Vijesti

November 6, 2023

LoL Worlds Pick'em 2023: Predviđanja Crystal Ball, Pick'em Format, Leaderboard i Nagrade

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

LoL Worlds Pick'em se vraća 2023. i dolazi sa preokretom zbog najnovijeg Worlds formata. U ovom članku ćemo pokriti sve, od predviđanja Crystal Ball-a do turnirskih nagrada.

LoL Worlds Pick'em 2023: Predviđanja Crystal Ball, Pick'em Format, Leaderboard i Nagrade

Crystal Ball Predictions

Riot Games vraća Crystal Ball za Worlds 2023. Ova funkcija vam omogućava da predvidite budućnost turnira i zaradite dodatne bodove i nagrade. Kristalna kugla je podijeljena u tri dijela:

  1. Postupite odmah: možete napraviti svoja predviđanja za 20 pitanja vezanih za svjetove počevši od 4. oktobra. Crystal Ball se zaključava u 9:15 CEST 10. oktobra, pa se pobrinite da napravite svoje odabire prije toga.
  2. Zapečatite svoju sudbinu: Zaključajte svoje pijuke prije nego što se prozor zatvori. Oslanjanje na The Coin neće spasiti propuštene prilike za Crystal Ball.
  3. Požnjeti nagrade: Nakon Svjetskog finala 19. novembra, možete vidjeti kako ste postigli i zaraditi nagrade na osnovu vašeg učinka u Crystal Ball-u.

Izaberite format

Pick'em za Svjetsko prvenstvo 2023. će se odvijati u tri faze: Play-In, Swiss i Knockout. Svaka faza ima svoj skup predviđanja i bodovni sistem.

Play-In Stage

Play-In Stage počinje 10. oktobra i uključuje osam timova podijeljenih u dvije grupe. Dvije najbolje ekipe iz svake grupe će se plasirati na švajcarsku etapu. Za predviđanja Play-In-a, morate pogoditi koja će dva tima proći u sljedeću fazu.

Swiss Stage

Swiss Stage se održava od 19. do 29. oktobra i uključuje dva pobjednička tima iz Play-In faze i 14 drugih timova. U ovoj fazi morate predvidjeti kojih osam timova će proći u nokaut fazu. Također možete zaraditi dodatne bodove pravilnim odabirom tima koji ima 3-0.

Knockout Stage

Kada se švajcarska faza završi i odredi se osam najboljih timova, možete da date predviđanja za mečeve u nokaut fazi. Svaki tačan pik tokom četvrtfinala donosi 10 poena, dok tačan pik tokom polufinala donosi po 15 poena. Odabirom pobjednika Svjetskog finala dobit ćete ogromnih 20 bodova.

Worlds Pick'em Leaderboard

Ako ste dovoljno dobri u svojim predviđanjima za Pick'em, možda ćete biti istaknuti među 100 najboljih igrača na Globalnoj tablici lidera. Takođe možete kreirati sopstvenu listu lidera i igrati Pick'em sa svojim prijateljima. Leaderboard vam omogućava da pratite svoj napredak i vidite koliko je preostalih potencijalnih savršenih izbora.

Nagrade turnira

U poređenju sa prethodnim godinama, Pick'em 2023 dolazi sa većim izborom nagrada i za učešće i za nastup. Igrači se mogu kvalifikovati za nagrade na osnovu najvišeg nivoa u dvije odvojene kategorije: Pick'em (tradicionalni) i Crystal Ball. Nagrade nisu kumulativne i bit će dodijeljene na osnovu najvišeg dostignutog nivoa u svakoj dotičnoj kategoriji.

Nagrade za učešće uključuju emocije i kapsule Worlds 2023. Nagrade zasnovane na učinku kreću se od žetona događaja i kapsula do šampionskih skinova i emocija.

Zaključak

LoL Worlds Pick'em 2023 je uzbudljiva prilika da testirate svoju sposobnost predviđanja i zaradite nagrade. Napravite svoja predviđanja u Crystal Ball-u, sudjelujte u Pick'em fazama i ciljajte na vrh ljestvice. Sretno!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti