Vijesti

November 8, 2023

Legenda o Zeldi: Adaptacija uživo izaziva spekulacije

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Nintendo je najavio da razvija živu adaptaciju svoje popularne franšize video igrica, The Legend of Zelda. Projekat sufinansira Sony Pictures, a režiraće ga Wes Ball, poznat po svom radu na trilogiji 'Maze Runner'. Ova uzbudljiva vijest izazvala je spekulacije o tome ko će biti izabran za kultnog lika, Linka.

Legenda o Zeldi: Adaptacija uživo izaziva spekulacije

Original Quest

Originalna Zelda igra iz 1986. sadržavala je jednostavnu misiju u kojoj je igrač kontrolirao Linka, plavokosog heroja, u misiji spašavanja princeze Zelde od mračnog princa Ganona. Link je istraživao kraljevstvo Hyrule, skupljao blaga i na kraju vratio Triforce u ruke dobra. Ova klasična priča je postavila temelje za voljenu franšizu.

Evolving Adventures

Tokom godina, serijal Legend of Zelda je evoluirao, sa svakim novim dijelom koji nudi ekspanzivniji i impresivniji način igranja. Najnovija igra, 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild,' objavljena 2017. godine, uvela je igrače u ogroman svijet Hyrulea, omogućavajući im da slobodno istražuju i upuštaju se u epske misije. Njegov nastavak, 'Tears of the Kingdom', dodatno je proširio znanje franšize i očarao obožavatelje.

Revitalizacija franšize

Uspjeh nedavnih Zelda igara ponovo je podstakao interesovanje za franšizu i podstakao rasprave o mogućnosti adaptacije uživo. Obožavatelji, pa čak i poznate ličnosti, poput zvijezde 'Euforije' Huntera Schafera, izrazili su želju da budu uključeni u Zelda film. S obzirom da je Nintendo sada posvećen projektu, samo je pitanje vremena kada će publika upoznati verziju Linka uživo.

Casting Possibilities

Kako projekat napreduje, počele su spekulacije o izboru glumačke ekipe za film. Hoće li Wes Ball izvući iz svojih prethodnih suradnji, poput glumaca iz franšize 'Maze Runner'? Možemo li vidjeti Thomasa Brodie-Sangstera da preuzme ulogu Linka? Alternativno, ako priča istražuje luk Dark Linka, možda postoji prilika za duel Jacoba Tremblaya protiv Jacoba Tremblaya. Mogućnosti su beskrajne, a fanovi željno iščekuju proglašenje glumačke ekipe.

Zaključak

Put Legende o Zeldi do velikog ekrana je uzbudljiva perspektiva za obožavatelje omiljene franšize video igrica. Uz Nintendo, Sony Pictures i Wes Ball-a, adaptacija uživo će sigurno uhvatiti magiju i avanturu koja je učinila igre tako popularnim. Dok željno iščekujemo izlazak filma, ne možemo a da se ne zapitamo ko će biti izabran da oživi kultni lik Linka. Pratite nas za još ažuriranja i pripremite se da krenete u novu avanturu u svijetu Hyrulea.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti