Vijesti

February 13, 2024

Reworking Delibird's Present: Transformacija u Pokémona podrške

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Delibird, maskota prodavnica Delibird Presents u regiji Paldea, stekao je popularnost u Pokémon Scarlet i Violet. Međutim, uprkos svojoj slatkoj i velikodušnoj prirodi, Delibirdu nedostaje održivost na bojnom polju. Sa slabom statistikom i nepoželjnim sposobnostima, Delibirdov prepoznatljiv potez, Present, je njegov najveći nedostatak.

Reworking Delibird's Present: Transformacija u Pokémona podrške

Problem sa sadašnjošću

Present je potez baziran na RNG-u koji može izliječiti ili oštetiti metu. U bitci u kojoj je cilj nokautirati protivnike, korištenje poteza koji bi ih potencijalno mogao izliječiti je kontraproduktivno. Dodatno, osnovna snaga Presenta takođe zavisi od RNG-a, sa najvećom šansom da ima nisku baznu snagu od 40. Ovo čini Present neefikasnim potezom u celini.

Potencijal prerade

Zanimljivo je da Delibird dijeli sposobnost liječenja ili nanošenja štete sa Pollen Puff, potezom koji je vrlo efikasan u takmičarskoj igri. Za razliku od Present-a, Pollen Puff uvijek liječi saveznike i oštećuje protivnike sa osnovnom snagom od 90. Ovaj prijedlog prerade od strane AndyLaVGC-a na X (bivši Twitter) predlaže da Delibird's Present funkcionira slično kao Pollen Puff.

Transformacija Delibirda u Pokémona podrške

Kada bi Present bio prerađen da bi izliječio saveznike, Delibird bi mogao postati vrijedan Pokémon podrška. U kombinaciji s drugim potezima kao što su Icy Wind, Tailwind, Fake Out i Haze, Delibird bi mogao biti sjajan u podršci svom timu umjesto da bude ofanzivna snaga. Međutim, njegova loša defanzivna statistika bi ipak ograničila njegov potencijal. Delibird bi mogao naći mjesto u timu sa snježnim temama sa Aurora Veil ili potencijalno imati koristi od evolucije i upotrebe Eviolite-a.

Logika iza prerade

Predložena prerada Presenta usklađena je s konceptom davanja dobrih poklona saveznicima i manje poželjnih poklona neprijateljima. Ova logika je trebala biti implementirana kada su dvostruke bitke uvedene u Gen III. Nažalost, Delibird je još uvijek opterećen potezom koji je podpar, nepoželjnim sposobnostima i slabim statistikama. Nadamo se da će Delibird u budućnosti dobiti dodatke kako bi poboljšao svoju održivost i korisnost.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti