Vijesti

September 22, 2022

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

NewBee je kineska eSports organizacija. U nekom trenutku, NewBee je bio među top-4 tima na globalnoj Dota2 rang listi i drugoplasirani tim u Kini. Njihov uspjeh natjerao je Dota 2 zajednicu da NewBee naziva timom snova. Zhang "Xiao8" Ning je formirao tim, dok je Wang "Niuwa" Yue, kineski milijarder, bio sponzor tima.

Najnovije vijesti o klađenju na NewBee

Uprkos tome što je jedan od najboljih Dota2 eSports timova, NewBee je relativno nov na sceni i bio je The International šampion 2014. Intrigantno, NewBee je uspio pobijediti u takmičenju dok je bio blizu ispadanja iz grupne faze.

Tim NewBeea je trajno zabranjen na Valve događajima

Nakon osam mjeseci, Valve Corporation je trajno zabranila NewBeeju zbog namještanja utakmice. Trajno ograničenje je bilo na snazi od 1. januara 2021. Pet članova NewBee-ove postave je takođe dobilo doživotne zabrane, pored organizacije.

Dota 2 distributer Perfect World najavio je da NewBee-u i njegovih pet igrača neće biti dozvoljeno da učestvuju u bilo kakvim takmičenjima povezanim sa Valveom ili Perfect Worldom. Ovi igrači su bili Xu "Moogy" Han, Yin "AQ" Rui, Wen "Wizard" Lipeng, Yan "Waixi" Chao i Zeng "Faith" Hongda.

Je li NewBee bio popularan prije ove zabrane?

Prije zabrane, NewBee je bio među najomiljenijim i najuspješnijim timovima koji su se takmičili Dota 2. Grupa je završila na drugom mestu na The International 7 i na prvom u The International 4. The International, ili TI, smatra se vrhuncem Dota 2 takmičarske scene.

Ne samo da je NewBee bio jedan od najboljih kineskih Dota 2 timova i među najboljim timovima na svijetu. Kompanija je završila na drugom mestu u 2017. i na prvom mestu u TI takmičenju u 2014. U pogledu ukupnog nagradnog fonda, NewBee je bio šesti esport tim sa najvećom zaradom.

Kineska esportska organizacija NewBee osvojila je Dota 2 International 2014. Međutim, tim je optužen za namještanje utakmica u maju 2020. Ovaj incident se dogodio u februaru 2020, u utakmici protiv Avengerlsa u Starladder ImbaTV ligi, koja je malo takmičenje na Valveovom Dota Pro Circuit-u.

Tim NewBee nedavna takmičenja i rezultati

Od osnivanja Dota2 tima 2014-02-13, postigli su odličan uspjeh. Tim je dobio novčane nagrade od preko trinaest miliona dolara na različitim turnirima. NewBee je postao poznat nakon pobjede na The International 2014.

Takmičenje je održano u Sijetlu u Vašingtonu. Bio je u svojoj četvrtoj iteraciji u vrijeme ovog događaja, koji je održan u Sijetlu treću godinu zaredom. NewBee je u finalu pobijedio Vici Gaming i zaradio $5,025,029 u novcu.

NewBee je postigao slavu i na The International 2017. Događaj je označio šestu iteraciju The Internationala i treći Major kampanje 2017. Sijetl je šestu godinu zaredom bio grad domaćin turnira.

Po četvrti put za redom, Main Event je održan u Seattle Center-u KeyArena, višenamjenskoj areni sa preko 17.000 gledalaca. Nakon što je izgubio od Team Liquida u prvenstvenom meču, NewBee je dobio nagradu za drugoplasirane od $3,950,067.

Kako se kladiti na Team NewBee

Dota 2 je domaćin redovnih takmičenja tokom cijele godine, a najveći je The International. Cijela Dota 2 zajednica obraća pažnju kada Dota Pro Circuit održava događaje. Kladionice nude odlične opcije klađenja za ove događaje i pokrivaju ih. Povremeno, igrači mogu otkriti povoljne kvote na drugim samostalnim Dota događajima.

Kada je klađenje na esport dozvoljeno u zemlji u kojoj igrač ima prebivalište, on može kockati takve igre. Brojne esport stranice za klađenje pružaju kvote za razne NewBee događaje. Prilikom klađenja, kockari mogu birati između korištenja skinova (virtuelnih objekata u igrama) ili stvarnog novca. Danas je kožno kockanje mnogo češće od gotovinskog klađenja.

Više od polovine svih aktivnosti klađenja na skin kladionicama plasira se pomoću skinova za igre, najčešće korištenog novca. Neke vrhunske web stranice za klađenje na esport nude neke od najagresivnijih NewBee kvota za klađenje. Dota 2 i League of Legends su među njima esports igre promovirana na tržištima.

Klađenje na ishod igara

Najjednostavniji oblik online klađenja u Dota 2 je na rezultat meča, iako nije uvijek najuzbudljiviji. Klađenje na određene ishode i događaje može biti uzbudljivije i povećati šanse. Igrači mogu birati koji će tim pobijediti u Esports klađenju, što je najjednostavnije.

Dota 2 igre se često igraju u formatu Bo1, Bo3 ili Bo5, gdje se pobjednik određuje nakon maksimalno 1, 3 ili 5 igara, mapa ili rundi (osim velikog finala) (ekvivalent setovima u tenisu ). Planeri nekih takmičenja odlučuju se za sistem baziran na Bo2 meču. Ove utakmice također mogu rezultirati neriješenim rezultatom. Skoro svaki stranica za online esport klađenje će omogućiti pojedincima da daju ove Dota 2 opklade. Međutim, neki igračima mogu ponuditi veće kvote za esport.

Ostale strategije za klađenje na Team NewBee

Klađenje na pobjednika bilo kojeg NewBee takmičenja na vrhunskim esport stranicama za klađenje je jedna od najprihvatljivijih taktika. Postoje opcije klađenja na tržištu pobjednika utakmice, kao što su tačan rezultat i hendikep. Dodatno, igrači se mogu kladiti na to koliko će rundi tim osvojiti na hendikepu na mapi i koliko će karata NewBee osvojiti u seriji.

Nerešeno u igri, opklade za produžetak i manje/više opklade na ukupan broj odigranih rundi mape su takođe ponuđene, uprkos njihovoj složenosti. Igrači bi trebali stalno pregledavati vijesti, savjete za klađenje na esport, opšte trendove u industriji i istorijske performanse tima kako bi informirali svoje metode klađenja.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti