Vijesti

October 28, 2023

G2 protiv BLG: Svjetsko prvenstvo 2023. u Švicarskoj

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Ovo je pravi trenutak za G2 i BLG dok se suočavaju u posljednjem kolu Svjetskog prvenstva 2023. u Švicarskoj. Ko će proći u sljedeću fazu? Hajde da ga razbijemo.

G2 protiv BLG: Svjetsko prvenstvo 2023. u Švicarskoj

Pregled

G2 i BLG će se takmičiti u finalnoj Bo3 seriji Swiss Stagea kako bi osigurali mjesto u nokaut fazi. Uprkos jakom startu oba tima, pokazali su neke slabosti u odlučujućoj seriji.

G2's Challenges

Čini se da G2 ima nekih problema sa pripremom nacrta. U svojim serijama protiv NRG-a i Gen.G-a, borili su se da uspore igru ​​i čekaju prave skokove snage. NRG se pokazao jačim i proaktivnijim, dok je Gen.G također predstavljao izazov. G2 treba da se pozabavi ovim problemima koji idu u seriju protiv BLG.

BLG performanse

BLG je imao pristojan rezultat protiv T1, ali nije uspio pobijediti korejski tim. Bili su zatečeni pikom Tahma Kencha i nisu se uspjeli prilagoditi u drugoj utakmici. Osim toga, bilo je nekih slučajeva pretjeranog produženja i nedostatka koordinacije u ključnim timskim borbama.

Ključni faktori

Ishod meča će u velikoj meri zavisiti od sastava timova. BLG meta čitanje je solidno, i oni mogu naučiti iz svog iskustva protiv T1. G2, s druge strane, mora biti proaktivniji i pronaći načine da pobijedi u ranoj utakmici. Utakmica na dnu staze bit će ključna za Hansa Samu i Mikyxa.

Predviđanje

Teško je predvidjeti ishod zbog važnosti odabira strane. Ipak, očekujem tesnu seriju sa pobedom obe strane od 2-1. BLG bi mogao imati blagu prednost zbog ukupnog boljeg drafta.

Prognoza: G2 1 – 2 BLG

Najnovije vijesti

Optimizirajte svoju igru ​​VALORANT uz Funny Crosshairs
2023-11-26

Optimizirajte svoju igru ​​VALORANT uz Funny Crosshairs

Vijesti