Vijesti

November 15, 2023

Snoop Dogg se širi u tehnologiju s Death Row Games: Diverzifikacija igranja i osnaživanje kreatora

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Reper Snoop Dogg, poznat po svojoj uspješnoj muzičkoj karijeri, proširio je svoje poslovne poduhvate u svijet tehnologije. Zajedno sa svojim sinom, Cordellom Broadusom, Snoop je najavio pokretanje Death Row Games, igračkog studija fokusiranog na pružanje mogućnosti za različite kreatore i širenje narativa oko igara.

Snoop Dogg se širi u tehnologiju s Death Row Games: Diverzifikacija igranja i osnaživanje kreatora

Diverzifikacija poslovnog portfelja

Snoop Dogg je izgradio raznolik poslovni portfolio tokom godina, uz brojne uspješne poduhvate. Ove sedmice je dodao još jedno pero svojoj kapi ulaskom u tehnološku industriju. Death Row Games ima za cilj stvoriti prostor za različite kreatore u ekosistemu igara i doprinijeti procesu donošenja odluka u industriji.

Unreal Engine 5: Temelj igara Death Row

Death Row Games se oslanja na Epic Games Unreal Engine 5 (UE5), platformu zasnovanu na zajednici koja omogućava kreatorima da razvijaju sadržaj koristeći otvoreni izvorni kod. Svestrani kod omogućava kreiranje igara koje su funkcionalne na različitim konzolama, uključujući Xbox, Playstation, PC i VR uređaje. Epic Games naplaćuje naknadu od 5% za programere koji prodaju svoj sadržaj putem platforme.

Snoop Doggova uključenost u igranje igara

Snoop Dogg je već neko vrijeme uključen u industriju igara. Bio je dio esportskog gejming kolektiva FaZe Clan i čak je imao prilagođenu kožu u popularnim igrama poput Call of Duty i Call of Duty: Modern Warfare. 2019. godine pokrenuo je Gangsta Gaming League, svoju vlastitu seriju esport turnira. Osim toga, Snoop je objavio ekskluzivnu NFT kolekciju pod nazivom 'A Journey with the Dogg' 2021.

Snoop's Business Ventures

Death Row Games se pridružuje Snoop Doggovoj opsežnoj listi poslovnih poduhvata, čija se neto vrijednost procjenjuje na 160 miliona dolara. Neki od njegovih značajnih poduhvata uključuju liniju proizvoda za kućne ljubimce, kompaniju rizičnog kapitala pod nazivom Casa Verde Capital, brend kanabisa Leafs by Snoop, Snoopadelic Films, liniju gina Indoggo i još mnogo toga.

Budućnost igara osuđenih na smrt

Iako ostaje neizvjesno hoće li Snoop izvesti Fortnite koncert poput Travisa Scotta, on je već ostavio trag u metaverzumu igara. Snoop je ugostio virtuelni nastup i objavio prilagođene NFT-ove za obožavatelje u metaverzu igara The Sandbox 2021. Sa Death Row Games, Snoop i njegov sin imaju za cilj stvoriti platformu koja prikazuje kulturu i priče različitih kreatora, posebno onih iz zajednica koje nemaju dovoljno usluge.

U zaključku, Snoop Doggov prodor u svijet tehnologije s Death Row Games označava još jednu prekretnicu u njegovoj uspješnoj karijeri. Pružajući mogućnosti za različite kreatore i doprinoseći procesu donošenja odluka u industriji igara, Snoop ima za cilj da proširi narativ o igranju igara i prikaže kulturu zajednica koje se nedovoljno služe.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti