Vijesti

February 16, 2024

Microsoftova posvećenost Xbox hardveru i budućim planovima

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

S nedavnom najavom Microsofta o planovima za prijenos ekskluzivnih Xbox naslova na druge platforme, među zagriženim fanovima Xboxa pojavila se zabrinutost oko budućnosti konzole. Međutim, Microsoft je ponovo potvrdio svoju posvećenost svom hardveru konzole, ostavljajući ovu zabrinutost na miru.

Microsoftova posvećenost Xbox hardveru i budućim planovima

Ekskluzivne Xbox igre na drugim platformama

Izvještaji o prenošenju igara ekskluzivnih za Xbox na platforme kao što su PlayStation 5 i Nintendo Switch izazvale su pometnju u gejming zajednici. Kao odgovor, Microsoft se direktno pozabavio ovim problemom, iznevši svoje prilagođene planove za poslovanje igara i kako će to uticati na napredovanje brenda Xbox i ekosistema.

Microsoftova posvećenost Xbox hardveru

Suprotno strahovima nekih Xbox igrača, Microsoft nema namjeru da napusti bilo koji aspekt Xbox hardvera, uključujući konzole i periferne uređaje. U posebnom poslovnom izdanju Xbox Podcasta, Xbox rukovodioci, uključujući izvršnog direktora Microsoft Gaminga Phila Spencera i predsjednicu Xboxa Sarah Bond, potvrdili su da će četiri neimenovane Xbox igre stići na druge platforme kao probno. Međutim, Xbox je i dalje u potpunosti posvećen svojim konzolama i Game Pass-u kao ključnim faktorima u svojim budućim planovima.

Važnost hardvera

I Bond i Spencer su naglasili značaj hardvera u Xbox iskustvu i uvjerili fanove da nema planova da se odmaknu dalje od toga. Dok Microsoft istražuje nove strategije, fokus ostaje na kreiranju igara za Xbox i osiguravanju da im se može pristupiti na različitim ekranima. Ovo uključuje ulaganja u igrice u oblaku, PC Game Pass i mogućnost prenosa igara na rivalske platforme.

Predstoje uzbudljivi razvoji

Prema Sarah Bond, fanovi Xbox-a mogu se radovati novim otkrićima hardvera 2024. godine, s tim da je Microsoft već uložio u mapu puta sljedeće generacije. Kompanija ima za cilj da napravi značajan tehnički iskorak u nadolazećoj generaciji hardvera. Ova posvećenost inovacijama i napretku pokazuje Microsoftovu posvećenost Xbox ekosistemu.

Zaključak

U zaključku, ako ste vlasnik Xbox konzole ili ste zainteresirani za Xbox ekosistem, budite sigurni da Microsoft ne napušta svoj hardver. Kompanija ostaje posvećena dugoročnoj podršci svojim konzolama. Iako bi se neke Xbox igre eventualno mogle pojaviti na PlayStation i Nintendo konzolama, Xbox hardver će i dalje biti prioritet za Microsoft.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti