Vijesti

February 12, 2024

Uspon Cyphera: Oslobađanje neviđene moći u VALORANT-u

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Jedan od mojih VALORANT saigrača imao je plan dok smo se punili u Breezeovom napadaču. Njihov plan je bio jednostavan: ako vidite Cypher, rotirajte. I nisu potpuno pogrešili.

Uspon Cyphera: Oslobađanje neviđene moći u VALORANT-u

Cypher's Previous State

Prije zakrpe 7.09, Cypher nije bio popularan odabir u VALORANT-u. Igrači bi se radije suočili sa Cypherom nego s Killjoyem ili Chamberom u neprijateljskom timu. Njegove postavke bi se lako mogle probiti pomoću Skye psa ili Yoru klona. Osim toga, njegov ultimate je bio neodoljiv jer je samo jednom otkrio neprijatelje.

The Buffs

Međutim, Patch 7.09 je sve promijenio. Cypher je u prethodnim zakrpama dobio vrhunske dodatke, ali ova posebna zakrpa mu je dala novu ličnost i nevjerovatnu moć. On je postao bitan izbor na većini mapa u trenutnoj rotaciji.

Promjene u zamkama

Zakrpa je otežala neprijateljima da otkriju i unište Cypherove zamke. Izviđači i klonovi više ne mogu uništiti zamke, a hitboxovi Skye's Trailblazer i Fade's Prowlers su promijenjeni kako bi ih bilo još teže otkriti. Da biste razbili zamke, sada morate koristiti štetni uslužni program ili pucati na njihov izvor.

Kontraigra

Jedina poštena kontra Cypheru trenutno je KAY/O NULA/poen, ali čak i to se može izbjeći ili prekinuti. Razbijanje zamke nakon njenog aktiviranja je nevjerovatno teško i često rezultira smrću.

Najjači Agent Buff

Cypherove zamke sada omamljuju brže i na duže vrijeme, zbog čega je ključno za neprijatelja da brzo reaguje. Ako se zamka ne razbije ili ako igrač umre nakon što je omamljen, zamka se ponovo naoruža. Ovo je vjerovatno najjači agens u VALORANT-u.

Cypherove snage

Sa Cypherom u svom timu, možete lako zaključati lokacije u odbrani, upravljati bokovima bez brige o dometu i pružiti vrijedne informacije svom timu. Njegova stopa odabira je porasla nakon što je patch patch postao među prvih pet agenata.

Cypherova uloga

Vješt Cypher može promijeniti izglede za naizgled nepobjediv meč u odbrani. U napadu, on može vrebati i ponuditi ključne informacije na način na koji nijedan drugi stražar ne može. Međutim, nisu svi Cypher igrači vješti ili prilagodljivi. Neki odbijaju da kontrolišu bok ili uče iz svojih grešaka.

Zaključak

Iako postoje načini da se zaobiđu Cypherove sposobnosti, dobar Cypher igrač će tačno znati gdje su mu neprijatelji i za šta su sposobni.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti