Dafabet kao tržišni lider u eSports klađenju

Vijesti

2022-05-26

Dafabet, jedan od najboljih brendova za sportsko klađenje, danas je poznat po svojoj dominaciji na sceni klađenja u eSportovima. Kompanija je vodeći dobavljač tržišta klađenja na eSport na svim konkurentnim eSport takmičenjima i turnirima.

Dafabet kao tržišni lider u eSports klađenju

Ali ono što se mora naglasiti jeste da uspjeh nije bio lak. Dafabet je imao dugoročnu strategiju da se afirmiše ne samo kao moćna kompanija za online kockanje, već i kao tržišni lider u klađenju u eSportovima.

Da biste razumjeli zašto se Dafabet fokusirao na eSport klađenje, prvo je bitno razumjeti koliko je velika industrija klađenja na eSport.

Esports i eSports Klađenje

Industrija eSporta je u procvatu. Prema najnovijim statistikama, industrija eSporta vrijedila je nevjerovatnih 1,28 milijardi dolara 2021. godine, a do 2025. će procvjetati u industriju od 2,89 milijardi dolara.

Zanimljivo je da je klađenje na eSport veće od samog eSporta. Izvještaj Grand View Research pokazao je da je industrija klađenja na eSport vrijedna 66,98 milijardi dolara u 2020. godini i da će rasti CAGR od 10,1% od 2021. do 2028. Broj eSport kladionica također raste, a najnoviji izvještaji pokazuju da je preko 6,5 miliona ljudi se bave klađenjem na eSport.

Gore navedene statistike čine kamen temeljac Dafabetovog interesovanja da se fokusira na eSport klađenje. Ali slon u sobi je, šta je dovelo do uspeha Dafabeta kao jednog od najboljih sajtova za eSport klađenje? Pa, postoji nekoliko faktora o kojima se govori u nastavku.

Sponzorski ugovor Dafabet Fnatic 2015

Dafabet je bio jedna od kladionica koje su uvidjele potencijal eSports klađenja. Kako bi iskoristila trenutak, kompanija je sponzorirala Fnatic, jedan od najboljih eSports timova današnjice. U dogovoru, Dafabetov logo brenda bio je prikazan na majicama igrača Fnatic-a. Iako je ugovor okončan, odigrao je značajnu ulogu u jačanju Dafabetovog dosega sada kada je Fnatic poznato ime u industriji eSporta.

Sveobuhvatna pokrivenost eSportom

Ključni pokretač Dafabetovog uspjeha kao lidera na tržištu klađenja u eSportu je njegova sveobuhvatna pokrivenost eSports turnirima i takmičenjima. Mnogi eSports kladionice koncentrirati se samo na vrhunske eSportove. Ali Dafabet je kladioničar na jednom mjestu gdje se igrači mogu kladiti na sve video igrice koje se nalaze na eSport sceni. Oni uključuju Dota 2, Valorant, FIFA, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, FIFA, Apex Legends, itd.

Sveobuhvatna pokrivenost eSport turnirima

Osim što pokriva sve mainstream eSportove, Dafabet nudi tržišta na svim eSport događajima, od Tier 1 događaja do najprestižnijih turnira. Ovo je nešto što mnoge kladionice ne rade. Na većini eSports kladionica, igrači mogu pronaći tržišta klađenja samo za velike turnire, ali to nije slučaj sa Dafabetom. To znači da su kladionici zagarantovana tržišta klađenja u eSportu tokom cijele godine.

Esports kladioničarski bonusi

Jedan od najizdašnijih brendova za sportsko klađenje je Dafabet; nema sumnje. U osnovi marketinške strategije kompanije, uspjeh je unosan bonuse i promocije. Kako bi bio jedan od tržišnih lidera u industriji klađenja na eSport, Dafabet je prilagođavao ekskluzivne bonuse i promocije za ljubitelje eSporta.

Dafabet ima mnogo bonusa dobrodošlice za nove kladioničare u eSportovima. Novi igrači koji žele da se klade na eSports dobijaju ogromne parove na svojim početnim depozitima odmah nakon registracije. Osim paketa dobrodošlice, postojeće eSports kladioničare tretiraju i bonusi za ponovno punjenje. Za početak, bonusi za ponovno punjenje odgovaraju iznosima koji su već registrovani igrači eSporta uplatili određene dane kada je promocija aktivna.

Uloga mobilnog klađenja

Prošla su vremena kada su kockari morali da sede ispred računara da bi se kladili. Danas svijet postaje mobilni. Ovo je trend koji Dafabet razumije. Kako bi održao korak s mobilnim trendom, Dafabet je olakšao klađenje putem mobilnih uređaja razvijajući platforme prilagođene mobilnim uređajima za kockare. Ovo je aspekt koji se ne može zanemariti kada se procjenjuju faktori koji su podstakli rast Dafabeta kao eSport stranice za klađenje.

Dafabet eSports kladionici mogu uživati u igrama dok su u pokretu, zahvaljujući Dafabet platformi optimiziranoj za mobilne uređaje, dostupnoj preko bilo kojeg mobilnog pretraživača. Osim pretraživača, Dafabet ima izvorne aplikacije dostupne za iOS i Android platforme. Ove mobilne platforme nude igračima glatko i besprijekorno iskustvo klađenja.

Fleksibilno bankarstvo

Kockari uvijek žele stranicu za klađenje koja ima fleksibilno i sigurno bankarstvo. To je nešto što Dafabet jasno razumije. Stranica se udružila s vodećim metodama plaćanja na mreži kako bi olakšala lake, brze i sigurne depozite i isplate.

Osim što koristi sve popularne pristupe za plaćanje, Dafabet omogućava igračima da se kockaju koristeći sve popularne fiat valute, kao i kriptovalute kao što je bitcoin. S obzirom da mnogi entuzijasti eSport klađenja preferiraju kriptovalute, dostupnost bitcoina je neprocjenjiv dodatak.

Wrapping Up

Iako postoje desetine eSport stranica za klađenje, Dafabet se ističe. Operater je postavio efikasnu marketinšku strategiju kako bi dominirao industrijom klađenja na eSport. S obzirom da eSport postaje sve veći iz dana u dan, Dafabet će zaista ostati jedna od najboljih eSport kladionica.

Poslednje vijesti

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee
2022-09-22

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee

Vijesti