Honor of Kings World Champion Cup

Svjetsko prvenstvo u esportu Honor of Kings privlači vrhunske talente iz cijelog svijeta. Uz izuzetno popularnu video igru Honor of Kings od Tencenta, esports online turnir prikazuje dominaciju igre na tržištu. Počevši kao naslov koji se prodaje isključivo Kinezima, naslov se proširio na publiku širom svijeta. Honor of Kings sada uživa bazu od 100 miliona igrača.

Kao šesta serija Kupa šampiona za titulu, događaj 2021. ponudio je nagradni fond od 50.000.000 CNY. Od 2016. godine, šampionski turnir je zaokupljao maštu i uzbuđenje navijača upoznajući najbolje igrače svijeta sa bogatom i sve većom bazom obožavatelja naslova.

Arena of ValorČast kraljevaZašto je Honor of Kings Svjetski kup šampiona popularan?Pobjednički timovi i najveći trenuciSajtovi za klađenjeStrategije klađenja
Arena of Valor

Arena of Valor

Logistički izazovi oko pandemije u Kini primorali su zvaničnike da odlože događaj. Do avgusta 2021. Arena of Valor i Honor of Kings najavile su vrhunac esporta, jer se obje scene spajaju na AWC 2022 u jednom događaju Svjetskog kupa. Dugo očekivani događaj Arena of Valor 2022. će okupiti obje baze obožavatelja igre. Obožavatelji mogu očekivati da će programer igre predstaviti uzbudljiva nova ažuriranja za AoV. Kako navodi Tencent Games, organizator očekuje uravnoteženu i fer konkurenciju.

Kao MOBA igra (arena za više igrača na mreži), Čast kraljeva osvojio je srca fanova i esport liga širom svijeta. U početku su se programeri igre fokusirali na dosezanje kineske populacije. Nakon što je stvorio ekspanzivnu bazu od više miliona igrača, kreator igre je prilagodio originalnu igru, nazvavši adaptaciju "Arena of Valor." Iako je AoV pratio Honor of Kings strukturu, takođe je pronašao svoje obožavatelje, dostižući milione širom svijeta. Glavna razlika u dvije igre je varijacija u herojima.

Za AoV, kreatori su razvili heroje posebno za zapadno tržište. U 2017., Honor of Kings je uživao u više od 80 miliona aktivnih igrača dnevno i 200 miliona aktivnih igrača mjesečno, katapultirajući titulu u popularniju igru na svijetu. Te godine, naslov je zaradio više od 13,4 milijarde dolara, što ga čini najvećom zaradom dostupnom igrom za mobilne uređaje na svijetu. Do 2020. igra je uživala u više od 200 miliona aktivnih igrača dnevno, a brojke nastavljaju da rastu.

Arena of Valor
Čast kraljeva

Čast kraljeva

U HoK-u, dva tima se bore jedan protiv drugog da unište jezgru zgrade u centru neprijateljskog logora. Protivničke snage stoje na putu neprijateljskom napredovanju. Timovi moraju dominirati mapom tako što će prikupiti dovoljno snaga. Igrači mogu otključati sposobnosti gomilanjem iskustva, što omogućava igraču da nadogradi svoje moći. Osim toga, igrači skupljaju zlato kako bi kupovali modne artikle ili kupuju nove šampione kako bi dobili bitku. Tim koji uništi protivničke snage i uništi svoj kamp pobjeđuje u meču.

Načini igre

Igrači se takmiče u 5v5 formatu, a svaki igrač preuzima ulogu jednog od šampionskih likova. Nakon što odaberu šampione za kontrolu, timovi rade zajedno kako bi porazili neprijatelja, uništili njegovo jezgro i dobili meč. Igra se razlikuje od ostalih popularnih MOBA naslova po tome što je dostupna samo za Android i iOS.

Čast kraljeva
Zašto je Honor of Kings Svjetski kup šampiona popularan?

Zašto je Honor of Kings Svjetski kup šampiona popularan?

Popularnost šampionskog događaja Honor of Kings podstaknuta je ogromnom globalnom potražnjom za titulom. Prema izvještajima, dva faktora utiču na eksplozivnu popularnost igre: njen intenzivan fokus na kinesku kulturu i njena sposobnost da podrži društvenu interakciju. Sa pet igrača u dva tima, Honor of Kings je jedan od najpopularnijih načina da se igrači međusobno druže preko interneta.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Za kockara, klađenje na esport turnire je podstaknuto brojem fanova, što povećava broj opklada na glavnim esport turnirima. Visok nivo klađenja povećava šanse za unosan dobitni pot. Ogroman broj dnevnih igrača privlači više igrača da učestvuju web stranice za online esport klađenje.

Od Kine do Evrope, igra se širi širom svijeta povezujući prijatelje i upoznajući igrače sa igračima istomišljenika. U stvari, Tencent zarađuje milijarde po kvartalu od igre. Mnogi igrači u regionu nemaju računare ili konzole za igre u kući. Dostupnost na mobilnim uređajima nudi igračima lak pristup, što Honor of Kings čini najvećom zaradom za mobilnu video igru na svijetu.

Vlasti su zabrinute zbog ovisnosti. Shodno tome, igranje igrice za djecu je ograničeno na sat vremena dnevno za dijete mlađe od 12 godina i dva sata za dijete od 12 do 18 godina. Pristup Honor of Kings sada je ograničen na jedan sat dnevno za djecu mlađu od 12 godina i dva sata za djecu između 12 i 18 godina. Državne novine, People's Daily, nazvale su igru otrovom, što je dovelo do novih propisa. Za odrasle, igranje igara ili klađenje pružaju priliku da saznaju više o igri i identifikuju listu esport turnira.

Zašto je Honor of Kings Svjetski kup šampiona popularan?
Pobjednički timovi i najveći trenuci

Pobjednički timovi i najveći trenuci

Turniri

U prošlosti, Honor of Kings Championship Cup okupljao je više timova koji su se sastojali od najbolji igrači sveta da se takmiče za milionske novčane nagrade na najvećim esport turnirima. Domaćini u dvije divizije, pobjednici su se plasirali u doigravanje. U tom trenutku, pojedinačne eliminacione runde dovele su do finalne bitke da bi se utvrdilo ko je pobedio. Evo nekih od najuspješnijih timova koji se profesionalno takmiče na velikim esport turnirima.

Oiao Gu Reapers

Qiao Gu Reapers je jedan od najboljih esport timova na tržištu Honor of Kings sa vrhunskim trenerskim i igračkim osobljem. Osvojivši više od 4 miliona dolara u novcu na najboljim esport turnirima, tim je prepoznat kao jedan od najboljih u poslu. Tim je povezan s kineskom esport grupom Newbee.

eStar Gaming

eStar Gaming je kineski profesionalni esport klub u Kini. Osnovao ga je Sun Liwei, poznati kineski profesionalni e-sport igrač, klub se fokusira na esport prvenstva. Prvobitno, esportski tim je igrao heroje oluje, ali se proširio na druge igre iz operativnih razloga. Od 2014. godine tim je osvojio titulu King of Glory. 2019. eStar je dobio ponudu za mjesto u LoL pro ligi.

Turnso Gaming

Weibo Turnso Gaming je u vlasništvu Weibo platforme društvenih medija u Kini. Esportska organizacija se takmiči na profesionalnim utakmicama i turnirima Arena of Valor. Tim je osvojio više od 2 miliona dolara na turnirima.

Rogue Warriors

Od 2017-2021, Rogue Warriors se takmičio na profesionalnim esport turnirima, osvojivši više od milion dolara u novcu. U vlasništvu ASUS ROG-a, tim je jedna od najcjenjenijih esport grupa na stazi. Rogue Warriors se uspješno takmiči protiv vrhunskih igrača Honor of Kings.

Pobjednički timovi i najveći trenuci
Sajtovi za klađenje

Sajtovi za klađenje

Honor of Kings nije popularan samo u igrama. Kladionici također hrle u kladionice kako bi se kladili na omiljene timove i igrače. Postoji veliki broj online kladionica koje pružaju kvote za klađenje na esport turnire, kao što je Kup Svjetskog prvenstva za Honor of Kings.

Sajtovi za klađenje
Strategije klađenja

Strategije klađenja

Klađenje na esport turnire je slično klađenju na druge sportske igre. Za kockara je ključno da istražuje igru, razumije pravila i bude u toku sa igračima. Licencirane kladionice često nude historijske rekorde pobjeda i poraza. Međutim, dodatna istraživanja mogu pomoći kladiocu da donese informiranu odluku dok kladi novac. Šampionski timovi često menjaju igrače, poput profesionalnih sportskih timova. Gledanje ili čitanje vijesti iz esporta daje kladiocu uvid u promjene na listi, što može utjecati na sposobnost tima da osvoji turnir.

Pametno klađenje znači postavljanje budžeta na osnovu očekivanih dobitaka. Iako se niko ne želi pripremiti za gubitak, pokušaj jurnjave za gubicima često vodi do još većeg gubitka. Budžetom novca, igrač zna tačno koliko troši i na koje timove, igrače ili ishode. Općenito, pametno, sigurno klađenje pomaže kockarima da izbjegnu ovisnost.

Znakovi upozorenja ovisnosti uključuju neredovno ponašanje, kao što je nesposobnost priličnog klađenja novca. Esports je uzbudljivo tržište, a klađenje na esports također može dati sudioniku emocionalni vrhunac. Pobjeda je posebno zadovoljavajuća, što tjera igrača da nastavi klađenje kako bi pokušao povratiti nagradu. Veća je vjerovatnoća da će plan klađenja zasnovan na istraživanju i analizi proizvesti dobitne rezultate. Međutim, za kockare koji gube, ohrabrite se. Izvršite dodatno istraživanje i vratite se da osvojite drugi dan.

Strategije klađenja