Vijesti

October 30, 2023

Guild Esports osigurava ulaganje od 1 milion funti za širenje u regionu MENA

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Guild Esports, međunarodna esport organizacija, objavila je da je potpisala ugovor o pretplati za prikupljanje do milion funti. Investicija dolazi od istaknutog esporta, kreiranja sadržaja i medijskog brenda.

Guild Esports osigurava ulaganje od 1 milion funti za širenje u regionu MENA

Proširivanje poslovanja

Guild Esports planira iskoristiti sredstva za proširenje svog poslovanja, s posebnim fokusom na regiju Bliskog istoka Sjeverne Afrike (MENA). Predviđa se da će ova regija imati 88 miliona igrača do 2026., što ga čini obećavajućim tržištem za esport.

Detalji ulaganja

Investicija od milion dolara uključuje dvije bezuslovne isplate od 250.000 funti. Uz to, postoji i treća tranša pretplate u iznosu od 500.000 funti, što je uvjetovano pregovorima i ulaskom u širi komercijalni sporazum između brenda i Guilda.

Iskoristiti priliku

Guild Esports prepoznaje rastući međunarodni apetit za esport, posebno u MENA regiji. Izvršna direktorica Jasmine Skee naglašava da je ova investicija ključna za unapređenje njihove vizije da postanu vodeći međunarodni esport i medijski brend fokusiran na igre.

Deepening Ties

Guild Esports raduje se produbljivanju veza s investicijskim brendom, jer vjeruju da je to komplementaran posao. Ovo partnerstvo će pomoći Guild Esportsu da ojača svoju poziciju u industriji i učvrsti svoje prisustvo u MENA regiji.

Prijavite se za GI Daily kako biste primali najnovije vijesti i ažuriranja direktno u inbox.

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoju igru ​​VALORANT uz Funny Crosshairs
2023-11-26

Optimizirajte svoju igru ​​VALORANT uz Funny Crosshairs

Vijesti