Kladite se na World of Tanks Grand Finals 2022/2023

World of Tanks Grand Finals je jedan od najvećih eSport turnira, koji prvenstveno uključuje World of Tanks eSport igrače. Turnir se održava svake godine, a organizuju ga programeri igre, Wargaming. Međutim, turnir je napravio pauzu od 2017. godine, ali bi trebalo da se vrati. Obično uključuje 12 vrhunskih timova iz četiri Wargamingove regionalne eSport lige, koji se bore za titulu šampiona pred hiljadama gledalaca uživo i milionima gledalaca na mreži.

Manifestacija se održava u različitim prostorima. Organizatori biraju mjesta na osnovu kapaciteta za sjedenje, pogodnosti i pravnih razloga. Pobjednici Velikog finala World of Tanks obično dobijaju novčane nagrade. Nagrada iz fonda se dijeli između osam najboljih timova, što znači da samo četiri donja tima odlaze bez udjela u nagradi iz fonda.

O World of TanksZašto je World of Tanks Grand Finals popularno?World of Tanks Grand Finals pobjednički timoviGdje se kladiti na World of Tanks Grand Finals
O World of Tanks

O World of Tanks

Popularnost turnira proteže se i na industriju kockanja. Ljubitelji e-sportova uvijek se raduju događaju jer pruža ogromne mogućnosti za klađenje. Većina eSport stranica za klađenje obično nudi dugu listu tržišta klađenja za događaj, što kladionicima olakšava pronalaženje i postavljanje opklada.

World of Tanks je igra za više igrača koju je razvila bjeloruska kompanija pod nazivom Wargaming. Hvaljeni eSport naslov je najavljen i pušten u aprilu 2009. za alfa testiranje, sa samo šest različitih vozila u to vrijeme. I 12. aprila 2011. igra je zvanično objavljena Sjevernoj Americi i Evropi.

World of Tanks sadrži borbena vozila koja potiču iz ere 20. vijeka. Programer igre koristi freemium poslovni model. To znači da je igra besplatna za sve korisnike. Međutim, igrači se mogu odlučiti da plate za pristup premium funkcijama za uzbudljivije i impresivnije iskustvo igranja. Igrica se može igrati sa računara za igre ili raznih igraćih konzola, uključujući Xbox One i PlayStation 4.

Igranje

Igra uključuje igrače koji preuzimaju kontrolu nad samohodnim artiljerijskim vozilima ili pojedinačnim oklopnim tenkovima koje preferiraju. Pored toga, igračima je dozvoljeno da kontrolišu kretanje vozila i pucanje iz svog oružja. Oni također mogu komunicirati s drugim igračima putem glasovnih ili kucanih razgovora. Za jednostavne mečeve, igrači pobjeđuju uništavanjem svih tenkova protivničkog tima ili zarobljavanjem njihove baze. Tim može osvojiti protivničku bazu tako što će ostati u njoj dovoljno dugo bez oštećenja.

Glavna razlika u Igra World of Tanks mod su pravila bitke. Međutim, mehanika igre ostaje ista za sve modove igre. Raznovrsna mehanika igre uključuje rikošete granata, kamuflažu, oštećenje modula i ličnu štetu.

Igrači World of Tanks mogu birati između šest glavnih tipova bitaka. Bitke prikazane na većini ovih eSport online turnira uključuju bitke tenkovske čete, bitke za obuku timova, timske bitke, bitke za uporišta, nasumične bitke, i specijalne bitke. Igrači također mogu završiti misije u igri, uz različite nagrade. Nasumične bitke mogu imati do 15 igrača po timu. Timovi mogu koristiti botove da popune mjesta za igrače koji nedostaju.

Vozila

Većina vozila koja se koriste u World of Tanks dizajnirana su tako da liče na modele iz stvarnog života, sa samo nekoliko parametara modificiranih kako bi se uklopili u mehaniku igre i poboljšali igru. U igri postoji pet različitih tipova vozila: samohodna artiljerija, razarači tenkova, teški tenkovi, srednji tenkovi i laki tenkovi. Trenutno igra ima više od 600 oklopnih vozila iz 11 zemalja.

Istaknute zemlje imaju tendenciju da imaju stablo tehnologije sa granama vozila koje se kreću od nivoa 1 do nivoa X. Igrači dobijaju pristup vozilima višeg nivoa kako napreduju u igri. Dodatna premium vozila su dostupna, ali nisu uključena u stabla tehnologije, kojima se može pristupiti koristeći kredite u igri ili gotovinu.

Igrači mogu prilagoditi sva vozila u World of Tanks vizuelno i u smislu performansi do određenog stepena. Većina dijelova potrebnih za prilagođavanje automobila, kao što su kupole, topovi i motori, mogu se kupiti u tehničkom stablu igre. Postoje i dvije maskirne sheme za tenkove, uključujući specifične za igru i povijesno precizne obrasce za brzo prilagođavanje.

World of Tanks Blitz

Wargaming je najavio World of Tanks Blitz u maju 2013. Mobilna verzija World of Tanks se može igrati na pametnim telefonima i tabletima koji rade na Windows, iOS i Android. Igra je kao u glavnoj igri, sa manjim razlikama. Omogućava maksimalno sedam igrača po timu, za razliku od glavne igre koja dozvoljava 15 igrača po timu.

O World of Tanks
Zašto je World of Tanks Grand Finals popularno?

Zašto je World of Tanks Grand Finals popularno?

Veliko finale World of Tanks se smatra jednim od najbolji eSport turniri iz mnogo razloga. Sastoji se od timova iz različitih regija širom svijeta. Svaki tim ima mnogo navijača na globalnom nivou, od kojih svi prate nastupe svojih omiljenih timova na prvenstvu.

Igrači koji učestvuju u Velikom finalu World of Tanks smatraju se najboljim u takmičenju. Imaju nevjerovatne vještine i koriste strategije koje izazivaju strahopoštovanje, a sve su privlačne ljubiteljima igre World of Tanks. Nadalje, događaj obično uključuje nekoliko drugih oblika zabave u kojima gledaoci i gledaoci na mreži mogu uživati.

Još jedan glavni razlog za popularnost Velikog finala World of Tanks je taj što nudi goleme mogućnosti klađenja za igrače koji se klade na eSport turnire. To je jedan od najiščekivanijih događaja eSporta među igračima. Gotovo sve glavne eSport stranice za klađenje obično nude različita tržišta klađenja na ovim eSport prvenstvima, što događaj čini mnogo popularnijim.

Očigledan razlog zašto je igra popularna je to što je besplatna. Igrači mogu lako preuzeti i uživati u igrici, a zatim se potruditi da postanu dio Velikog finala World of Tanks. Oni samo trebaju biti upisani u tim koji učestvuje u Wargaming.net regionalnoj ligi i pomoći timu da osvoji ligu kako bi učestvovao u Velikom finalu.

Zašto je World of Tanks Grand Finals popularno?
World of Tanks Grand Finals pobjednički timovi

World of Tanks Grand Finals pobjednički timovi

Nekoliko različite ekipe osvojili su World of Tanks Grand Finals šampionat. Uvijek je postojao novi pobjednik na svakom od ovih velikih eSport turnira, što pokazuje koliko je turnir konkurentan. Ispod su neki od pobjedničkih timova i drugih timova vrijednih pažnje zbog sjajnih nastupa na događajima.

Tornado Energy

Tim Tornado Energy osvojio je Grand Finals World of Tanks 2017. To je PUBG tim čiji je sponzor Tornado Energy Drink Company. Timski spisak je prilično impresivan, sastoji se od nekoliko poznatih igrača iz Rusije, Moldavije i Gruzije koji se nalaze na listi esport turnira. Tornado energy je zaradio više od 540.000 dolara na samo 19 eSport turnira na kojima su učestvovali. 77% zarade je upravo igranjem igre World of Tanks.

Natus Vincere

Natus Vincere, popularno poznat kao Na'Vi, trenutno je rangiran kao najbolji tim u igrici World of Tanks. Tim je opravdao svoje ime, što znači 'rođen da pobjeđuje'. Organizacija je sa sjedištem u Ukrajini i takmiči se u nekoliko drugih eSport igara osim World of Tanks.

Tim je osvojio više od 18 miliona dolara novčane nagrade na više od 500 turnira na kojima je učestvovao. Više od 860.000 dolara dobitaka je iz igre World of Tanks. Jedno od glavnih dostignuća tima bilo je pobjeda u Velikom finalu World of Tanks 2016.

HellRaisers

KellRaisers je još jedan vrhunski eSports tim koji je osvojio nekoliko turnira, uključujući Veliko finale World of Tanks 2015. Tim se takođe kvalifikovao za Veliko finale World of Tanks 2016, ali nije izborio pobedu. Međutim, pokazao se dovoljno dobro da zauzme drugu poziciju. Tim je zaradio više od 1,8 miliona dolara nagradnog fonda na samo 150 turnira. Više od 25% dobitaka je iz igre World of Tanks.

Virtus.pro

Virtus.pro je popularan eSports tim vrijedan spomena u pogledu nastupa u Velikom finalu World of Tanks. Tim još nikada nije osvojio turnir. Međutim, kvalifikovao se za učešće na šampionatima 2015. i 2016. godine, na kojima je pokazao neverovatne performanse. Tim ima više od 18 miliona dolara kao novčanu nagradu zarađenu na više od 570 turnira koje je igrao. Više od 121.000 dolara novčane nagrade je sa World of Tanks Grand turnira.

Ostali spomeni uključuju RoX, Elevate, Team Dignitas, i PENTA Sports.

World of Tanks Grand Finals pobjednički timovi
Gdje se kladiti na World of Tanks Grand Finals

Gdje se kladiti na World of Tanks Grand Finals

Najlakši način da se kladite na World of Tanks Grand Finals je kroz web stranice za online eSport klađenje. Postoje stotine sajtova za klađenje u eSportu koji pokrivaju događaj. Međutim, igrači moraju uzeti u obzir nekoliko faktora prije nego što se odluče za bilo kojeg kladioničara. Na primjer, igrači bi trebali uzeti u obzir ponuđene šanse. Odabir stranice s relativno većim koeficijentom nudi igračima veći potencijalni iznos dobitka. Ostala razmatranja treba da uključuju licenciranje, podobnost, bonus ponude i broj tržišta klađenja koja se nude za događaj.

Kako se kladiti na World of Tanks Grand Finals

Igrači moraju početi tako što će se registrirati na web-stranici za klađenje na eSports koja nudi tržišta klađenja na World of Tanks Grand Finals. Različite stranice za klađenje mogu imati različite procese registracije i zahtjeve. Sljedeći korak je uplata sredstava na račun za klađenje. Sredstva će se koristiti kao opklade za opklade koje će biti postavljene. Igrači također mogu koristiti bonuse na stranicama za klađenje sa ponudama bonusa bez depozita za klađenje bez deponovanja ili rizika svog novca.

Konačno, igrač može odabrati željenu vrstu opklade za bilo koju igru zakazanu za turnir i slijediti odgovarajuće korake da položi opkladu. Vrijedi napomenuti da neki provajderi klađenja na eSport imaju minimalne i maksimalne zahtjeve u pogledu iznosa opklada, koje igrači moraju uzeti u obzir.

Gdje se kladiti na World of Tanks Grand Finals