Vijesti

September 8, 2022

Najnoviji PUBG-ov paket brige o zajednici

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

PUBG je trenutno jedna od najpoznatijih igara za klađenje na esport, a postoji mnoštvo sajtova za klađenje na esport gde se igrači mogu kladiti na igru. Činjenica da je tim iza PUBG Kontinuirano uvodi promjene za poboljšanje igre je jedan od razloga zašto je stekla tako veliki broj sljedbenika.

Najnoviji PUBG-ov paket brige o zajednici

Kad smo kod toga, PUBG ima neke uzbudljive vijesti za igrače! Tu je novi Paket društvene brige na putu, a sve je u vezi sa sistemom protiv varanja igre. Nedavni prelazak igre na free-to-play izazvao je pandemoniju u PUBG zajednici. Mnogi su zabrinuti da bi slobodan ulazak u igru doveo do povećanja broja varalica. U najnovijem blogu na sajtu Battlegrounds, tim je priznao da igrači doživljavaju "nepoštene i nezakonite metode u igri"

Napori PUBG Anti-Cheat tima

PUBG-ov Anti-Cheat tim radi dan i noć kako bi osigurao da igra ne postane plijen varalica. Nakon uvođenja PUBG-ovog rješenja protiv varanja "Zakynthos", tim je vidio značajno poboljšanje u metrikama normalnih i rangiranih utakmica, pri čemu je Anti-Cheat tim zabranio preko 200.000 naloga označenih kao varalice.

Zakynthos ima nekoliko tehnika mašinskog učenja koje mu pomažu da se poboljša i postane bolji u otkrivanju varalica.

Uprkos nemilosrdnim naporima PUBG-a da stane na kraj varanju, tim je, nakon što je primijetio da značajan dio varalica u rangiranim utakmicama koristi hakovane naloge, smatrao da mora učiniti više.

Tim trenutno implementira rješenja za blokiranje hakovanih naloga. Međutim, još uvijek nisu podijelili nikakav napredak u tome. Ali s obzirom na to koliko brzo tim uvodi promjene kako bi se riješio varalica i hakovanih naloga, igrači mogu biti sigurni da će nešto uskoro biti objavljeno.

PUBG je također najavio da razmatra trajne zabrane naloga i hardverske zabrane kako bi spriječio jednu osobu da kreira više naloga na istom uređaju.

U najnovijem blogu, PUBG je spomenuo da ne može proširiti detalje svoje "taktike" za smanjenje varanja, jer varalice to mogu iskoristiti, ali planiraju odbaciti više ovih paketa brige u zajednici.

PUBG i Esports Klađenje

PUBG je trenutno druga najprodavanija igra, prodata u preko 24 miliona primjeraka. Na Twitchu, to je druga najgledanija igra, nakon League of Legends. Nema sumnje da će popularnost igre nastaviti da raste u okruženju klađenja na esport na mreži. Igra je imala svoj prvi događaj za online klađenje u maju 2017. godine, gdje je kompanija koja je bila domaćin prikupila preko 100.000 dolara donacija.

Igra je imala nagradni fond u rasponu od 30.000 do 200.000 dolara, a gledajući koliko brzo raste broj novih igrača, u budućnosti će biti još veći nagradni fondovi. Uprkos tome što je relativno nov u svijetu klađenja na mreži, PUBG je uspio izgraditi veliku zajednicu za klađenje.

Klađenje na PUBG u početku izgleda teško, ali nakon toga savjeti za klađenje na esport a slušanje iskusnih boljih može pomoći.

Jedan od najvažnijih savjeta za klađenje na esport koje treba imati na umu je da uvijek znate šta se dešava u igri. Budite u toku sa najnovijim vijestima i potražite kladionice koje nude promocije i bonusi, i uvijek ćete biti ispred igre.

Kada znate sve detalje igre, klađenje postaje mnogo lakše. Klađenje na PUBG daje vam priliku da osvojite rijetke skinove i modove. Igra ima četiri vrste metoda klađenja:

  • Jackpot - Kod ove vrste klađenja, igrači klade svoje skinove u džekpot, a pobjednik se odlučuje nasumičnim okretanjem. Pobjednik može uzeti sav plijen.
  • Coin Flips - Bacanje novčića je opklada jedan na jedan u kojoj oba igrača imaju 50% šanse za pobjedu.
  • PUBG rulet - PUBG rulet je isti kao i njegov tradicionalni pandan, gdje igrači pobjeđuju u zavisnosti od toga u koje obojene ili numerisane pregrade loptica sleti.
  • Crash - Kao što samo ime govori, ova vrsta klađenja završava se "rušenjem" i igrači moraju podići svoj plen prije nego što se to dogodi.

Zaključak

PUBG je sada globalni fenomen koji ima milione igrača. U posljednjih pet godina, popularnost je porasla na sceni klađenja u esportu, a s obzirom na to koliko je velika baza obožavatelja, brojke neće prestati rasti.

PUBG tim je nedavno podijelio post na blogu u kojem su najavili Paket brige o zajednici, ističući neke od stvari koje rade kako bi se izborili sa sve većim brojem varalica nakon što je igra prešla na besplatnu igru. Njihov Anti-Cheat tim je učinio mnogo za zajednicu da smanji broj varalica i učini igru poštenom i zabavnom za sve.

Kako će njihove strategije i taktike uticati na njihov rang u svijetu online igara? Samo će vrijeme pokazati. Ipak, jedno je sigurno. Čini se da je PUBG odlučan da ne iznevjeri zajednicu i dopusti da se igra zarazi hakovanim nalozima i varalicama, jer će to uticati na iskustvo PUBG esport klađenja.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti