Vijesti

November 1, 2023

Razumijevanje promjena u rangu CS2: Vodič za penjanje na rang listi

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

CS2 je uveo novi sistem rangiranja sa nekim bitnim razlikama u odnosu na CS:GO. Ako ciljate na viši CS2 rang, ključno je razumjeti ove promjene prije nego što se upustite u takmičarske mečeve. Ovaj članak će vam pružiti upute, savjete i trikove koji će vam pomoći da započnete svoj takmičarski uspon na pravom putu.

Razumijevanje promjena u rangu CS2: Vodič za penjanje na rang listi

Promjene u CS2 rangovima

Novi CS2 sistem rangiranja donosi značajne promjene u odnosu na CS:GO. Najuočljivija promjena je uklanjanje imenovanih nivoa kao što su Silver, Gold Nova ili Global Elite. Umjesto toga, CS2 sada koristi transparentni ELO sistem, gdje jedan broj predstavlja ukupan broj bodova koji ste zaradili za penjanje na ljestvici.

Još jedna velika promjena je uvođenje dva odvojena odbora lidera: Competitive i Premier.

Konkurentni CS2 rangovi

Konkurentni CS2 rangovi funkcionišu slično kao CS:GO. Nakon što završite određeni broj igara za plasman, bit ćete smješteni u mečeve na osnovu vašeg ranga. Međutim, za razliku od ranije, vaš rang u Competitive CS2 više nije ukupni rang za sve mape. Umjesto toga, imat ćete poseban rang za svaku mapu na kojoj ste igrali.

Ovi CS2 rangovi dolaze sa pojedinačnim listama lidera za svaku mapu. Ako ste posvetili vrijeme savladavanju određene mape, kao što je Nuke, možete pokazati svoju ocjenu na Nuke listi lidera u Competitive CS2.

Premier CS2 rangovi

U Premier CS2 imate opciju da ostvarite ukupni rang za svoju igru, slično kao u CS:GO. Međutim, Premier uvodi sistem odabira/zabrane drafta u stilu turnira za mape, koji liči na strategije koje koriste CS2 Pro igrači u profesionalnim mečevima.

Rang koji postignete u Premier CS2 naziva se vaš CS rejting. Otključava se nakon pobjede u vašem 10. Premier meču i više se ne dijeli na rangove kao u CS:GO. Umjesto toga, CS2 sada koristi ELO sistem u rasponu od 0 ELO do 35000 ELO, kategoriziran u 7 boja. Za detaljnije informacije pogledajte donju tabelu da biste razumjeli kako se vaši CS2 rangovi upoređuju sa CS:GO.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti