Vijesti

April 25, 2024

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Key Takeaways

  • Prvi TFT Set 11 EMEA Golden Spatula Cup uključuje 128 igrača iz regiona EUW, EUNE, TR i CIS, koji će trajati od 26. do 28. aprila.
  • Pobjednici osiguravaju direktnu pozivnicu za Finale Rising Legends, dio obnovljene TFT esports strukture.
  • Za razliku od Amerike, EMEA GSC turniri će se prenositi uživo, čime se povećava angažman gledalaca na takmičarskoj sceni.

Teamfight Tactics (TFT) se priprema za monumentalni događaj kao prvi Inkborn Fables Set 11 Golden Spatula Cup (GSC) će zapaliti takmičarsku scenu u EMEA regionu. Riot Games je poduzeo hrabar korak u preoblikovanju TFT esport ekosistema, ne samo rebrendiranjem, već integracijom regija kako bi se potaklo kohezivnije i konkurentnije okruženje. Predstojeći GSC je više od turnira; to je svjetionik za TFT igrače koji ciljaju na slavu, s pozivnicom na prestižnu Finale Rising Legends visi o koncu.

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Velika slika: TFT-ova EMEA esportska scena

Riotova izmjena TFT esport pejzaža uključuje više od puke promjene imena iz Svjetskog prvenstva u Tactician's Crown. Konkretno, za igrače iz regiona EMEA, strukturna dinamika organizovane igre ostaje uglavnom nepromenjena. Međutim, uvođenje pan-regije koja kombinuje NA, BR i LATAM začinilo je polje konkurencije, dodijelivši sedam nositelja za ulazak u konačni obračun na Tactician's Crown.

Regija EMEA će biti domaćin tri turnira Kupa, koji će kulminirati u Panregionalno finale. Ulozi? Određivanje predstavnika EMEA na globalnoj pozornici Inkborn Fables Tactician's Crown.

Prva EMEA zlatna lopatica kup: šta treba da znate

Zakazano od 26. do 28. aprila, prvi TFT Set 11 EMEA Golden Spatula Cup je bojno polje za 128 elitnih igrača iz regiona EUW, EUNE, TR i CIS. Izlazak kao pobjednik na ovom turniru ne samo da donosi prestiž i priznanje, već i osigurava direktan put do Finale Rising Legends.

U osvežavajućem preokretu za EMEA regiju, uzbuđenje turnira će se prenositi uživo, što je privilegija koja nije proširena na pan-regionalne turnire Tactician's Cup turnira u Americi. Navijači i entuzijasti mogu pratiti akciju uživo na službenom mjestu Teamfight Tactics Twitch i YouTube kanali, kao i na Lolesports.com, osiguravajući da se uzbudljivo uzbuđenje takmičenja dijeli nadaleko.

Format turnira: Test strategije i vještine

Put do Kupa Zlatne lopatice prepun je izazova, jer se igrači prvo moraju kvalifikovati kroz rangirane plasmane na ljestvici, GSC Open Qualifier i regionalne TFT turnire. Turnir počinje u rigoroznom švajcarskom formatu, smanjujući konkurenciju tokom dva dana na samo 32 takmičara. Poslednji dan obećava spektakl taktičke veštine, sa a Snake Reseeded format koji testira prilagodljivost i vještinu preostalih takmičara.

Pogled naprijed: Putovanje do krune taktičara

Svi učesnici GSC-a osvajaju kvalifikacione poene, a najbolji igrači osiguravaju svoja mjesta na narednim GSC turnirima. Krajnji cilj? Da osvojite jedno od željenih mjesta u Finale Rising Legends i odatle ostaviti trag na globalnoj sceni Inkborn Fables Tactician's Crown.

Prvi TFT Set 11 EMEA Golden Spatula Cup nije samo turnir; to je lonac u kojem se kovaju legende, testiraju strategije i postavljaju temelji za buduće šampione. Dok se EMEA TFT zajednica okuplja iza svojih konkurenata, iščekivanje je opipljivo, postavljajući pozornicu za ono što obećava da će biti nezaboravan spektakl u svijetu esporta.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Cloud9's Counter-Strike 2 Shuffle Roster: Nova zora usred glasina o raspuštanju
2024-04-23

Cloud9's Counter-Strike 2 Shuffle Roster: Nova zora usred glasina o raspuštanju

Vijesti