Vijesti

February 14, 2024

Predstojeće promjene u Tinjanju u zakrpi 14.4: Ravnoteža i uživanje čekaju

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Smolder, šampion predstavljen u zakrpi 14.2, stekao je ogromnu popularnost. Međutim, njegova stopa pobjeda je trenutno nezadovoljavajuća. Kao odgovor, Riot Games implementira nekoliko promjena kvaliteta života u Smolder u zakrpi 14.4.

Predstojeće promjene u Tinjanju u zakrpi 14.4: Ravnoteža i uživanje čekaju

Pregled zakrpe 14.4

Dana 14. februara, Matt "Phroxzon" Leung-Harrison, vodeći dizajner igre za League of Legends, dao je pregled nadolazećih promjena u Smolderu. Zakrpa će uključivati ​​nerfove Smolderove W sposobnosti u ranoj igri i podešavanja njegove Q sposobnosti. Dodatno, Smolderov ultimate će dobiti buff, što će rezultirati ukupno izbalansiranim zakrpom za šampiona.

Promjene u Smolderovim sposobnostima

Super Scorcher Breath (Q)

Smolderova Q sposobnost, koja je njegov glavni izvor štete tokom igre, biće podvrgnuta modifikacijama. Sa 125 stekova, sposobnost će poslati manje vatrenih lopti, ali će nanijeti više štete. Nadalje, ako meta umre dok je projektil još u letu, Smolder će dobiti hrpu.

Achooo! (W)

W sposobnost, Achooo!, doživjet će najznačajnije promjene. Njegovo hlađenje će biti duže na ranim nivoima, ali kraće na maksimalnom nivou. Slično, njegova šteta će se smanjiti u ranoj utakmici, ali će se povećati u kasnoj utakmici.

Ultimate Ability

Smolderova ultimativna sposobnost sada će baciti čak i ako šampion umre tokom vremena bacanja. Ova promjena daje značajan dodatak, posebno u scenarijima koji uključuju magove i ubice.

Trenutna stopa pobjeda

Za sada, Smolder ne radi dobro kao AD Carry, sa stopom pobjede ispod 50 posto u različitim rangovima, prema U.GG. Međutim, AP Spear of Shojin build je postigao stopu pobjeda iznad 60 posto. Riot Games pomno prati Smolderove performanse i može izvršiti dodatna prilagođavanja.

Zaključak

Zakrpa 14.4 za League of Legends bi trebala biti objavljena u četvrtak, 22. februara. Sa nadolazećim promjenama Smolderovih sposobnosti, igrači mogu očekivati ​​uravnoteženije i ugodnije iskustvo igranja.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti