Najbolji načini plaćanja za esport klađenje

Popularnost klađenja u esportu je u porastu u posljednjih nekoliko godina. To je rezultiralo brojnim kladionicama koje nude različite vrste tržišta klađenja na esport. Kladionice nude različite načine plaćanja za ovu industriju. Posjedovanje raznih bankarskih opcija pomaže im da dosegnu širu klijentelu.

Svi načini plaćanja imaju svoje jedinstvene prednosti i nedostatke, što može otežati igraču odabir najbolje opcije. Međutim, ovaj članak će istaknuti neke popularne opcije plaćanja koje koriste esport kladioničari i kriterije koji se koriste za procjenu različitih opcija.

Visa

Visa je elektronski sistem prijenosa sredstava koji olakšava transakcije između banaka, trgovaca, potrošača i bankarskih institucija. To je jedna od najpovoljnijih opcija digitalnog plaćanja koja se koristi u cijelom svijetu. Čak i licencirane kladionice koriste Visu kao metodu depozita zahvaljujući višestrukim slojevima zaštite.

Prikaži više
MasterCard

Mastercard je jedna od vodećih mreža kreditnih kartica koje se koriste za obradu onlajn plaćanja na globalnom nivou. Većina eSports kazina prihvaća Mastercard jer je to pouzdan i praktičan način plaćanja. Igrači mogu koristiti Mastercard za obavljanje sigurnih i sigurnih transfera novca kao što su depoziti i isplate.

Prikaži više
Skrill

Skrill je značajan provajder digitalnih novčanika koji opslužuje više od 130 zemalja širom svijeta. Korisnici uživaju u korištenju njegovih usluga prijenosa novca jer je brz, pouzdan i nevjerojatno lak za korištenje. Osim toga, podržava mnoštvo načina plaćanja uključujući bankovni transfer i kreditne i debitne kartice.

Prikaži više
Neteller

Neteller je metoda elektroničkog prijenosa novca koja se koristi u raznim aktivnostima online trgovine, među kojima su plaćanja na i sa internetskih stranica za sportsko klađenje. Može se koristiti za podizanje novca direktno pomoću Net+ kartice ili prijenos takvih sredstava na bankovni račun. Usluga je u vlasništvu PaySafe Group, kompanije koja je od tada kupila Skrill, bivšeg Netellerovog konkurenta. Ovo je jedna od vodećih usluga e-transfera koja je otvorila radnju 1999. godine. Počela je sa radom u Kanadi, ali se 2004. preselila na Ostrvo Man. Nakon akvizicije Skrill-a, postao je jedan od najvećih servisa za prijenos e-novca.

Prikaži više
PayPal

PayPal je digitalni novčanik u vlasništvu američke multinacionalne kompanije PayPal Holdings, Inc. 134. korporacija na listi Fortune 500 za 2021. je vjerovatno najveći e-novčanik na svijetu u 2021. PayPal je dostupan u gotovo svim zemljama koje imaju sisteme za prijenos novca na mreži . Nudi usluge transfera uz naknadu različitim dobavljačima na mreži, uključujući web stranice za sportsko klađenje.

Prikaži više
PaysafeCard

Osnovana 2000. od strane četiri Austrijanca, platforma za plaćanje sada pruža finansijske usluge klijentima u više od 40 zemalja, uključujući većinu Evrope i Sjeverne Amerike. Do 2015. godine, paysafecard brend se pridružio Optimal Payments-u, multinacionalnoj kompaniji za digitalno plaćanje, koja je rebrendirala sebe Paysafe Group. U Evropi nije potreban eksterni bankarski partner, jer je podružnica provajdera plaćanja licencirana za obavljanje finansijskih transakcija.

Prikaži više
Apple Pay

Apple Pay web stranice za eSport klađenje postaju sve popularnije. Tradicionalne kladionice su u žurbi da uđu u partnerstvo s Appleovom uslugom prijenosa novca. Ovo je da bi se iskoristila popularnost Apple Paya u Sjedinjenim Državama i šire.

Prikaži više
American Express

American Express (Amex) je među 5 najprihvaćenijih kartica širom svijeta. Online trgovci koji prihvataju MasterCard i Visa-u vjerovatno uzimaju American Express. Ovaj način plaćanja preovlađuje u turističkim destinacijama. Dok su glavne bankovne kartice specijalizirane za kreditne ponude, American Express nudi dodatne usluge kao što su putnički čekovi i osiguranje.

Prikaži više

Bank Transfer

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter

Najsigurniji načini plaćanja za esport klađenje

Igrači mogu biti udobni da koriste kanal plaćanja za deponovanje ili povlačenje sredstava samo ako su sigurni da je način plaćanja siguran. Za to moraju uzeti u obzir sigurnosne karakteristike. Neke od sigurnosnih funkcija koje treba provjeriti su istaknute u nastavku.

