Vijesti

February 16, 2024

Predstojeći Twisted Fate Nerfs i druge promjene u League of Legends zakrpi 14.4

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Programeri Riot Gamesa najavili su dodatne promjene koje će biti implementirane u Patch 14.4, posebno usmjerene na šampiona Twisted Fate.

Predstojeći Twisted Fate Nerfs i druge promjene u League of Legends zakrpi 14.4

Twisted Fate Nerfs

Twisted Fate, popularni mag u League of Legends, će dobiti značajne nerfove. Promjene, koje je Spideraxe objavio 15. februara, uključuju smanjenje rasta brzine napada sa tri posto na 2,5 posto. AP omjer na Twisted Fate's Blue card će također biti smanjen sa 115 posto na 100 posto. Dodatno, omjer AP u njegovoj E sposobnosti bit će smanjen sa 50 posto na 40 posto.

Razlog za Nerfs

Predstojeći nerfovi za Twisted Fate nisu iznenađenje za regularne igrače lige. U srednjoj stazi, Twisted Fate se trenutno može pohvaliti stopom pobjeda od 51,91 posto u Emerald+ rangovima, prema U.GG. Međutim, on nije najbolji šampion u ovoj ulozi. Iznenađujuće, Twisted Fate dominira u gornjoj stazi i AD nosi ulogama, što ga čini vjerovatno najjačim pikom u trenutnoj zakrpi.

Ostale promjene u zakrpi 14.4

Patch 14.4 će donijeti niz promjena u League of Legends. Pored Twisted Fate nerfova, drugi šampioni kao što su Lulu, Aurelion Sol, Renekton i Volibear će dobiti i buffove i nerfove. Različite stavke i sistemi, posebno stavke podrške, takođe će biti podvrgnute manjim izmenama.

Uticaj na solo red

Očekuje se da će predstojeće promjene u zakrpi 14.4 imati značajan utjecaj na solo red čekanja. Igrači će imati priliku da iskuse ove promjene kada ažuriranje bude objavljeno u četvrtak, 22. februara.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Zvenov hrabar potez: Pridruživanje Dignitasu za LCS Summer Split 2024
2024-05-09

Zvenov hrabar potez: Pridruživanje Dignitasu za LCS Summer Split 2024

Vijesti