Vijesti

October 30, 2023

Igranje Counter-Strike na Macu: CS2 dostupnost i ažuriranja

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Dok većina igrača iskusi Counter-Strike na Windows-u, do ove godine mnogi igrači su i dalje birali da igraju Counter-Strike na Mac-u. Serveri igre su podijeljeni između operativnih sistema, tako da su na sreću baze igrača podijeljene, a ne odvojene.

Igranje Counter-Strike na Macu: CS2 dostupnost i ažuriranja

Igra je i dalje primala ažuriranja za Mac verziju sve do izlaska CS2, što se ne može reći za svaku igru ​​na platformi. Igrači su čak dobili i najnoviju operaciju, Operation Riptide, na Mac verziji. Jednom za svagda ćemo odgovoriti na pitanje – možete li igrati Counter Strike 2 Mac verziju?

Igranje CS2 na Macu

Počnimo s lošim vijestima ovaj put: trenutno ne postoji Counter Strike 2 Mac port.

Counter-Strike na Mac-u je bio moguć zbog niskih sistemskih zahtjeva igre. Kako brzina kadrova ostaje važan dio igre, nećete naći mnogo Macova u konkurentskom Counter-Strikeu. Uprkos tome, igra je funkcionisala prilično dobro na većini Mac računara iz poslednje decenije. Možete provjeriti da li je vaš Mac mogao pokrenuti igru ​​prema minimalnim sistemskim zahtjevima u nastavku.

Valve još nije potvrdio da li će CS2 biti dostupan na Macu. Beta pozivnice su slane samo Windows igračima, ali za to može biti mnogo razloga. Pretpostavljamo da će biti dostupan u nekom trenutku nakon prvobitnog izdanja Windows-a.

Valve je općenito podržavao igranje igara na Macu, tako da bi bilo prilično iznenađenje da to prestane. Međutim, nedavno je Valve najavio da se uvodi opcija povrata novca za Mac igrače, tako da to ne sluti dobro.

Zašto Counter-Strike na Mac-u nije bio popularniji?

Ne postoji jedan konkretan odgovor za ovo. Valve je podržao Mac verziju, tako da oni koji žele igrati, mogu. Međutim, Macovi se češće koriste u druge svrhe osim igranja igara. Na primjer, muzička produkcija i uređivanje videa su izuzetno česti na Macu, a hardver je prilagođen tim zadacima.

To je uglavnom demografski problem. Oni koji mogu priuštiti Mac, često mogu priuštiti i namjenski Windows računar za igre, gdje je mnogo smislenije igrati Counter-Strike za mnogo lakše iskustvo.

Da li je Mac dobio svako ažuriranje za Counter-Strike?

Do sada, da. Mac igrači su imali pristup istom sadržaju koji su imali i Windows igrači, i bili su zajedno u redu u igricama za pronalaženje partnera. Ovo je zadržalo konzistentnost u svim segmentima i omogućilo Mac igračima da ostanu u potpunosti u toku.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti