FIFAe World Cup

Ovaj vodič za klađenje na FIFAe Svjetsko prvenstvo pokriva sve što entuzijasti eSports klađenja trebaju znati o ovom eSports turniru, zašto je popularan i, što je još važnije, klađenje na turnire FIFAe Svjetskog kupa. FIFAe Svjetsko prvenstvo je eSports turnir za fudbalsku simulacijsku video igricu FIFA. Turnir je prvi put održan 2004. godine kada je bio poznat kao FIFA Interactive World Cup (FIWC) prije nego što je rebrendiran u FIFA eWorld Cup (FeWC) 2018. godine.

Kasnije, 2020. godine, turnir je dobio svoje sadašnje ime, FIFAe World Cup, kako bi upotpunio FIFA-ino lansiranje svoje serije FIFAe eSports turnira.

Sve što trebate znati o FIFAe Svjetskom prvenstvu

Sve što trebate znati o FIFAe Svjetskom prvenstvu

FIFAe Svjetsko prvenstvo, kao što ime govori, dijelom je domaćin FIFA. Ovo je u saradnji sa izdavačem igre Electronic Arts (EA). Turnir privlači vrhunske talente iz cijelog svijeta.

Zanimljivo je da FIFAe Svjetsko prvenstvo drži rekord za najveći online eSports turnir s obzirom na to da milioni igrača učestvuju u početnim online kvalifikacionim fazama. Na primjer, FIFA Interactive World Cup 2017 (FIWC17) privuklo je najmanje 7 miliona igrača.

Da bi igrali u FIFAe World Cup ligi, igrači se moraju takmičiti u FUT Divisions Rivals prije nego što se bore u FIFAe World Cup online turnirima u 10 regija. Cilj je proći u doigravanje i kvalificirati se za FIFAe Svjetsko prvenstvo.

Sve što trebate znati o FIFAe Svjetskom prvenstvu
Sve o fudbalu

Sve o fudbalu

FIFAe Svjetsko prvenstvo je najprestižniji turnir u svijetu fudbalska simulacija sportska video igra, FIFA. Franšiza je dominirala top listama sada kada je fudbal najpopularniji sport na planeti. Statistike pokazuju da postoji preko 4 milijarde pratilaca fudbala i 250 miliona aktivnih igrača u preko 200 zemalja.

Najveći globalni turnir ove igre je FIFA Svjetsko prvenstvo, najprestižniji fudbalski turnir na svijetu. Osim Svjetskog prvenstva, postoje desetine vrhunskih fudbalskih liga, na primjer, engleska Premier liga, španska La Liga, njemačka Bundesliga, italijanska Serie A i francuska Ligue 1, da spomenemo samo neke. Veliki dio akcije je u evropskim ligama, ali ima i dosta talenata u Južnoj Americi i Africi.

danas, fudbal je najpopularniji sport u smislu sljedećeg, pa čak i prihoda. Privlači ogromna ulaganja i dobiva sponzorstva od vodećih svjetskih brendova. Ovaj sport ima i neke od najvrednijih sportskih timova i najbogatije sportiste.

Sve o fudbalu
Tržišta klađenja na FIFAe Svjetsko prvenstvo

Tržišta klađenja na FIFAe Svjetsko prvenstvo

Jedna sjajna stvar u vezi s tržištima i kvotama klađenja na FIFAe Svjetsko prvenstvo je da su iste kao i kod tradicionalnog klađenja na fudbal.

Što se tiče opcije klađenja, ljubitelji eSporta mogu se kladiti na sva tržišta klađenja u tipičnom fudbalskom klađenju. Igrači se mogu kladiti na pobjednika utakmice, najpopularnije tržište na kojem kladioničar treba da predvidi kako će se utakmica završiti u prvom poluvremenu, drugom poluvremenu ili nakon posljednjeg zvižduka. Postoje i zbrojevi gdje se igrači mogu kladiti na ukupan broj golova, udaraca iz ugla, kartona itd.

Ostala tržišta uključuju više/manje, azijski hendikep, oba tima da postižu/ne daju gol, duplu šansu, nerešeno bez opklade, pobjednika turnira i ACCA klađenje. FIFAe Svjetsko prvenstvo također ima klađenje u igri gdje se igrači mogu kladiti na utakmice koje su u toku.

Razumijevanje kvota klađenja na FIFAe Svjetsko prvenstvo

Kada je u pitanju kvote za klađenje, oni također rade na isti način kao u tradicionalnom fudbalskom klađenju. Postoje tri formata kvota; decimalne (evropske) kvote, razlomke (britanske) kvote i Moneyline (američke) kvote. Za zapisnik, kvote za klađenje variraju od jedne kladionice do druge, stoga provjerite koje FIFA online eSport stranice za klađenje imaju najviše kvote.

Tržišta klađenja na FIFAe Svjetsko prvenstvo
Zašto su turniri FIFAe Svjetskog kupa popularni za klađenje?

Zašto su turniri FIFAe Svjetskog kupa popularni za klađenje?

Nema sumnje da FIFAe Svjetsko prvenstvo ima mnogo navijača. Nekoliko razloga objašnjava zašto ovaj događaj privlači tako veliku publiku i gledanost.

Popularnost fudbala

Prvo, fudbal je najpopularniji sport, što daje prednost FIFAe Svjetskom prvenstvu. Ima preko 4 milijarde fudbalskih navijača, a s obzirom na popularnost online video igrice danas, definitivno, ogromna populacija fudbalskih navijača ili igra fudbalske simulacije ili prati fudbalsku eSport scenu.

FIFA-in uspjeh

Još jedan razlog zašto je FIFAe Svjetsko prvenstvo visoko rangirano na listi eSport turnira je činjenica da je FIFA najbolja video igra za simulaciju fudbala, koja je pobjedila Konamijev PES eFootball. EA Sports je uneo realizam u igru i uživa monopol nad pravim timovima, pravim stadionima i pravim igračima.

Milioni učesnika

Također je teško zanemariti činjenicu da je FIFA najveći online turnir u eSportu. Za razliku od većine eSports događaja koji privlače samo nekoliko igrača, milioni FIFA fanova učestvuju u početnim fazama prije nego što takmičenje kulminira na globalnoj pozornici. Osim toga, FIFAe Svjetsko prvenstvo privlači ogroman nagradni fond. Najnovija rata privlači $500,000 u novcu od nagrade.

Najprestižniji FIFA turnir

Konačno, FIFAe Svjetsko prvenstvo, najprestižniji FIFA turnir, privlači vrhunske eSport ekipe širom svijeta. Sva imena domaćinstva, uključujući Fnatic, Tundra Esports i Astralis, imaju FIFA spiskove i takmiče se na ovom turniru sa vrhunskim fudbalskim klubovima eSports timovima kao što su Manchester City i Wolfsburg.

Zašto su turniri FIFAe Svjetskog kupa popularni za klađenje?
Timovi koji osvajaju FIFAe Svjetsko prvenstvo i najveći trenuci

Timovi koji osvajaju FIFAe Svjetsko prvenstvo i najveći trenuci

FIFAe Svjetsko prvenstvo, od svog inauguracijskog turnira 2004. godine, ponudilo je navijačima mnogo izvanrednih akcija. U ovom segmentu naveli smo najdominantnije timove i igrače na turniru i neke od nezaboravnih trenutaka u ligama FIFAe Svjetskog kupa.

Najdominantniji igrači i timovi

Alfonso Ramos je jedan od najuspješnijih profesionalnih igrača na FIFAe Svjetskom prvenstvu. Trenutni selektor Španije osvojio je 2008. i 2012. FIFA naslov prvaka svijeta. Bruce Grannec je također dva puta osvojio prvenstvo, 2009. i 2013. Ostali vrhunski igrači koji su dominirali na ovom turniru su Mohammed Harkous (MoAuba), Mosaad Al Dossary (MsDossary) i Spencer Ealing (Gorilla).

Međutim, za kladionike, fokus ne bi trebao biti na najuspješnijim igračima, već na najboljim igračima u igri u vrijeme klađenja. The timovi za gledanje upravo sada su Complexity Gaming, Mkers Team Ronaldinho, Fnatic, Ellevens, 25eSports i FC Schalke 04.

Timovi koji osvajaju FIFAe Svjetsko prvenstvo i najveći trenuci
Najupečatljiviji trenuci esporta

Najupečatljiviji trenuci esporta

Bilo je i fantastičnih trenutaka kroz istoriju ovog takmičenja. Najupečatljiviji trenutak je, naravno, inauguracijski događaj 2004. godine.

FIFA eSvjetsko prvenstvo 2019

Posljednji turnir, FIFA eWorld Cup 2019, jedan je od najvećih turnira FIFAe Svjetskog kupa. Bio je pun akcije od ranih faza i osvojio ga je neočekivani heroj, Mohammed Harkous (MoAuba) iz Werder eSPORTS-a. Na iznenađenje mnogih, otišao je do šampionata na teškom turniru na kojem su nastupila velika imena, uključujući Donovana "Tekkza" Hunta, koji se smatra najboljim igračem FIFA-e.

2012 FIFA eSvjetsko prvenstvo

Turnir 2012, jedan od najvećih turnira FIFAe Svjetskog kupa, također je bio spektakularan. Nakon teškog duela u finalu, meč je završen raspucavanjem sa Alfonsom
Ramos je savladao Brucea Granneca 4-3. Ovo je i dalje jedina finalna utakmica koja je završena raspucavanjem. Kako glasi slogan igre, šampion može biti samo jedan.

2016 FIFA eSvjetsko prvenstvo

FIFA eWorld Cup 2016. bio je još jedan turnir pun adrenalina i svrstava se među najbolje turnire FIFAe Svjetskog kupa. U finalu u kojem su se borili Mohamad Al-Bacha (Bacha) i Sean Allen (Dragonn), Al-Bach je pobijedio golovima u gostima što je još jedan neobičan događaj. U prvom meču rezultat je završio 2-2 dok je u prošlom meču opet bilo neriješeno, ali ovaj put 3-3.

Za zapisnik, FIFAe Svjetsko prvenstvo 2020. i 2021. bilo je na listi esport turnira otkazanih zbog pandemije, tako da nije bilo akcije.

Najupečatljiviji trenuci esporta
Gdje i kako se kladiti na FIFAe Svjetsko prvenstvo?

Gdje i kako se kladiti na FIFAe Svjetsko prvenstvo?

Mnogo je ljubitelja FIFA klađenja, baš kao što ima mnogo ljubitelja tradicionalnog fudbalskog klađenja. Za razliku od prošlosti, danas postoje mnoge stranice za klađenje video igara sa FIFA kladionicama. Oni nude tržišta na svim FIFA turnirima, uključujući FIFAe Svjetsko prvenstvo. Ono što je važno je pronalaženje najboljeg eSports kladioničara.

Takav sajt treba da ima važeću licencu, dosta tržišta za klađenje, visoke kvote i unosan Bonus za eSport klađenje. Obavezna funkcija je i prijenos uživo. Najbolja stranica za klađenje na eGamingu trebala bi emitirati akciju direktno sa svoje web stranice kako bi se olakšalo klađenje uživo.

Savjeti i trikovi za klađenje na FIFAe Svjetsko prvenstvo

Sada, na nekoliko korisnih savjeta za pokretanje igrača. Prvo, nikada nemojte vjerovati timu koji igrač koristi; vjerujte sposobnosti eSports igrača. Samo zato što su Real Madrid ili Manchester City dominantni u stvarnom životu ne znači da će biti dominantni i u eSportovima.

U FIFA-i se fokusirajte na sposobnosti igrača, a ne na tim. Također je važno provjeriti trenutnu formu igrača kako biste napravili informirani izbor klađenja. Na kraju, vjerujte izgledima. Opće pravilo je da što su kvote veće, to su manje šanse za pobjedu i obrnuto!

To je to, ljudi, detaljan pregled onoga što igrači moraju znati o klađenju na FIFAe Svjetsko prvenstvo, najveći FIFA turnir.

Gdje i kako se kladiti na FIFAe Svjetsko prvenstvo?