Enkripcija

Svaki pronicljivi kladioničar bi trebao osigurati da provajder plaćanja šifrira sve finansijske i lične podatke kako bi ih zaštitio od znatiželjnih očiju. Korištena tehnologija šifriranja također bi trebala biti najnovija i najsigurnija.

Autentifikacija

Još jedna bitna sigurnosna karakteristika koju treba uzeti u obzir je autentifikacija. Svi zahtjevi za odlaznim depozitom ili povlačenjem trebaju zahtijevati odgovarajuću autentifikaciju kako bi se osiguralo da neovlaštene osobe ne obavljaju transakcije koristeći račun igrača. Dvofaktorska autentifikacija je jedna od najčešćih sigurnosnih karakteristika koju koriste trgovci online plaćanjem i kockarnice. Uvodi dodatni korak u procesu provjere autentičnosti za poboljšanu sigurnost.

Šifre

Šifre su postale prilično uobičajene posljednjih godina. Oni su dodatni sigurnosni korak koji od korisnika zahtijeva da unesu dodatnu sigurnu lozinku, koju provajder plaćanja obično šalje na e-mail ili telefon korisnika.

Osim sigurnosnih karakteristika, igrači bi trebali uzeti u obzir i opštu reputaciju provajdera depozita. Onaj koji je imao brojne slučajeve prevare u plaćanju vjerovatno neće biti dobra opcija bez obzira na sigurnosne značajke koje nudi.

Kako odabrati bankarski metod

Esports kladioničari bi trebali uzeti u obzir brojna razmatranja prilikom odabira bankarske metode kako bi osigurali da dobiju najbolje. Možda će biti potrebno malo istraživačkog rada da bi se napravio informirani odabir. Evo nekih od glavnih razmatranja koje treba uzeti u obzir.

Kripto esport klađenje je jedan od najpopularnijih načina plaćanja. Esportsko klađenje s kriptovalutom ima nekoliko prednosti u kojima kladionici mogu uživati. Ne zaboravite provjeriti ovu metodu.

Ograničenja transakcije: Ograničenja transakcije odnose se na iznos koji igrači mogu obaviti putem bankarske metode u roku od jednog dana ili u bilo kojoj pojedinačnoj transakciji. Bankroll igrača bi trebao biti glavni faktor koji utiče na ovo razmatranje. Na primjer, oni koji se klade na visoku poziciju trebaju uzeti u obzir samo bankarske opcije koje imaju visoke limite transakcija.

Vrijeme povlačenja: Neki načini plaćanja obično ograničavaju vrijeme povlačenja na određene sate određenih dana i samo neke dane u sedmici. To može biti prilično nezgodno za neke igrače. Isto vrijedi i za vrijeme obrade isplate. Dobra opcija nudi najkraće vrijeme obrade isplata i omogućava isplate u bilo kojem trenutku.

sigurnost: Sigurnost je vjerovatno najočiglednija briga. Igrači bi trebali ograničiti svoje mogućnosti samo na bankarske metode koje garantuju vrhunsku sigurnost za sve izvršene transakcije. Isto se odnosi i na privatnost.

Naknade: Iznos koji se naplaćuje za depozite ili isplate takođe treba da utiče na igračev izbor načina bankarstva. Većina igrača obično preferira kanale plaćanja koji nude niske naknade, ili čak i bez njih.

Bankarske karakteristike: Različite metode bankarstva dolaze s različitim funkcijama depozita. Kupci bi se uvijek trebali odlučiti za one koji nude najkorisnije i najfunkcionalnije karakteristike kako bi uživali u najvećem broju pogodnosti.

Korisnička podrška: Korisnička usluga je među najzanimljivijim aspektima koje igrači imaju pri odabiru bankarske metode. Iako je rijetkost kod nekih vrhunskih bankarskih provajdera, postoje mogućnosti da se pojave problemi s depozitom ili povlačenjem sredstava. To zahtijeva interakciju sa korisničkom službom kako bi se riješili problemi. Kupci bi stoga trebali odabrati pružatelje usluga plaćanja koji odmah nude prijateljske i profesionalne usluge korisnicima.

Kako napraviti depozit za klađenje na esports

Proces depozita za klađenje na esports obično je prilično jednostavan, ali to uglavnom ovisi o korištenoj bankarskoj metodi. U nekim slučajevima postoji više od jednog načina za uplatu depozita. Na primjer, postupak depozita može se pokrenuti sa stranice za klađenje ili stranice banke. Bez obzira na slučaj, rezultat je obično isti, uključujući moguće naknade za transakciju.

Korištenje PayPal-a na stranicama za klađenje na eSports

PayPal je među mnogim opcijama plaćanja koje igrači mogu koristiti za uplate ili isplate za esport klađenje. To je posebno slučaj kada je u pitanju klađenje na esport na međunarodnim stranicama za klađenje. Proces uplate putem načina plaćanja je relativno lak i brz. Evo koraka koje treba slijediti.

Proces

Prvi korak je da se prijavite ili registrujete za nalog na sajtu za klađenje koji prihvata PayPal bankovni metod i nudi esport. Igrač zatim može doći do stranice za bankarstvo i zatim skrolovati da pronađe PayPal opciju plaćanja. Proces dolaska do opcije PayPal depozita može se razlikovati na nekim stranicama za klađenje u zavisnosti od korisničkog interfejsa.

Nakon što kliknete na opciju PayPal depozita, kladionica bi trebala otvoriti obrazac u kojem igrač mora popuniti svoje podatke. Detalji uključuju ime, PayPal adresu e-pošte i iznos koji igrač želi uplatiti. Nakon potvrde da su detalji tačni, stranica za klađenje će preusmjeriti igrača na njihov PayPal račun.

Igrač se tada mora prijaviti na svoj račun i imati dovoljno sredstava da izvrši depozit i odobri transakciju. Ako sve prođe, igrač samo treba da unese svoje akreditive, uključujući lozinke, i pošalje zahtev za transakciju.

PayPal plaćanja se obično obrađuju u realnom vremenu. To znači da bi uplaćeni iznos trebao biti prikazan na igračevom računu za igru skoro čim se proces transakcije završi.

Zašto su esport klađenje i PayPal savršeni partneri

PayPal je među popularnim načinima plaćanja u esport klađenju. U vlasništvu je američke multinacionalne finansijske tehnološke kompanije pod nazivom PayPal Holdings, Inc. Ovaj e-novčanik omogućava transakcije u različitim valutama. Sistem plaćanja je dostupan u gotovo svim zemljama.

To je jedan od glavnih razloga zašto ga većina kladioničara koji nude tržišta klađenja na esport ima kao bankovnu opciju, jer osigurava da većina igrača može lako i povoljno uplatiti novac. Evo drugih razloga zašto je PayPal toliko popularan.

  • Jednostavnost upotrebe: Od svih opcija depozita, PayPal je među najjednostavnijim za korištenje. Toliko je lako da ga čak i početnici u esport klađenju preferiraju.
  • Brza obrada: PayPal depoziti se vrše u realnom vremenu. To znači da igrači ne moraju čekati obradu kako bi dobili novac na svoje račune za klađenje i nastavili uživati u klađenju u esportu.
  • Pouzdana sigurnost: PayPal je jedan od najsigurnijih načina plaćanja za esport klađenje. Kupci ne moraju da brinu o gubitku novca od prevaranta sve dok poduzmu odgovarajuće mjere opreza.
  • Nulta naknada na depozite: PayPal ne naplaćuje nikakvu naknadu za novac deponovan na sajtove za klađenje na esport. Ulagači na taj način mogu uplatiti tačan iznos koji im je potreban. To im također pomaže da bolje upravljaju svojim novčanim sredstvima.

Kako podići dobitke koristeći PayPal

Sretni igrači koji se klade i pobjeđuju na esports imaju mogućnost ponovnog uložavanja ili povlačenja svojih dobitaka. Oni koji odluče da povuku dobitke imaju različite opcije plaćanja koje treba razmotriti. PayPal je i dalje među najčešćim opcijama koje igrači preferiraju za isplate.

Većina razloga za to su skoro slični onima zašto preferiraju korištenje ove opcije plaćanja za uplatu depozita. Jedina glavna razlika je u tome što isplate putem PayPal-a traju znatno duže, za razliku od depozita, koji se obično obrađuju trenutno.

Proces povlačenja

Za početak procesa povlačenja, igrači se prvo moraju prijaviti na svoje račune za klađenje. Sljedeći važan korak je provjera raspoloživog iznosa na njihovim računima. To je bitno jer ukazuje na maksimalan iznos koji mogu podići. Igrači tada mogu otići do stranice za povlačenje i izabrati PayPal kao opciju povlačenja.

Obično će stranica za klađenje zahtijevati od igrača da popune neke informacije prije početka procesa povlačenja. To se posebno odnosi na povlačenje novca po prvi put. Igrači moraju popuniti detalje u vezi sa PayPal računom na koji kladioničar treba prenijeti povučena sredstva.

Oni također moraju navesti iznos koji treba povući. Nešto što treba napomenuti je da iznos prikazan na računu za klađenje obično nije iznos koji se u nekim slučajevima može povući. Neke kladionice naplaćuju naknade za obradu isplate, koje se moraju uzeti u obzir.

Vrijeme obrade

Vremena obrade se takođe razlikuju među različitim kladionicama. To je zato što im je potrebno različito vrijeme da potvrde i odobre podnesene zahtjeve za povlačenje. Međutim, kada kladioničari odobre zahtjeve za povlačenje, PayPal-u obično treba prilično kratko vrijeme da završi proces transakcije.

Obim odobrenih transakcija može uticati na vreme koje će kladioničar uzeti. Za kladioničarske stranice koje nude brza vremena transakcije povlačenja, igrači obično povuku sredstva na svojim računima u roku od 24 sata.

Najbolji načini plaćanja za klađenje na eSport

Ocjenjivanje opcija plaćanja za esport klađenje nije baš lako. To je zbog brojnih razmatranja koja treba uzeti u obzir, od kojih većinu može biti teško razlikovati. Međutim, za svaku opciju plaćanja ističe se nekoliko stvari koje se mogu koristiti kao sjajni pokazatelji.

Prvo i najvažnije pitanje je da li je opcija plaćanja legitimna. To je zato što se u industriji pojavljuju brojni načini plaćanja, koji su postavljeni s glavnom svrhom prevare kupaca. Iz tog razloga, u ocjenama se razmatraju samo one opcije plaćanja koje su legitimno registrirane i licencirane za pružanje bankarskih usluga.

Što se tiče ostalih razloga za rangiranje bankarskih opcija, opsežno poznavanje metoda depozita i iskustva igrača prikazanih u njihovim povratnim informacijama i recenzijama pomažu u rangiranju. Neki od drugih faktora na kojima se zasnivaju bankarske opcije za pregled su istaknuti u nastavku.

Pristupačnost: Dostupnost opcije plaćanja je prilično očigledan faktor rangiranja. To je zato što igrači obično biraju opcije depozita koje su im nedostupne. Na pristupačnost mogu uticati faktori kao što su pitanja nadležnosti. Što je bankarska metoda pristupačnija, to je na višoj poziciji.

sigurnost: Kao što je ranije spomenuto, sigurnost je među bitnim karakteristikama koje ljubitelji esporta uzimaju u obzir kada traže opcije plaćanja. Iz tog razloga, opcije plaćanja koje nude najbolje sigurnosne karakteristike su više rangirane. Isto se odnosi i na funkcije privatnosti. Rangiranje obično dolazi do najsitnijih detalja jer većina opcija plaćanja primjenjuje gotovo sve najbolje dostupne sigurnosne značajke.

Popularnost među provajderima: Većina sajtova za klađenje na esport obično nudi opcije depozita na osnovu popularnosti. Popularnost se može koristiti kao pokazatelj kvaliteta i pouzdanosti. Opcije plaćanja koje su popularnije među provajderima stoga zaslužuju da budu više ocijenjene.

Korisnička podrška: Još jedan bitan faktor koji treba uzeti u obzir prilikom rangiranja načina plaćanja je korisnička usluga. Načini plaćanja koji nude odličnu korisničku uslugu općenito bi trebali biti viši od onih koji nude lošu ili nikakvu korisničku podršku. Profesionalnost, dostupnost i kanali korisničke podrške su neki od faktora koji se koriste za rangiranje korisničke službe.

Korisnički interfejs: Korisnički interfejs ili prilagođenost načina plaćanja takođe utiču na rangiranje. Bankarske opcije koje su jednostavne i prijatne za korišćenje dobijaju veće ocene. To je zato što primaju više klijenata, uključujući početnike u svijetu klađenja u esportu.

Vrijeme obrade: Različite opcije plaćanja imaju različita vremena obrade. To je posebno slučaj kada su u pitanju povlačenja. Opcije depozita koje nude najbrža vremena povlačenja bez ikakvih kompromisa u sigurnosti i sigurnosti su stoga bolje rangirane jer korisnicima pružaju veću udobnost.

Ograničenja transakcije: Ograničenja transakcija su još jedan odličan faktor rangiranja. Metode plaćanja koje omogućavaju igračima da polažu i male i visoke iznose služe za širi spektar igrača i time se rangiraju više.

Odgovorno igranje

Igrači bi uvijek trebali prakticirati odgovorno igranje igara uprkos svim uzbuđenjima, zabavi i mogućnostima za pobjedu koje dolaze s kockanjem u esportu. Odgovorno igranje uključuje:

  • Vježbajte samokontrolu u pogledu toga koliko vremena se troši na klađenje.
  • Izbjegavajte nepotrebno klađenje.
  • Isključivanje emocija u svim odlukama o klađenju, između ostalog.

To se takođe odnosi na kontrolu bankrolla, što znači deponovanje samo razumnih iznosa i klađenje na prave iznose.

Odgovorno igranje osigurava da igrači ne trpe nepodnošljive finansijske gubitke. Takođe sprečava mentalne probleme kao što su depresija i stres. Igrači koji već pate od posljedica neodgovornog kockanja trebali bi odmah potražiti pomoć kako bi kontrolirali posljedice i spriječili pogoršanje stanja.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević