Vijesti

October 28, 2023

G2 protiv BLG: Svjetsko prvenstvo 2023. u Švicarskoj

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ovo je pravi trenutak za G2 i BLG dok se suočavaju u posljednjem kolu Svjetskog prvenstva 2023. u Švicarskoj. Ko će proći u sljedeću fazu? Hajde da ga razbijemo.

G2 protiv BLG: Svjetsko prvenstvo 2023. u Švicarskoj

Pregled

G2 i BLG će se takmičiti u finalnoj Bo3 seriji Swiss Stagea kako bi osigurali mjesto u nokaut fazi. Uprkos jakom startu oba tima, pokazali su neke slabosti u odlučujućoj seriji.

G2's Challenges

Čini se da G2 ima nekih problema sa pripremom nacrta. U svojim serijama protiv NRG-a i Gen.G-a, borili su se da uspore igru ​​i čekaju prave skokove snage. NRG se pokazao jačim i proaktivnijim, dok je Gen.G također predstavljao izazov. G2 treba da se pozabavi ovim problemima koji idu u seriju protiv BLG.

BLG performanse

BLG je imao pristojan rezultat protiv T1, ali nije uspio pobijediti korejski tim. Bili su zatečeni pikom Tahma Kencha i nisu se uspjeli prilagoditi u drugoj utakmici. Osim toga, bilo je nekih slučajeva pretjeranog produženja i nedostatka koordinacije u ključnim timskim borbama.

Ključni faktori

Ishod meča će u velikoj meri zavisiti od sastava timova. BLG meta čitanje je solidno, i oni mogu naučiti iz svog iskustva protiv T1. G2, s druge strane, mora biti proaktivniji i pronaći načine da pobijedi u ranoj utakmici. Utakmica na dnu staze bit će ključna za Hansa Samu i Mikyxa.

Predviđanje

Teško je predvidjeti ishod zbog važnosti odabira strane. Ipak, očekujem tesnu seriju sa pobedom obe strane od 2-1. BLG bi mogao imati blagu prednost zbog ukupnog boljeg drafta.

Prognoza: G2 1 – 2 BLG

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti