Kladite se na Rainbow Six Siege World Cup 2024

Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo je sezonski događaj koji okuplja vrhunske Rainbow Six Siege igrače širom svijeta kako bi se takmičili na najvišem nivou igre. Događaj je takođe jedinstvena prilika za fanove da podijele svoju strast, ponos i ljubav prema igri sa svojim omiljenim timovima na svjetskoj sceni.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege, popularno Rainbow Six Siege, je eSports igra koju je razvio Ubisoft Montreal. Video igrica se može igrati online na Microsoft Windows, Xbox i PlayStation platformama. Prva verzija Rainbow Six Siegea objavljena je u decembru 2015. godine i odmah je osvojila svijet igara.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve o Rainbow Six Siege Svjetskom prvenstvu

Prvo Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo bilo je zakazano za ljeto 2021. Prema riječima organizatora, na inauguracijskom događaju se očekivalo 20 timova. Ubisoft je direktno pozvao četrnaest timova, a šest drugih timova je moralo da se takmiči i pobedi u kvalifikacionim rundama za učešće na Svetskom prvenstvu.

31 tim iz različite zemlje a regije su trebale učestvovati u kvalifikacionim fazama. Nažalost, događaj je morao biti odgođen zbog pandemije Covid-a 19 koja je u to vrijeme pogodila svijet.

Do 2020. godine, R6 je imao više od 70 miliona aktivnih igrača – najnovija verzija igre objavljena je u januaru 2022. Verzija je poznata kao Rainbow Six Extraction i sadrži većinu likova u Siegeu.

R6 Gameplay

Rainbow Six Siege je online pucačina iz prvog lica. Igrači mogu izabrati i koristiti bilo kojeg operatera iz brojnih opcija. Svaki lik ima različite sposobnosti, sprave, oružje i nacionalnost, omogućavajući igračima da odaberu ono što najbolje odgovara njihovim igračkim vještinama i preferencijama. Međutim, razlike u sposobnostima likova znače da timovi obično imaju izrazitu konkurentsku prednost.

Obično igru igraju dva tima, jedan se sastoji od terorista, a drugi djeluje kao protuteroristička jedinica. Glavni ciljevi za svaki tim variraju u zavisnosti od načina igre.

Na primjer, u načinu rada za taoce, primarni cilj napadača je izvući taoce od branilaca jer potonji sprječavaju napadače da spasu taoce. U režimu bombe, primarni cilj napadača je locirati i deaktivirati bombe dok branioci rade na ubijanju napadača ili uništavanju defuzera.

Ostali načini igre Rainbow Six Siege uključuju Secure Area, Tactical Realism i Outbreak. Također je moguće uživati u igri solo igrajući Situations ili Training Grounds mod. Osim toga, nekoliko sezonskih događaja obično se održava svake godine.

Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo u klađenju kvote

Prije odgađanja Svjetskog kupa Rainbow Six Siege, nekoliko Sajtovi za klađenje na eSport je već ponudio tržišta klađenja za događaj. Popularnost igre i događaja dovela je do toga da provajderi eSport klađenja nude vrlo konkurentne kvote.

Prema riječima stručnjaka, relativno slične kvote za događaj će biti ponuđene na eGaming stranicama za klađenje, što će se vjerovatno dogoditi prije kraja godine. Ubisoft tek treba da objavi zvanične datume događaja.

Tržišta klađenja i kvote

Glavna tržišta klađenja koja se nude na većini eSport stranica za klađenje za Rainbow Six Siege događaje su ishodi, većina ubistava i pobjednik meča. Konačne opklade uključuju predviđanje ukupnog pobjednika turnira. Kvote za takve opklade su obično prosječne za favorite događaja, ali mogu biti vrlo visoke za autsajdere.

The kvote za klađenje jer je većina ubistava obično visoka zbog poteškoća u preciznom predviđanju broja ubistava za bilo kojeg igrača. Koeficijenti za tržišta klađenja na pobjednika meča variraju u zavisnosti od toga koji timovi igraju jedan protiv drugog, s tim da favorit za pobjedu u meču ima niže kvote.

Osim toga, neki operateri klađenja nude jedinstvena tržišta klađenja, kao što je klađenje na to da li će talac biti povrijeđen ili da li će tim uspjeti koristiti defuzer.

Zašto je Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo popularno za klađenje?

Jedan od glavnih razloga za popularnost Rainbow Six Siege Svjetskog kupa je taj što se na njemu pojavljuju najbolji svjetski igrači i timovi koji igraju jedni protiv drugih. Navijači to smatraju pravom poslasticom dok gledaju svoje omiljene igrače kako se takmiče na vrhunskom nivou dok uživaju u prikazu vrhunskih vještina i taktika koje koriste timovi koji učestvuju.

Još jedan glavni razlog je to što događaj pruža igračima brojna tržišta klađenja. Gotovo sve vrhunske eSport stranice za klađenje će ponuditi tržišta klađenja Rainbow Six Siege Svjetskog kupa, posebno ona koja već sadrže druge Događaji eSport igara.

Kvote za klađenje će također vjerovatno biti bolje od kvota za većinu drugih eSports događaja zbog toga koliko će mečevi biti konkurentni, što je pogodno za igrače.

Prema organizatorima Rainbow Six Siege Svjetskog kupa, proces selekcije igrača i timova je fer, transparentan i zasnovan na zaslugama. Svaki igrač se tako može kvalifikovati i učestvovati na turniru, pod uslovom da je dovoljno dobar. To ohrabruje i motivira milione igrača širom svijeta da okušaju sreću u ulasku na turnir, pomažući u povećanju popularnosti događaja.

Najbolji timovi Rainbow Six Siege Svjetskog kupa

Kao što je ranije spomenuto, Svjetsko prvenstvo Rainbow Six Siege zakazano za 2021. moralo je biti odgođeno zbog pandemije Covid-19. Međutim, već su postojali detaljni planovi kako je sve trebalo da se odvija, koji će verovatno ostati isti kada će se događaj desiti.

Timovi koji učestvuju

Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo će biti prvi Rainbow Six Siege turnir u zemlji, koji će uključiti 45 timova iz različitih regija i zemalja. Samo 14 ekipa sa direktnim pozivima je potvrdilo učešće.

Ostalih 31 tim moraće da se takmiče u kvalifikacijama za Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo kako bi osvojili mjesto za učešće na prvom od mnogih najvećih Rainbow Six Siege Svjetskog kupa turnira. Šest pobjedničkih timova iz kvalifikacija će se kvalifikovati za turnir, ukupno 20 timova koji će se takmičiti u finalnoj fazi Rainbow Six Siege Svjetskog kupa.

Proces selekcije tima

Postoje definisana pravila po kojima će se odrediti koji će igrači igrati za svaku od reprezentacija. Svaki tim na online turnirima Rainbow Six Siege Svjetskog kupa imat će nacionalni komitet koji se sastoji od tri menadžera. Prvi menadžer tima će biti predstavnik koji će izabrati lokalna lokalna zajednica Rainbow Six Siege.

Domaći profesionalni igrači i treneri će izabrati drugog, a Ubisoft lokalni eSports tim će izabrati trećeg. Svi menadžeri timova moraju imati 18 godina ili više i imati državljanstvo zemlje koju predstavljaju. Menadžeri će zatim odabrati pet igrača za svoje timove. Svaki tim može imati najviše dva igrača iz iste profesionalne organizacije.

R6 ambasador Svjetskog kupa

S obzirom na važnost velikih Rainbow Six Siege turnira Svjetskog kupa, Ubisoft je vidio da je najbolje pronaći jednog od najutjecajnijih i najpopularnijih sportista kao ambasadora događaja. Također su se obratili Tonyju Parkeru, međunarodno priznatom sportisti koji je igrao u NBA ligi, da preuzme ulogu.

Tony Parker ima više od 20 godina iskustva u profesionalnim takmičenjima, sa brojnim priznanjima i 4 titule NBA šampiona. Takođe ima istinsku strast prema eSport igricama. Prema organizatorima događaja, Tony Parker može podijeliti svoje vrijedne uvide u Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo sa igračima.

Performanse

Još uvijek je izazovno prognozirati pobjedničke timove jer još nije bilo zvaničnih najava o tome koji će igrači igrati za odgovarajuće timove. Sve što se može reći je da će konkurencija biti velika. Takođe nema zvaničnih informacija o tome koliki će biti fond nagrade.

Gdje se kladiti na Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo

Klađenje na Rainbow Six Siege Svjetsko prvenstvo će biti slično klađenju na video igre. Rainbow Six događaji i turniri. Za početak, igrači moraju pronaći online eSport stranice za klađenje koje nude tržišta klađenja na događaju.

Igrači mogu imati različite preferencije, što znači da se nijedan provajder klađenja na eSport ne može smatrati najprikladnijim za svakoga. Lako rješenje za to je posjećivanje stranice za rangiranje provajdera eSporta. Pouzdana stranica za rangiranje trebala bi imati sve informacije i relevantne prijedloge za eSports kladionike.

Sljedeći korak koji treba slijediti kada se kladite na Rainbow Six Siege turnire Svjetskog kupa uključuje odabir odgovarajućeg tržišta za klađenje. To može varirati od klađenja na ishod meča ili cjelokupnog turnira do specifičnosti igre kao što je koji će igrač imati najviše ubistava. Kao i kod liste eSport turnira, većina tržišta klađenja često ima različite kvote, koje igrači moraju uzeti u obzir prije stavljanja opklade.

Strategije klađenja za R6 Svjetsko prvenstvo

Igrači bi trebali istražiti timove i igrače prije nego što se klade na najbolje Rainbow Six Siege turnire Svjetskog kupa. To uključuje saznanje o prošlim nastupima i upoređivanje performansi tima kako bi se pomoglo u donošenju informiranih odluka u vezi s mogućim ishodima.

Novi igrači bi trebali razmisliti o početku male igre dok se ne naviknu na klađenje na e-igre. Konačno, igrači bi trebali izbjegavati opklade koje su previše rizične uprkos atraktivnim kvotama koje mogu imati.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević