Skin klađenje

Da bi razumjeli šta je klađenje na skinove, igrači prvo moraju znati šta su skinovi. Skin je dio koda u video igrici, u suštini dizajniran da promijeni izgled lika ili avatara video igre bez dodavanja ili umanjivanja njihovih sposobnosti. Da bi promijenili odjeću, frizuru ili neki drugi aspekt njegovog fizičkog izgleda, igrači mogu koristiti datoteke kože.

Ovi igrači mogu biti nagrađeni skinovima kada završe određeni zadatak ili cilj u igri. Ili, mogu kupiti skin koristeći pravi novac ili valutu u igri. Klađenje na kožu jednostavno se odnosi na korištenje jednog od ovih skinova kao ulog. Drugim riječima, igrači se klade jedni na druge da će pobijediti ili izgubiti ove skin fajlove.

Šta je klađenje na skinove i kako se kladiti na to?

Šta je klađenje na skinove i kako se kladiti na to?

Mnogi igrači visoko cijene skinove. Ovo posebno vrijedi za rijeđe skinove, koje igračima može biti teško pronaći ili kupiti u igrici. Upravo ovaj atribut čini skinove potencijalno korisnim za kockanje.

Da bi koristio skinove u kockanju, igrač mora pronaći provajdera kockanja treće strane. Ovi provajderi uglavnom su domaćini eSports takmičenja, u kojima se igrači mogu kladiti na ishod igre kao što je CS:GO ili DOTA 2. Igrači koji tačno predvide ishod ovog takmičenja dobijaju skinove na koje su kladili drugi kockari. Takođe imaju vraćene sve kože za koje su se kladili.

Pretvaranje opkladenih skinova u novac

Kada igrači osvoje skinove dok klađenje na eSports igre, ovi dobici su pohranjeni na igračevom računu za igru - ili u drugom sigurnom digitalnom prostoru za pohranu.

Da bi zaradili novac na ovim skinovima, igrači mogu odlučiti da ih prodaju. U većini slučajeva, transakcije se obrađuju putem funkcija trgovanja unutar same igre. Igrači mogu zaraditi novac od klađenja na skinove na ovaj način, ali ova digitalna sredstva su također izložena riziku tokom klađenja.

Šta je klađenje na skinove i kako se kladiti na to?
Je li kockanje skins legalno?

Je li kockanje skins legalno?

Različite jurisdikcije imaju različita pravila i propise koji se odnose na online kockanje, što može učiniti pravni krajolik složenim za navigaciju. Međutim, kod kockanja kože stvari su malo drugačije.

Postoje određena neslaganja oko toga da li kockanje na koži treba da bude regulisano ili ne, ili da li ga uopšte treba smatrati kockanjem. U nekom smislu, kockanje kože slično je staroj igri poput klikera - igrači rizikuju da izgube dio svojih sredstava u igri, a sve je to dio igre.

Ali ovaj primjer je previše bazičan i ne uzima u obzir jednu stvar - vrijednost skinova kompjuterskih igara. Kada se igrači kockaju sa skinovima, često se kockaju sa digitalnom imovinom koja ima visoku novčanu vrijednost. To je dovelo do toga da neke grupe predlažu strože propise o klađenju kože kako bi zaštitili igrače.

Pravni presedani za klađenje kože

Tužbe i grupne tužbe su pokrenute protiv provajdera klađenja kože u prošlosti. Ovo bi moglo ukazivati na to da će propisi biti pooštreni u budućnosti, kako bi igrači bili sigurni, a istovremeno bi se povećali porezni prihodi od operacija kockanja kože.

Iako ovo može otežati nekim igračima pristup online kockanju kože, to će biti dobrodošao potez. Ova povećana regulativa će pomoći da se postigne dugoročna održivost kockanja kože u budućnosti.

