Vijesti

February 15, 2024

Twisted Fate: Svestrani i moćni šampion koji dominira League of Legends

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Twisted Fate je nedavno postao dominantna sila u League of Legends, briljirajući u više uloga i stekao popularnost kako u rangiranim redovima tako iu profesionalnoj igri.

Twisted Fate: Svestrani i moćni šampion koji dominira League of Legends

Svestranost i moć

Jedan od glavnih razloga za uspjeh Twisted Fatea je njegova sposobnost prilagođavanja različitim stilovima igre. Može se izgraditi kao šampion u moći ili napadu, što mu omogućava da ispuni više uloga u timu. Uz to, njegova kultna zlatna kartica pruža pouzdanu sposobnost kontrole gomile, dok mu njegova ultimativna, Destiny, omogućava da izvrši pritisak na cijelu mapu.

Uticaj u Pro Play

Snaga Twisted Fatea nije prošla nezapaženo na profesionalnoj sceni. Već je izabran 64 puta u 2024. godini, sa nastupima kao ADC i na vrhu. Također je zabranjivan nevjerojatnih 45 puta u raznim regijama Lige.

Odgovor zajednice

Zajednica League of Legends podijeljena je oko dominacije Twisted Fate u metaigri 14. sezone. Mnogi igrači pozivaju na nerfove kako bi se pozabavili njegovom ogromnom moći. Međutim, sve značajne promjene će morati pričekati do sljedećeg ažuriranja, jer je razvojni ciklus za Patch 14.4 već pri kraju.

Balancing Twisted Fate

Ostaje da se vidi kako će Riot Games pristupiti balansiranju Twisted Fate. Kada se igra sa fokusom na snagu sposobnosti, on obično gradi Rod of Ages i Lich Bane, dajući prednost svojoj sposobnosti Wild Cards. U bot laneu, on se fokusira na podizanje nivoa Stacked Deck-a i žuri da dovrši Statikk Shiv i Stormrazor.

Ograničeni uticaj u džungli i podrška

Uprkos svojoj dominaciji u drugim ulogama, Twisted Fate je imao minimalan uticaj u džungli i na pozicijama podrške, sa manje od 4.000 odigranih igara u tim ulogama.

U zaključku, svestranost i moć Twisted Fatea učinile su ga izuzetnim izborom u League of Legends. Iako je njegova dominacija izazvala kontroverzu među igračima, ostaje da se vidi kako će Riot Games riješiti situaciju. Igrači će morati da sačekaju sledeće ažuriranje da vide da li su napravljene bilo kakve promene kako bi se uravnotežilo ogromno prisustvo Twisted Fate u igri.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti