Vijesti

November 15, 2023

Najzastupljeniji Pokemon TCG špilovi na Top stolovima

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pokemon TCG špilovi nisu svi stvoreni jednaki. Gdje ima jakih špilova, bit će i slabih špilova. Uglavnom, ponuda i potražnja će diktirati da li su karte skupe ili ne, ali Pokemon špilovi mogu biti relativno jeftini za izgradnju i osvajanje događaja. Na vrhunskom nivou, utvrđeni su trendovi u tome koji dekovi uspjevaju za trenutni (u vrijeme pisanja) BST-OBF format.

Najzastupljeniji Pokemon TCG špilovi na Top stolovima

Najzastupljeniji špil na najvišim stolovima

Najpopularniji Pokemon špil na najvišim stolovima je špil "Lost Zone Box", koji ima skoro 20% zastupljenosti i 300 krugova razlike među učesnicima. Ovaj špil sadrži Comfey, Sableye i Cramorant kao svoje zvijezde. Izgubljena zona, slična Yu-Gi-Oh-ovoj prognanoj zoni ili Magic the Gathering's Exile, je odvojena zona od gomile odbacivanja gdje se ne očekuje da će se karte koje uđu u izgubljenu zonu vratiti do kraja igre. Stil igre Lost Zone Box špila fokusira se na selektivno popunjavanje izgubljene zone kartama kao što su Lost Origin Comfey i Colressov eksperiment, omogućavajući Sableyeu da širi brojače štete nakon što se izgubi 10 karata. Cramorantov moćni napad od 110 štete se također može koristiti bez troškova energije zbog svoje sposobnosti.

Najbolji od ostalih

Lugia Archeops beatdown špil je sljedeći najzastupljeniji špil. Ovaj špil koristi Archeopsov Primal Turbo za brzo postavljanje energije za moćnog Basic Pokemon Lugia, omogućavajući mu da oslobodi veliku štetu 4 energetska poteza iz okreta. Lugia VSTAR jednom po igri VSTAR Power dodatno poboljšava brzinu podešavanja špila.

Još jedan favorit navijača, Charizard, također je ostvario konstantne rezultate sa 11% udjela u najboljim rezultatima na tabeli. Ovaj špil prati tradicionalniji način igre zasnovan na evoluciji, što ga čini jednostavnijim od energetskih turbo špilova. Glavno čudovište u Charizard špilu je Charizard ex, pokemon tipa Dark Tera sa slabošću tipa Grass. Može se pohvaliti mnoštvom pokreta vatrenog tipa sa velikom štetom koji postaju jači sa svakim nokautom.

Pokemon špilovi

Gardevoir je imao dobre rezultate sa 13 regionalnih top 8 i 5 međunarodnih top 8. Ovaj špil koristi evoluciju kako bi došao do svog moćnog šefa čudovišta, Gardevoir bivšeg, koje može liječiti od statusnih efekata. Miraidon špilovi, koji blisko prate Gardevoir, imaju 6 i 1 top 8 rekord. Miraidon koristi svoju Tandem Unit sposobnost za pretraživanje 2 osnovna električna pokemona, omogućavajući mu da donese 2 kopije Raikou V na klupu za korištenje u sljedećem potezu. JW Kriewall je osvojio 1. mjesto na regionalnom takmičenju u Torontu 2023. koristeći Miraidon strategiju.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Mew VSTAR špil, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, uglavnom se sastoji od 2 kopije jednog startnog špila. Ovaj špil se oslanja na sposobnost Mew VSTAR-a da kopira Genesectov Techno Blast, što ga čini stalnom prijetnjom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti