Invictus Gaming

Invictus Gaming, ranije Catastrophic Cruel Memory, je kineska eSports organizacija. Ovu organizaciju sa sjedištem u Šangaju 2011. godine kupio je poznati poslovni čovjek poznat kao Wang Sicong, sin jednog od najbogatijih ljudi u Kini po imenu Wang Jianlin. Me Sicong ga je kupio za otprilike 6 miliona dolara, kasnije rebrendirajući tim u Invictus Gaming kako bi unaprijedio profesionalnu esport scenu u zemlji.

Invictus Gaming je bio predodređen da bude poznati eSport tim, uglavnom zato što je započeo sa solidnom osnovom koju je ponudio Catastrophic Cruel Memory, vjerovatno jedan od najjačih eSports timova u Kini.

Invictus Gaming
Tim

Tim

Invictus Gaming tim ima više od stotinu aktivnih igrača. Različiti igrači su specijalizovani za razne esport igre. Takođe se rangiraju na osnovu faktora kao što su iskustvo i prošli učinak. Igrači dolaze iz drugih zemalja, uključujući Kinu, Koreju, Maleziju, Singapur, Indoneziju, Australiju, Hong Kong, Makao, Rusiju i Ujedinjeno Kraljevstvo. Međutim, oko 70% igrača je iz Kine.

Tokom godina, uspjeh Invictus Gaminga bio je usidren na njegovom osoblju. Tokom godina, neki od najboljih igrača svijeta koji su igrali za ovaj tim su Zhou Yi, Chan Kien, Jun Wen, Jin Zhiyi, Hu Liangzhi, Song Eui, Luo Feichi, Gao Zhen Ning, Wang Liu Yi, Wong Chuan, Kang Dong Wen Bo, Zeng Hongda, Lee Ho Seong, Zhilei Xu, Jiang Cen, Ye Zhibiao, Bin Fu, Luo Yinqi, Chen Yao, Gao Tianpeng, Xu Zichen, Hang Zou, Xiang Hu, Wang Lei, Liu Mou, Heyang Li, Sun Yalong i Ou Peng.

Tim
Prihodi Invictus Gaminga

Prihodi Invictus Gaminga

Invictus Gaming je zaradio blizu 15 miliona USD u 11 godina poslovanja. Ogroman dio ovog prihoda došao je od učešća na 560+ turnira. Značajno je da je Dota 2 ostvarila najveći prihod za tim, čineći oko 55% ukupnog prihoda. League of Legends je na drugom mestu sa doprinosom od 21%, a StarCraft 2 donosi 4%.

Kada se rangiraju na osnovu zemalja igrača, Kineski igrači su ostvarile najveći prihod, sa 71,4% ukupnog prihoda. Slijede Malezija sa 12,5% i Republika Koreja sa 11,4%. Preostale zemlje doprinose manje doprinose ostatak.

Prihodi Invictus Gaminga
Članovi Invictus Gaminga

Članovi Invictus Gaminga

Invictus tim vodi tim kao i svaki drugi eSport tim. Neki značajni spomeni uključuju glavnog trenera Ding Yu-Boa, a pomoćnog trenera Siu Keunga. Tim njime upravlja g. Zhu Song-Ge, kojeg zamjenjuje Chen Zi. Tim takođe ima analitičara, Gao Ya-Qi, i prevodioca, Jin Ming-Kui

Članovi Invictus Gaminga
Najjače igre Invictus Gaminga

Najjače igre Invictus Gaminga

Dota i Dota 2

Invictus Gaming je imao najbolje performanse u Doti i Dota 2. Tim je zauzeo treće mjesto na Svjetskom Dota prvenstvu 2011. i osvojio SMM Grand National Dota Championship održan sljedeće godine. Do tada je tim već prelazio na Dota 2. Tim je postao jedan od najboljih eSports timova nakon pobjede na Međunarodnom turniru 2012, osvojivši glavnu nagradu od milion dolara. Tim je ostao dosljedan u najvećoj fazi tokom godina, iako se sastav tima stalno mijenjao.

liga legendi

Do trenutka kada je Catastrophic Cruel Memory preimenovan u Invictus Gaming, tim je već osvojio 2011 WCG China Reginal Finals. To je označilo dobar početak za tim jer je nastavio da ide dobro u većini League of Legend turniri U 2020., tim je završio LPL regularnu proljetnu sezonu sa rekordnih 14 pobjeda i samo dva poraza.

StarCraft 2

Invictus Gaming također ima dobru reputaciju u svijetu esporta Star Craft na osnovu njihovih redovnih nastupa na raznim StarCraft turnirima i događajima. Prihod od igre ne odražava koliko je tim dobar u poređenju sa drugim igrama poput Dota 2 i League of Legends samo zato što nagradni fond na StarCraft turnirima obično nije tako visok kao u takvim igrama.

Ostale esport igre u kojima igra Invictus Gaming tim su CrossFire, Hearthstone, Rainbow Six Siege, Counter-Strike: Global Offensive i Overwatch.

Najjače igre Invictus Gaminga
Zašto je Invictus Gaming popularan?

Zašto je Invictus Gaming popularan?

Invictus Gaming je jedan od najpopularnijih esport timova na svijetu. To je posebno među igračima koji uživaju u klađenju esports događaji i turniri. Neki od glavnih razloga popularnosti su istaknuti u nastavku.

Dosljednost

Invictus Gaming se već duže vrijeme ponaša izuzetno dobro, posebno u igricama Dota 2 i League of Legends. To ulijeva puno povjerenja igračima da se klade na pobjedu u većini svojih utakmica, posebno kada igraju protiv autsajdera.

O timu se često piše

Zbog činjenice da je Invoctus vrhunski eSport tim, mnogi eSport entuzijasti obično objavljuju pouzdane sadržaje o timu. To uključuje spiskove, trenutnu formu i prethodne nastupe. Ulagači mogu lako pristupiti takvim informacijama u bilo koje vrijeme. Takve informacije olakšavaju igračima da analiziraju tim i donose bolje informisane odluke o klađenju.

Predstavlja mnoge platforme za klađenje na esport

Mnoge web stranice za klađenje na eSport ne nude veliki izbor tržišta klađenja na eSport, kao što je to slučaj sa redovnim sportskim klađenjem. Kao rezultat toga, igrači se obično bore da održe korak s timom. Poznato je da Invictus Gaming učestvuje u većini velikih eSport turnira i događaja, koji se obično prikazuju na najbolje stranice za klađenje na esport. Igrači stoga uvijek mogu pronaći platformu koja nudi tržišta klađenja na Invictus Gaming igre kad god se održava veliki događaj.

Faktor zabave

Gledanje igre Invictus Gaminga obično je prilično zabavno. Nevjerovatne vještine prikazane u većini njihovih igara obično čine gledanje vrijednim.

Zašto je Invictus Gaming popularan?
Invictus gaming nagrade i rezultati

Invictus gaming nagrade i rezultati

Azijski StarCraft II pozivni turnir 2012

Kao što samo ime govori, ovaj turnir je bio timska liga po pozivu u kojoj je nastupilo osam timova iz različitih azijskih zemalja. Domaćin je bila Tajvanska eSports League i imao je nagradni fond od 40.000 USD. Invictus Gaming je uspio osvojiti treću poziciju i dobio nagradu od 40.000 USD.

PLU StarCraft II Team League, sezona 3, 2012

Ovaj StarCraft II događaj odigran je u round-robin formatu sa osam najboljih eSport timova. Novčani fond nagrada iznosio je približno 6.300 USD. Događaj je bio domaćin na kineskom serveru, uz Alienware kao glavnog sponzora. Invictus Gaming je osvojio turnir, osvojivši 3,142 USD.

Liga šampiona u eSportu (ECL) 2014

ECL je bio profesionalni turnir koji je predstavljao igre Dota 2, StarCraft II i Hearthstone. Organizirao ga je CESPC i imao je nagradni fond od otprilike 10.000 dolara. Korišteni format je bio format dvostruke eliminacije od pet najboljih. Sve utakmice su odigrane 1 na 1, osim meča-3, koji je bio 2 na 2. Invictus Gaming je osvojio prvo mjesto i dobio je $4,831.

StarCraft liga 2015

Turnir StarCraft lige 2015 uključivao je neke od dobro etabliranih i renomiranih timova, što ga čini jednim od najžešćih takmičenja u to vrijeme. Nagradni fond je bio oko 16.000 dolara. Format je uključivao dvostruku rundu iz koje su vrhunski timovi nastavili u doigravanje. Invictus Gaming je završio na drugoj poziciji i dobio je $6,400.

Neo Zvezdana liga 2016/2017

Ovaj događaj je 2016. godine organizovao NeoTV, a bio je domaćin na kineskom serveru. Slijedio je dvostruki round-robin format, iz kojeg su pobjednici prešli u doigravanje. Novčana nagrada iznosila je oko 29.000 dolara. Invictus Gaming je osvojio prvo mjesto i kući odnio novčanu nagradu od $14,513. Isti događaj dogodio se sljedeće godine u Šangaju. Invictus Gaming je ipak osvojio prvo mjesto i dobio je $8,850.

Tim je nizao impresivne performanse tokom godina. Iako su performanse navedene gore vrijedne pažnje, nekoliko velikih pobjeda je urezano u historiju tima. Tokom godina, samo nekoliko događaja je doprinijelo više od 1.000.000 dolara. Ovo uključuje Dota 2, League of Legends, koji su doprinijeli sa 8,169,612.24 i 3,991,850.16 dolara na ukupno 15 miliona dolara.

Invictus gaming nagrade i rezultati
Invictus Gaming najbolji/popularni igrači

Invictus Gaming najbolji/popularni igrači

Song Eui-jin

Song Eui-jin, poznatiji po svom igračkom aliasu, specijalizovan je za igru League of Legends na poziciji mid-lane. Karijeru je započeo 2011. godine sa 14 godina u Koreji. Njegov primjerni učinak učinio ga je da učvrsti svoju poziciju jednog od najboljih svjetskih igrača League of Legends. On je također pomogao da se poveća konkurentska scena igre na međunarodnom nivou. Rookie se prijavio za Invictus Gaming 2014. godine i pomogao timu da osvoji Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Hu Liangzi

Hu Liangzi, također poznat po svom korisničkom imenu Kaka, je kineski igrač sa 29 godina. Specijalizirao se za Dota 2 i zaradio je više od 2,3 miliona dolara igrajući na 96 turnira. U Kini je rangiran kao 6. najbolji igrač i 31. najbolji igrač na svjetskoj rang listi.

Zeng Hongda

Takođe poznat kao Faith, Zeng Hongda je 30-godišnji igrač iz Kine. On igra Dotu 2 za tim Invictus Gaming i trenutno je rangiran na 13. poziciji na listi najboljih kineskih e-sportova. Zeng je osvojio 1. mjesto na više od osam velikih turnira i liga. Takođe je zaradio više od 1,7 miliona dolara u svojoj karijeri.

Invictus Gaming najbolji/popularni igrači
Gdje i kako se kladiti na Invictus Gaming?

Gdje i kako se kladiti na Invictus Gaming?

Klađenje na Invictus Gaming je relativno jednostavno. Moras pronađite stranicu za klađenje koji nudi esport među tržištima klađenja, za početak. Zatim morate osigurati da tržišta klađenja na esport nude uključuju igre i turnire koje igra Invictus Gaming tim. Sve što će vam preostati je da se prijavite za račun i uplatite ga kako biste mogli da položite opkladu. Zatim možete potražiti igru koja uključuje Invictus Gaming i staviti svoju opkladu.

Većina stranica za klađenje obično nudi različite vrste klađenja koje možete izabrati, ovisno o faktorima poput vrste igre i predvidljivosti igre. Kada birate pravo mjesto za klađenje, uzmite u obzir reputaciju i opcije plaćanja.

Proces klađenja može se neznatno razlikovati na različitim stranicama za klađenje eSports. Međutim, osnovni proces uključuje odabir željene vrste opklade i najboljih kvota prema vašoj strategiji klađenja. Zatim možete odrediti iznos za ulog za opkladu i staviti opkladu. Ako je stanje na računu dovoljno da pokrije opkladu, opklada će biti uspješno postavljena. Ovisno o vrsti opklade, možda ćete se morati kladiti prije nego što utakmica počne.

Gdje i kako se kladiti na Invictus Gaming?