Vijesti

February 15, 2024

Napredak i izazovi u Galaktičkom ratu: Pridružite se borbi u Helldivers 2

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

U Helldivers 2, sudbina Super Zemlje leži u rukama vas i vaših kolega Helldiversa. Galaktički rat je ključna bitka koja određuje budućnost galaksije. Odlazak u penziju nije opcija, jer može dovesti ostatak galaksije u opasnost.

Napredak i izazovi u Galaktičkom ratu: Pridružite se borbi u Helldivers 2

Napredak u Galaktičkom ratu

Od objavljivanja 8. februara, Helldivers 2 je doživio napredak u Galaktičkom ratu protiv dvije frakcije. Sektor Orion, koji se sastoji od Heetha i Angel's Venturea, je oslobođen, što je dovelo do otvaranja Umlaut sektora. Oslobođenje planeta otključava nove sektore, omogućavajući dalji napredak u ratu.

Sektori i frakcije

Od 15. februara postoje tri otvorena sektora i četiri zaključana Terminid sektora. Oslobađanjem drugih planeta pod kontrolom Terminida, dobiće se pristup zaključanim sektorima. Sektori pod kontrolom Terminida uključuju Umlaut, Mirin, Draco, L'estrade i Sten, dok su sektori pod kontrolom Automatona Xzar i Severin.

Praćenje napretka

U Helldivers 2, vaša služba kao Helldiver se kontinuirano bilježi i prikazuje u postotku oslobođenja na svakoj planeti. Na postotak oslobođenja utječe uspješan završetak misija od strane vas i drugih Helldiversa. Postoje dvije trake napretka koje možete pratiti:

  1. Kontrola sektora: Ova traka predstavlja akumulirani napredak u oslobađanju svake planete unutar određenog sektora koji kontroliše bilo koja od frakcija.
  2. Oslobodilačka kampanja: Ova traka predstavlja napredak oslobođenja određene planete unutar sektora.

Galaktički ratni napredak

Procenat Galaktičkog rata je akumulirani podaci svih igrača i uzima u obzir završetak primarnih i sekundarnih ciljeva, čišćenje ispostava i neuspjehe misije. Svaki faktor doprinosi povećanju ili smanjenju oslobođenja planete. Napredak počinje od nula posto i popunjava se kako se misije završavaju, što na kraju dovodi do oslobođenja planete.

Nova područja i izazovi

Kada se planeta oslobodi, otvara se nova, koja nudi nova područja za istraživanje. Ova područja karakterišu jedinstveni tereni i ekstremni vremenski uslovi. Bez obzira na odabrani nivo težine, sve završene misije doprinose ukupnom napretku Galaktičkog rata.

Uticaj izvođenja misije

Rano napuštanje misije ili neuspjeh u ispunjavanju ciljeva unutar 40-minutnog tajmera će odgoditi oslobađanje planete. Status progresije tekućeg Galaktičkog rata vidljiv je svim igračima.

Major Orders

Da bi napredovali u Galaktičkom ratu, igrači moraju ispuniti glavne narudžbe. Ove naredbe se fokusiraju na oslobodilačku kampanju, pozivajući igrače da oslobode planete i otključaju nove sektore. Svaka glavna naredba nudi rekvizicije (gotovina) i Warbond medalje kao nagradu. Prva naredba se fokusirala na čišćenje Orion sektora, dok se najnovija naredba fokusirala na Odbrambene kampanje protiv Automatona.

Konstantni razvoj

Helldivers 2 slijedi formulu usluge uživo, gdje je napredak direktno pod utjecajem drugih igrača. Igra je u stalnom razvoju, osiguravajući jedinstveno iskustvo koje se razvija. Sve dok Arrowhead nastavi razvoj igre, napredak Galaktičkog rata će nastaviti da oblikuje sudbinu Super Zemlje.

Pridružite se borbi

Ako želite da osvojite Super Zemlju, vrijeme je da uzmete oružje i pridružite se borbi u Helldivers 2.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti