Arbitražno klađenje

Iskusni kladioničari su uvijek u potrazi za tehnikama i drugim načinima koje mogu koristiti kako bi klađenje bilo što bezrizičnije za njih i zajamčili njihov dobitak. Jedna od ovih tehnika je arbitražno klađenje, koje postaje prilično popularno na sceni klađenja u esportu. Rad arbitražnog esportskog klađenja je prilično jednostavan. Međutim, malo je teško efikasno koristiti klađenje na arbitražu, posebno ako ste početnik.

Ako želite da uđete u esport arbitražno klađenje, onda ste na pravom mjestu. Evo svega što trebate znati o klađenju na esport arbitražu.

Šta je Arbitražno Esportsko klađenje?

Šta je Arbitražno Esportsko klađenje?

Arbitražno esportsko klađenje jedna je od najunosnijih tehnika klađenja. Iskusni kockari koriste arbitražu klađenje na esport događaje da garantuju svoj profit i osiguraju da njihova opklada bude sto posto bez rizika.

Šta je arbitraža

Prvo, hajde da pokušamo da definišemo pojam arbitraže. Arbitraža je kada ljudi iskorištavaju razlike u cijenama na različitim tržištima. Cijene proizvoda nisu iste u svim dijelovima svijeta. Postoje različite cijene za isti proizvod na različitim tržištima, kao što su azijska ili australska tržišta.

Na primjer, recimo da određeni gotov proizvod vrijedi 50 dolara na kineskom tržištu, a isti proizvod vrijedi 200 dolara na američkom tržištu. Ovu razliku u cijenama može se iskoristiti kupovinom na jeftinijem tržištu i prodajom na skupom tržištu.

Šta je Arbitražno Esportsko klađenje?
Sve o Arbitražnom Esports klađenju

Sve o Arbitražnom Esports klađenju

Esports arbitražno klađenje je tehnika koju kockari koriste različite šanse na različitim internet stranicama za klađenje kako biste garantirali profit bez obzira na ishod.

Kladionice obično imaju slične kvote za esport događaje. Na primjer, ako se popularni tim bori protiv autsajdera, sve kladionice će smatrati da autsajderski tim ima male šanse za pobjedu. Međutim, ponekad se kladionice ne slažu jedna s drugom oko ishoda za esport događaj, što stvara priliku za arbitražu.

Na primjer, recimo da Kladionica A smatra da je manja vjerovatnoća da će tim A pobijediti i ima kvotu od 2,04 za pobjedu tima A. S druge strane, Kladionica B smatra da je manja vjerovatnoća da će tim B pobijediti u istom događaju i ima kvotu 2,08 za pobjedu tima A.

Ako uložite 100$ na oba ova ishoda, zagarantovan vam je povratak od preko 200$, pri čemu je iznos koji dobijete preko 200$ vaš profit.

Sve o Arbitražnom Esports klađenju
Kako koristiti Esports Arbitražno klađenje?

Kako koristiti Esports Arbitražno klađenje?

Da biste koristili klađenje na arbitražu, prije svega, morat ćete pronaći dva online esport kladioničar koji se ne slažu sa određenim ishodom.

Na primjer, recimo da se odvija esport meč između tima A i B. Kladionica A ima kvote 2,09 za tim A i 1,90 za tim B. Za isti događaj, kladionica B ima kvote 1,88 za tim A i 2,11 za tim B. Obje kladionice se ne slažu oko toga ko će pobijediti.

Kada pronađete ovakve kvote, izaberite ishod sa najvišim kvotama od obe kladionice i stavite opklade na njih. U ovom slučaju, kladite se na tim A kod Kladionice A sa kvotom 2,09. Takođe ćete se kladiti na tim B kod Kladionice B sa kvotom 2.11.

U ovom primjeru, jasno je da ako stavite opkladu od $100 na oba ishoda, zauzvrat ćete dobiti $209 ili $211. Dakle, dobićete ili 9 dolara ili 11 dolara zagarantovan povrat.

Možda se pitate postoji li način da koristite arbitražno esport klađenje i dobijete isti povraćaj umjesto da jedan bude 9 dolara i jedan 11 dolara. Pa, postoji način, a za to morate naučiti neke proračune objašnjene u kasnijim odjeljcima.

Kako koristiti Esports Arbitražno klađenje?
Esports Arbitražni savjeti i trikovi

Esports Arbitražni savjeti i trikovi

Prije nego što objasnimo koje kalkulacije trebate koristiti u klađenju na arbitražu, evo nekoliko savjeta koje možete koristiti za postizanje boljih rezultata dok isprobavate klađenje u arbitražnom esportu.

 • Odaberite opklade samo sa dva moguća ishoda: Stvari mogu postati previše komplikovane ako pokušate koristiti arbitražno klađenje na opklade s više od dva ishoda. U većini slučajeva arbitraža nije moguća s više od dva ishoda. Dakle, osim ako niste stručnjak, ne biste trebali pokušavati arbitražno klađenje na opklade s više od dva ishoda.
 • Još jednom provjerite svoje izračune: Dok koristite klađenje na arbitražu, radit ćete nekoliko kalkulacija. Ako je bilo koji od ovih proračuna pogrešan ili ima neku grešku u sebi, arbitraža možda neće raditi. Takođe možete izgubiti mnogo novca. Dobra je ideja uvijek još jednom provjeriti sve svoje proračune i osigurati da nema grešaka.
 • Naučite brzo mijenjati Bookamekrs: Kladionice stalno ažuriraju svoje kvote i nikad se ne zna kada se ukaže prilika za arbitražu. Trebali biste biti u mogućnosti da brzo i efikasno prelazite s jedne kladionice na drugu.
Esports Arbitražni savjeti i trikovi
Izračunavanje klađenja na arbitražu

Izračunavanje klađenja na arbitražu

Postoje dvije glavne stvari koje trebate izračunati dok koristite klađenje na esport arbitražu. Prva stvar je postotak arbitraže, koji određuje da li su kvote primjenjive za klađenje na arbitražu. Sljedeća stvar je uloženi iznos, a to su iznosi koje trebate uložiti na svaki rezultat da biste garantirali sličan profit.

Izračun procenta arbitraže

Da biste provjerili da li kvote dozvoljavaju arbitražu, potrebno je da uzmete najveće kvote od obje kladionice, podijelite ih sa jedan, saberete, a zatim podijelite zbir sa 100. Ako je odgovor manji od 100, onda imate arbitražu. Ovaj broj se naziva postotak arbitraže.

Izračuni za gornji primjer su sljedeći:

(1/2,09 + 1/2,11) x 100 = 95,24.

Arbitražni ulog

Možete izračunati iznos koji trebate uložiti da biste dobili sličan prinos tako što ćete kvote podijeliti sa 1, pomnožiti ga sa 100, zatim ga pomnožiti sa ukupnim iznosom klađenja, a zatim ga pomnožiti sa procentom arbitraže.

Ako imate ukupno 200$ za klađenje u gornjem primjeru, vaše kalkulacije bi bile:

 • (((1/2,09) x 100) x 200) / 95,24 = 100,48
 • (((1/2,11) x 100) x 200) / 95,24 = 99,52

Dakle, potrebno je da se kladite na 100,48$ na ishod sa kvotom 2,09 i 99,52$ na onaj sa kvotom 2,11. Na ovaj način ćete dobiti zagarantovan povrat od oko 10 USD.

Izračunavanje klađenja na arbitražu
Esports Arbitražno klađenje korak po korak

Esports Arbitražno klađenje korak po korak

Kako bismo vam pomogli da bolje shvatite kako sami možete koristiti klađenje na arbitražu na esport događajima, evo vodiča korak po korak za klađenje na esport arbitražu.

 • Korak 1: Pronađite dvije kladionice koje se ne slažu oko ishoda određenog esport događaja. Uvjerite se da postoje samo dva ishoda za tu opkladu.
 • 2. korak: Odaberite ishod sa najvišom kvotom od obe kladionice. Uvjerite se da nije isti ishod, inače bi to značilo da se obje kladionice slažu oko toga.
 • Korak 3: Izračunajte ukupan procenat arbitraže i uverite se da je ispod 100. Ako je iznad 100, onda arbitraža nije moguća.
 • 4. korak: Odlučite koliko ukupnog novca želite koristiti za arbitražnu opkladu.
 • Korak 5: Koristite ukupan novac na koji želite da se kladite, šanse za oba ishoda i formulu koju smo gore spomenuli da biste izračunali iznos koji trebate uložiti na svaku opkladu.
 • Korak 6: Sačekajte da se opklada završi i uživajte u svojim dobicima.
Esports Arbitražno klađenje korak po korak