Odgovorno kockanje je i dalje ključno

Iako može postojati zakonska siva zona u vezi s kockanjem kože, mehanika je ista kao i kod bilo koje druge vrste klađenja. Kao rezultat toga, igrači i dalje moraju djelovati pažljivo i odgovorno.

Igrači bi trebali pratiti svoje vlastite rutine i navike kockanja i kladiti se samo na digitalnu imovinu koju mogu priuštiti da izgube. Zbog visoke vrijednosti mnogih od ovih sredstava, igrači i dalje mogu izgubiti značajne količine novca na kockanju kože u nekim slučajevima.

Je li kockanje skins legalno?
Sigurne stranice za esport klađenje

Sigurne stranice za esport klađenje

Kako igrači mogu reći da je stranica za klađenje kože eSports sigurna? Kupcima se savjetuje da koriste sljedeću kontrolnu listu kako bi se uvjerili.

  • akreditacije: Sajt treba da bude akreditovan od strane regulatornih tela u okviru jurisdikcije igrača.
  • Kontakt i podrška: Sajt treba da nudi transparentnu i lako dostupnu liniju podrške i da bude veoma transparentan i komunikativan.
  • Nezavisne recenzije: Sajt su trebali pregledati drugi igrači na pouzdanim lokacijama - kao što su nezavisni sajtovi za recenzije trećih strana. Ove kritike bi trebale biti pozitivne i pružiti koristan uvid u ono što igrač može očekivati kada koristi uslugu klađenja.
  • Sigurni protokoli: Web stranica treba biti zaštićena sigurnim protokolima koji sprječavaju bilo kakvo presretanje podataka korisnika. Igrači bi trebali biti u mogućnosti da vide HTTPS označitelj u pretraživaču kako bi pokazali da je ovo sigurna stranica i trebali bi koristiti višefaktorsku autentifikaciju za prijavu.

Neki renomirani provajderi klađenja na esport

Ima mnogo dobro recenziranih, visoko ocijenjeni provajderi klađenja na eSport na tržištu. Igrači mogu pronaći listu samo nekih od njih u nastavku, iako se kupcima savjetuje da potraže recenzije i druge informacije o provajderima prije nego što igraju.

  • ThunderPick
  • Dafabet
  • Webbyslot
  • 888 Casino
  • 22Bet
  • BetSafe
Sigurne stranice za esport klađenje
CS:GO sajtovi za klađenje kože

CS:GO sajtovi za klađenje kože

CS:GO - ili Counter-Strike: Global Offensive - je možda najpopularnija igra za igrače zainteresovane za klađenje na skinove. To je zato što skinovi igraju tako važnu ulogu u ovoj igri - igrači koriste skinove da sebi daju individualni izgled koji ih razlikuje od drugih igrača.

U tom smislu, određena koža postaje statusni simbol. Drugi igrači mogu vidjeti kožu koju igrač nosi i odmah će prepoznati njenu visoku vrijednost.

Istorija klađenja kože na CS:GO

Upravo je popularnost CS:GO skinova dovela do razvoja ovog oblika klađenja. Provajderi kockanja primijetili su da su igrači zaista postali veoma uzbuđeni zbog različitih skinova koji su im dostupni u igri. Ovo je dokazalo da postoji tržište za klađenje skinova.

Provajderi su također primijetili da se skinovi kupuju i prodaju za velike količine pravog novca na digitalnim tržištima. Ovo je naglasilo vrijednost koju su igrači pridavali ovoj vrsti digitalne robe i dovelo do razvoja sofisticiranijih platformi za klađenje skinova za CS:GO.

Kako funkcionira klađenje na skinove na CS:GO

Igrači će kupiti skinove iz same CS:GO igre. Oni to mogu učiniti putem internetskog tržišta igre, a skinovi koje kupe bit će sačuvani na njihov račun za igre ili na drugo rješenje za pohranu. U nekim slučajevima, igrači mogu sačuvati skinove u svoj kripto novčanik i Ethereum blockchain je posebno prikladan za ovu vrstu pohrane.

Ova digitalna sredstva predstavljaju valutu koju će igrači koristiti za svoje opklade. Međutim, samo klađenje se neće odvijati putem CS:GO igre. To će se dogoditi na platformi treće strane, koja će se integrirati s igrom. Ovdje se igrači mogu kladiti na ishod CS:GO takmičenja kao što je PGL CS:GO Major , a njihovi skinovi će se automatski prenijeti na korisnika koji je napravio dobitnu opkladu putem sigurne veze.

CS:GO sajtovi za klađenje kože
Alternative klađenju kože

Alternative klađenju kože

Skin klađenje nije najbolja opcija za sve kockare. Nekim igračima može biti teško da počnu s kockanjem kože – igrači moraju nabaviti skinove prije nego što ih mogu kladiti, a to može biti odvratno.

Kockarima se također možda neće svidjeti ideja osvajanja digitalne imovine. Da bi ova sredstva pretvorili u pravi novac, igrači ih moraju prodati. Ovo dodaje dodatni nivo složenosti, kao i nesigurnosti, procesu.

Međutim, postoje alternative klađenju kože. Igrači koji su zainteresovani za eSport mogu otkriti da ove alternative nude bolju opciju.

Klađenje na esport sa pravim novcem

Esportovi su sve popularniji, a mnogi kockari stavljaju opklade za pravi novac na ova takmičenja baš kao i na fizička sportska takmičenja. Ovo je jednostavniji metod kockanja, jer igrači mogu relativno lako dodavati i povlačiti sredstva na i sa svog računa.

Klađenje na pravi novac je takođe regulisanije od klađenja kože. To znači da je malo vjerovatno da će se pravni status kockanja za pravi novac dramatično promijeniti u budućnosti.

Profesionalno igranje esporta

Igrači mogu odlučiti da postanu profesionalci u eSport igarama. Ovo je način da direktno dobijete novac eSport takmičenja sami, bez kockanja. Međutim, praćenje ove rute zahtijeva elitni nivo vještine, iskustva i znanja u eSportu.

Alternative klađenju kože
Često postavljana pitanja o klađenju na skinove

Često postavljana pitanja o klađenju na skinove

Mogu li osvojiti pravi novac uz klađenje na skinove?

Da, igrači mogu osvojiti pravi novac uz klađenje na skinove. Ovaj novac se generalno osvaja indirektno – tj. igrač može osvojiti skin, a zatim ga prodati za pravi novac. Igrači treba da imaju na umu da na ovaj način mogu izgubiti i novac.

Je li klađenje na skinove legalno?

Klađenje na skinove je legalno u većini jurisdikcija, ali to je obično zato što ne postoje posebni zakoni koji sprečavaju igrače da se kockaju sa skinovima. Ovo se može promijeniti u budućnosti, a igrači bi trebali biti svjesni pravnog statusa ovog oblika klađenja.

Koje igre nude klađenje na skinove?

Najpoznatija opcija za klađenje na skinove je CS:GO. Međutim, postoje i druge opcije otvorene za igrače zainteresovane za kockanje sa skinovima. To uključuje Dota 2, FIFA igre i Eve Online.

Da li je klađenje na skinove bezbedno?

Da, klađenje na skinove je sigurno, ali igračima se savjetuje da budu odgovorni kada igraju. To je zato što skinovi imaju stvarne, stvarne vrijednosti vezane za njih. Iako se igrači mogu osjećati ugodnije kladeći dio digitalnog koda kao što je skin igre nego što bi kladili pravi novac, ipak je nešto u igri. Imajte na umu da skinovi općenito koštaju novac za kupovinu prije nego što se mogu kladiti, tako da igrači i dalje rizikuju da izgube svoju investiciju kada se klade sa skinovima.

Često postavljana pitanja o klađenju na skinove