Vijesti

February 16, 2024

Spacial Rend vs. Roar of Time: Upoređeni efekti Pokémon Go avanture

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Bilo da ste naučili o ovim potezima iz prethodnih Pokémon igara ili ste se s njima upoznali u Pokémon Go zahvaljujući njihovoj Go Tour: Efekti avanture, Spacial Rend i Roar of Time moćni su alati za legendarne Pokémone. Ali koji potez biste trebali odabrati ako imate opciju?

Spacial Rend vs. Roar of Time: Upoređeni efekti Pokémon Go avanture

Spacial Rend vs. Roar of Time: Upoređeni i objašnjeni efekti Pokémon Go avanture

Spacial Rend:

  • Cijena: 5,000 Stardust i pet Palkia bombona
  • Učinak: Iskrivljuje prostor na 10 minuta kako bi povećao područje susreta za divlje Pokémone.
  • Trainer Battle: 95 Power Dragon-type Charged Attack
  • Gym and Raid Battles: 160 Power Dragon type Charged Attack

Roar of Time:

  • Cijena: 5,000 Stardust i pet Dialga bombona
  • Učinak: Iskrivljuje vrijeme za šest minuta, omogućavajući igračima da pauziraju tajmere na stavkama kao što su tamjan, Dnevna avantura tamjan, Lucky Eggs i Star Pieces. Može se slagati dva sata istovremeno, do 24 sata, koristeći više Stardust i Dialga Candy.
  • Trainer Battle: 150 Power Dragon type Charged Attack
  • Gym and Raid Battles: 160 Power Dragon type Charged Attack

Dok su Spacial Rend i Roar of Time ekskluzivni potezi koje poznaju samo Palkia i Dialga, ne morate se ograničavati samo na jedan—barem kada je u pitanju posjedovanje Pokémona koji ih poznaje.

Evo osnovnih razlika između to dvoje upoređenih direktno tako da znate tačno u šta se upuštate. Samo zapamtite, barem tokom Go Tour: Sinnoh, gotovo možete garantirati susret sa Origin Forme Dialgom ili Origin Forme Palkiom koji zna svoj prepoznatljiv potez ako odaberete pravi put za Specijalno istraživanje događaja.

Je li Spacial Rend bolji u Pokémon Gou?

Spacial Rend je potez koji biste trebali odabrati ako pokušavate izvući maksimum iz događaja specifičnih za susret ili radite nešto poput Shiny lova.

Prošireni raspon susreta je koristan u opštijem smislu jer vam pomaže da pronađete više Pokémona bez potrebe da se toliko trudite. Za događaje kao što je Dan zajednice, ovo će vam omogućiti da uhvatite više susreta tokom ograničenog vremenskog okvira dok šaljete neželjene Poké loptice—a to također čini vjerojatnijim da ćete pronaći Shinyja jer ćete proći kroz više jedinstvenih susreta. To bi također moglo pružiti olakšanje za ruralne igrače koji se bore da pronađu susrete u određenim područjima u kojima žive.

U borbi, Palkia's Dragon/Water kucanje daje prednost u odnosu na Dialgu kada je u pitanju korisnost u mečevima tipova, ali Spacial Rend nanosi manje štete od Roar of Time. To je kompromis sa kojim ćete morati da se nosite kada pravite set poteza, jer smanjenje štete od nečega poput Draco Meteora vam omogućava da izvršite veći pritisak na štitove.

Je li Roar of Time bolji u Pokémon Go-u

Roar of Time je vrhunski alat za mljevenje ako ste dobri u planiranju kada koristiti predmete kao što su Lucky Eggs i Tamjan da povećate XP ili Stardust koji dobijete. Ako odmjerite vrijeme stvari kako treba, možete produžiti svoje ekstravagancije Lucky Egg evolutiona ili Stardust grindove na dva sata, što olakšava nego ikad da se stvari obavljaju bez korištenja više predmeta.

Ovo je također odlična prilika da jednostavno proširite Daily Adventure Incense, omogućavajući vam da lovite rijetke susrete prikazane u okviru dnevne mehaničke. Ako niste uspjeli uhvatiti Galarian Articuno, Galarian Zapdos ili Galarian Moltres, ovaj Avanturistički Efekat mogao bi postati vaš novi najbolji prijatelj dok ih nastavljate pratiti.

Dialga bi mogla biti malo situacijska u bitkama, ali Roar of Time je nadogradnja na bilo koji set pokreta koji možete dodijeliti tip Dragon/Steel. Probija rupu u skoro svemu što stavite ispred njega dok uzvratite tenk udarcima.

Presuda

Spacial Rend je bolji ako tražite više susreta, a Roar of Time pruža više korisnosti ako ste spremni za mljevenje XP ili želite iskoristiti prednosti predmeta poput tamjana. Pružaju uporedive prednosti u borbi, tako da se vaša odluka može u potpunosti zasnivati ​​na Avanturističkim efektima ili na tome koju legendu zmajevog tipa preferirate.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti