igraju u timovima od 5 igrača protiv drugog tima, koji se ili brani ili zauzima bazu na mapi. Svaki igrač upravlja likom, koji se zove heroj, koji ima moćne sposobnosti. Igrači mogu birati između 122 heroja za kontrolu i prikupljanje bodova za heroja kada pobijedi heroja u protivničkom timu. Da bi pobijedio, tim mora uništiti veliku strukturu na bazi drugog tima, zvanu Drevni.

Hearthstone

Hearthstone je digitalna kartaška igra, koji je besplatan za igranje. Nadovezujući se na Warcraft seriju, igra koristi iste likove i elemente. 2014. godine, Blizzard Entertainment je objavio igru za macOS i Windows. Kasnije tokom godine, kompanija je takođe objavila Android i iOS verzije.

Uz tehnologiju na više platformi, naslov podržava igranje između igrača na različitim uređajima. Dva protivnika koriste špilove od 30 karata, kontrolirajući heroja s jedinstvenim moćima. Igrači koriste kristale da prizovu minione da napadnu protivnika, na kraju uništavajući heroja takmičenja.

Igre na WESG-u
Zašto su Svjetske elektronske sportske igre popularne?

Zašto su Svjetske elektronske sportske igre popularne?

Budući da je WESG baziran na Olimpijskim igrama, navijači doživljavaju osjećaj nacionalnog ponosa kada gledaju utakmice i ishode. Osim toga, online klađenje je povećalo popularnost dobro posjećenih digitalnih događaja. Industrija esporta vrijedna više milijardi dolara privlači kladioce širom svijeta.

Klađenje podstiču profesionalni kockari i ljubitelji amatera koji žele da iskuse još jedan nivo uzbuđenja dok gledaju gejming takmičenja. Kako popularnost mobilnih telefona nastavlja da raste, tržište omogućava igračima da gledaju i klade se na sve WESG takmičenja u pokretu. Jednostavan pristup, globalna popularnost i uzbudljiva igra povećavaju popularnost WESG-a širom svijeta.

Prednosti

Budući da ljudi širom svijeta provode više vremena na digitalnim igrama, WESG nudi jedinstven način za uživanje u esportu. Bilo da gledate, igrate ili se kladite, turnir nudi razne mogućnosti zabave za entuzijaste igara.

Novi igrači

WESG podstiče učešće novih gejmera u esportu tako što proširuje mogućnosti igranja za igrače koji učestvuju u takmičenjima. Rastuća popularnost turnira služi da istakne igre na turniru, privlačeći nove igrače širom svijeta.

Nagrade

Sa svojim višemilionskim nagradnim fondom, WESG igračima donosi priliku da osvoje značajne sume novca. Osim konkurencije, kladionici se klade na turnir u nadi da će izabrati pobjedničke igrače i timove. Vježbanje i razumijevanje igre pomaže takmičarima da osvoje novčanu nagradu. Istražujući i pametno kladeći se, kockar povećava svoje šanse za dobitak.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Jedan razlog je turnir je popularan za klađenje je broj različitih opcija klađenja. Uz tako široku paletu elektronskih igara dostupnih za gledanje i klađenje, kockari uživaju u klađenju na pojedinačne utakmice ili mješavinu takmičenja. Budući da igre promovišu nacionalni ponos, građani su često željni da se klade na tim svoje zemlje. Klađenje je još jedan način da dodate uzbuđenje uzbuđenju takmičenja.

Zašto su Svjetske elektronske sportske igre popularne?
Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskih elektronskih sportskih igara

Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskih elektronskih sportskih igara

U 2016. godini, prvi turnir je održan u kvalifikacijama u Šangaju. Čak i sa značajnim nagradnim fondom na raspolaganju, mnogi vrhunski igrači nisu prisustvovali inauguracionom turniru. Umjesto toga, nekoliko svjetski poznatih igrača odlučio da ide na popularnije događaje, kao što je ELEAGUE Major. WESG je i dalje uživao u snažnoj konkurenciji sa francuskim EnVyUs timom koji je pobedio Kinguin tim iz Poljske u CS:GO i odneo kući veliki nagradni fond.

TNC Pro Team nadmašio je danski Cloud9 u Dota 2 i osvojio glavnu nagradu. Švedski tim iz Alijanse pobijedio je Infamous tim iz Perua i osvojio bronzu. Korejci u takmičenju StarCraft 2 da pobede. Na trećem, Alex Sunderhaft iz Amerike pobijedio je Tobiasa Siebera iz Njemačke. U velikom finalu, šampion Hearthstonea Euneil Javiñas sa Filipina pobijedio je Šveđanina Jona Westberga.

Pobjednički timovi i najveći trenuci Svjetskih elektronskih sportskih igara
Gdje i kako se kladiti na Svjetske elektronske sportske igre

Gdje i kako se kladiti na Svjetske elektronske sportske igre

Da bi se kladio i pobijedio, kladioničar treba istražiti timove i pojedinačne igrače koji se takmiče u WESG-u. Kao i kod klađenja na obične sportove, važno je poznavati sve učesnike prije klađenja. Nakon pregleda kvota, kockar osvaja novac za pogađanje tačnih pobjednika pojedinačnih i timskih takmičenja. Ovdje su neke od vrsta mogućnosti klađenja koje su dostupne za turnir.

U esport zajednicama, kockari se sastaju na društvenim mrežama kako bi se neformalno kladili među prijateljima. Ove opklade se često odnose na stvarni novac ili druge predmete, u zavisnosti od uslova postavljenih između dve osobe ili grupe. Međutim, društveno klađenje nije uvijek dobra ideja. Klađenje protiv prijatelja može dovesti do nesuglasica, a klađenje sa strancima na mreži je rizično.

Lično klađenje ili direktno klađenje omogućava kockaru da se kladi sa drugim igračima koji se neformalno klade jedni s drugima. Veb lokacije za igre na sreću nude i direktno klađenje. Takmičari plaćaju naknadu za prijavu, a pobjednik dobija novčanu nagradu, koja je kombinacija uplaćenih naknada.

Pravo esportsko klađenje uključuje ulaganje novca pojedincu ili timu za koji se očekuje da će pobijediti putem online platforme ili poslovanja na zemlji. Međutim, ako osoba nije dobro upućena u igru i istoriju igrača, najbolje je ne bacati novac. Samo vješti kladioničari, koji razumiju strategiju esporta, ostvaruju dosljedno klađenje profita.

Naravno, igrači se mogu kladiti i na fantasy, što zapravo nije klađenje. Slično kao i fantasy fudbal, fantasy esports timovi se sastoje od spiskova esport igrača. Fantasy esports entuzijasti predviđaju pobjednike za zabavu bez klađenja novca.

Gdje i kako se kladiti na Svjetske elektronske sportske igre
Gdje i kako se igrač može kladiti na ovom turniru?

Gdje i kako se igrač može kladiti na ovom turniru?

Reputable online esport kladionice nude opcije klađenja na esport i kvote za fanove da se klade na WESG. Od vitalnog je značaja da provjerite licencne podatke i reputaciju web stranice prije klađenja. Postoji izrazita razlika u iskustvu kladioničara sa visokokvalitetnim i nekvalitetnim web stranicama za klađenje.

Pouzdane stranice nude jasne uslove usluge, vidljivo prikazane akreditive za licenciranje i dobre kritike. Nije sigurno kladiti novac na nasumično odabranu kladionicu. Prilikom odabira kladionice, kladioničari bi trebali biti sigurni da internetska stranica ima sljedeće kvalitete:

  • Kladionica pozitivna istorija poslovanja uvjerava kladionika da će primiti uplatu na dobitnu opkladu.
  • Popularne sportske kladionice uglavnom uživaju dobra online reputacija, koji privlače entuzijaste esporta.
  • Tehnička pouzdanost pruža potrošačima skoro 100 posto dostupnost za davanje opklada.
  • Dobre strukture bonusa su konkurentne drugim web stranicama na tržištu.
  • Interfejsi koji su jednostavni za upotrebu omogućavaju kladionicima da se lako kreću po web stranici.
  • Izvještavanje o događajima WESG povećava uzbuđenje u vezi s klađenjem uživo
  • Opcije klađenja nude različite načine klađenja.
  • Povoljni koeficijenti su konkurentni drugim kladionicama.
  • Poštovani metodi depozita nude pouzdane digitalne transfere sredstava.
  • Brzi, jednostavni procesi povlačenja osiguravaju besprijekorno iskustvo.

Kockanje na mreži osnažuje igrače i fanove da lako oklade novac na WESG-u. Klađenje brzo postaje jedan od najuzbudljivijih aspekata digitalnog igranja i esporta. Pružajući fanovima novi način da uživaju u igrama, online sportske kladionice se takmiče jedna s drugom kako bi prikupile značajne dijelove tržišta klađenja na esport.

Klađenje uživo doprinosi zabavi i uzbuđenju turnira. Koristeći moć interneta, kladionice nude fanovima mogućnost kockanja s bilo kojeg mjesta širom svijeta. Od Azije do Evrope, WESG entuzijasti se mogu kladiti na omiljene timove i igrače iz udobnosti kuće. Kao i Olimpijske igre, turnir izaziva osjećaj nacionalnog ponosa za ljubitelje esporta gdje god da žive.

Gdje i kako se igrač može kladiti na ovom turniru?
Koja je najbolja strategija za klađenje na ovom turniru?

Koja je najbolja strategija za klađenje na ovom turniru?

Znanje je kralj u esport klađenju. Pametno klađenje znači da fan esporta istražuje timove i igrače prije nego što kladi novac. Tim može imati prednost ako je stekao najbolje rangiranog igrača prije turnira.

Gledajući istorijske podatke, koji detaljno opisuju igrače koji najčešće pobjeđuju, pomoći će kockaru da napravi solidnu opkladu. Uz malo znanja i puno sreće, entuzijasti esporta mogu uživati u klađenju na timove i igrače koji se takmiče na Svjetskim elektronskim sportskim igrama.

Koja je najbolja strategija za klađenje na ovom turniru?