Vijesti

July 14, 2022

Valorant potresa tržište novim izdanjima

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Valorant je vodeća pucačina iz prvog lica koju je kreirao Riot Games. Riotov neobičan marketinški plan koji koristi streamere već je postavio više Twitch rekorda. Popularnost je zbog originalnosti igre i Riotove jedinstvene marketinške tehnike koja je učinila Valorant izborom za online esport klađenje.

Valorant potresa tržište novim izdanjima

Riot Games ima za cilj da strateške strijelce i e-sportove učini dostupnim početnicima. Uz to, provajder razvija igre kako bi privukao značajnu konkurentsku scenu. Provajder takođe nastoji da odgovori na neke od kritika koje su na žanr izneli profesionalni igrači.

Novi agent za igre

Posljednji hrabri agent, Neon, izašao je 2012. Prošlo je dosta vremena otkako je Riot doveo još jednog u igru. Fanovi traže sledećeg lika više od dva meseca. Riot Games je odlučio da provede neko vrijeme u poboljšanju trenutnog sadržaja u igri, uključujući balansiranje oružja i agenata i ažuriranja mapa.

Izvori to kažu Valorant igrači neće morati dugo čekati da vide sljedećeg herojskog agenta u akciji. Novi agent sa sobom donosi neke oštećene talente. Za sada, ovo su sve dostupne informacije o nadolazećem Valorant Agentu, Bounty Hunteru, prema cijenjenim curerima igara kao što je ValorLeaks.

Ovaj turski lovac na glave imat će gotički i proganjajući ton. Agent će loviti strahove gejmera ako ih ne zakopaju. Riotova vizija da ima lik lovca na ucjene koji bi gonjenje neprijatelja na mapama učinio "intimnijim" ostvarila se.

Mogućnosti novog agenta

Sve veća baza obožavatelja agenta također je istakla njegove sposobnosti. Sposobnost Prowler poziva izviđačko stvorenje da locira obližnjeg protivnika. Kada se protivnik otkrije, oni će postati kratkovidni. Ovi dodaci dodaju Valorant tržišta klađenja koja se mogu uključiti na web stranice za online esport klađenje.

  • iskoristiti: Ova sposobnost ispaljuje kuglu u nebo koja sleti na susjedne agente, vezuje ih i oglušuje ih i uzrokuje štetu u kratkom AoE radijusu.
  • progoniti: Ova sposobnost je identična za zauzimanje. Samo se kugla vraća na nebo i pretvara se u stražara koji pruža odbojnost zapaženim protivnicima.
  • Pad noći: Ova sposobnost proizvodi val magle koji utišava, prati i uništava sve neprijatelje s kojima dođe u kontakt.

Glavni događaj serije Verizon VCT Game Changers

Ljubitelji esport klađenja sudjeluju u prvenstvu. Nakon vikenda otvorenih kvalifikacija, najboljih osam timova takmičilo se u prvoj velikoj Verizon VCT Game Changers Seriji 2022. Najboljih 8 timova iz otvorenih kvalifikacija nastavilo je na glavni turnir, dvostruku eliminaciju koja je počela 6. aprila. mogućnost klađenja i praćenja događaja na popularnim stranicama za esport klađenje.

Veliko finale 9. aprila je bilo najbolje od pet, a svi mečevi su bili najbolji od tri. Timovi su se takmičili za dio nagradnog fonda i bodove prema kvalifikacijama za Game Changers Svjetsko prvenstvo. Ukupno 410 bodova će biti dodijeljeno 16 najboljih timova u svakoj Verizon VCT Game Changer Seriji.

Nagrade

Cloud9 White i 80 poena bili su pobjednici izdanja, odnijevši kući $20,000 i 80 poena. Shopify Rebellion je bio drugi i dobio je 10.000 dolara i 60 bodova. Na trećem i četvrtom mjestu su bili Dignitas Female i Counter Logic Gaming Red. Timovi su dobili 7.000 i 5.000 dolara i 50 i 40 bodova.

Gen.G Black i TSM X zauzeli su peto i šesto mjesto, osvojivši 3,000 dolara i 30 bodova. Posljednja dva su rangirana na 7. odnosno 8. mjestu. VersionX i Dart Monkeys su dobili 1.000 dolara i 20 poena za svoje rezultate.

Masters of Valor

2022 VALORANT Champions Tour je događaj otvaranja tekuće sezone. Za šansu da se kvalifikuju za Masters u Reykjaviku, hiljade timova se takmiče u sedam regionalnih VCT takmičenja. Pojedinci zainteresirani za klađenje na ovaj događaj mogu potražiti savjete za klađenje na esports na renomiranim online izvorima. Događaj nudi širok spektar tržišta za igrače.

Događaj je započeo grupnom igrom dvostruke eliminacije u GSL stilu prije nego što je prešao na dvostruku eliminaciju sa osam timova. Četiri najbolja tima u grupi su nosioci. ostali su podijeljeni u dvije grupe na osnovu njihovog nastupa na Challenger događajima i snage svog regiona.
Prve dvije ekipe će se plasirati u fazu dvostruke eliminacije, sučelice sa četiri prva nosioca. Online klađenje obično dostiže vrhunac kada igre dostignu ovaj nivo.

Nagrada

Pobjednik će dobiti novčanu nagradu od 200.000 dolara i 750 bodova. Drugoplasirani će dobiti 120.000 dolara i 500 bodova. Trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi će dobiti 85.000 dolara i 65.000 dolara, respektivno, te 400 i 300 bodova. Petoplasirani i šestoplasirani timovi će dobiti 40.000 dolara i 250 bodova.

Još uvijek postoji šansa za online esport klađenje jer ništa od toga nije potvrđeno jer takmičenje još uvijek traje. Tim FunPlus Phoenixa je posebno dobio 200 poena. Zbog ograničenja putovanja izazvanih ratom Rusije i Ukrajine, nije mogla da se takmiči na Mastersu.

YouTube Streamer je zabranjen

Nakon što je hrabri Tirade snimak izašao u javnost, Valorant YouTube Streamer sa 6,9 miliona pratilaca je zabranjen. IShowSpeed, igrački YouTuber i eksperimentalni reper, zabranjen je za Valorant i druge Riot Games naslove. Osim toga, mogao bi biti zabranjen sa YouTube-a jer je degradirao igračicu u Riotovoj taktičkoj heroj pucači.

IShowSpeed se naknadno izvinio za svoje postupke. Tvrdio je da je imao loš dan u viralnom videu, što je, čini se, izazvalo zabranu. Iako je situacija brzo riješena, potaknula je debatu o pričama o smeću u igri.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti