Vijesti

August 11, 2022

Najava učesnika za DreamHack 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Prema Twin Galaxies i Guinnessovoj knjizi rekorda, DreamHack je najveća LAN zabava i kompjuterski festival na globalnom nivou. Događaj predstavlja najbrži i najveći internet promet na svijetu. Entuzijasti mogu predvidjeti nekoliko značajnih nadolazećih događaja putem online esport klađenja. Ovi turniri se prenose uživo na raznim platformama.

Najava učesnika za DreamHack 2022

DreamHack Melbourne 2022

Događaj je zakazan u Melburnu i Olimpijskim parkovima između 2. i 4. septembra. Counter-Strike: Global Offensive se vraća na glavnu pozornicu u Australiji na tri intenzivna dana takmičenja po prvi put od IEM-a 2019.

Timovi koji učestvuju

Kako se takmičenje bliži, takmičari će biti ozvaničeni. Obično su tri tima pobjednici zatvorenih kvalifikacija, dok pet timova dobija direktne pozive na događaj.

Format se sastoji od dvije dvostruke eliminacijske grupe (GSL) i grupne faze. Svaka grupa ima četiri tima, a prvenstveni i pobjednički mečevi su Bo1. Utakmice za eliminaciju i finale su Bo3. Prve dvije ekipe iz svake grupe prolaze u doigravanje.

Sve utakmice u pojedinačnoj eliminacionoj grupi plej-ofa su Bo3. Osam timova koji se takmiče u Global Ofanzivu takmičiće se van mreže za nagradni fond od 100.000 USD. Pobjednik glavne nagrade će dobiti $50,000, a drugoplasirani će dobiti $20,000. Timovi koji zauzmu treće i četvrto mjesto će dobiti nagradu od 10.000 dolara. Nagradni fondovi za petoplasirane i šestoplasirane timove iznose 3.000 dolara i 2.000 dolara, respektivno.

Ostale igre na događaju

U nedjelju, 4. septembra, DreamHack Melbourne će biti domaćin Velikog finala LCO Split 2. U takmičenju će učestvovati najbolji timovi League of Legends u Okeaniji. Halo Infinite će se takođe igrati u DreamHack Melbourneu. Regionalni događaj HCS ANZ će se održati tokom vikenda.

DreamHack Rotterdam 2022

Vodeći događaj RTM Games Week-a će biti DreamHack Rotterdam, koji će se vratiti u Rotterdam Ahoy između 14. i 16. oktobra. Nekoliko esports događaja, veliki LAN, studio za striming, pozornice za zabavu i veliki izložbeni prostor na kojem učesnici mogu pogledati Najnovija oprema i igre bit će dio festivala esporta i igara koji će se održati ove godine.

Timovi koji učestvuju

Osam timova će se uključiti u oflajn kontra-strike borbu u ESL Challenger seriji. Grupna faza sa dve grupe dvostruke eliminacije (GSL) je funkcija formata. Svaku grupu čine četiri ekipe, a prvi i pobjednički meč su Bo1. Dva najbolja kluba iz svake grupe prolaze u doigravanje nakon eliminacionih i prvenstvenih utakmica, što je stvar Bo3. Pojedinačna eliminacija sa mečevima Bo3 čine plej-of format.

Nakon kvalifikacija, učesnici će biti potvrđeni. Naime, neki timovi dobijaju direktne pozive. Pobjednik glavne nagrade će dobiti $50,000, a drugoplasirani će dobiti $20,000. Timovi koji zauzmu treće i četvrto mjesto će svaki osvojiti nagradu od 10.000 dolara. Nagradni fondovi za petoplasirane i šestoplasirane timove iznose 3.000 dolara i 2.000 dolara, respektivno.

Kako se kladiti na DreamHack turnire

Iako postoji mnogo DreamHack Esports kladionica, odabir najbolje za određene potrebe može biti izazov. Igrači bi trebali provjeriti sa an sajt za klađenje na esport da potvrde ponuđene kvote za tržište na koje žele da se klade. Većina DreamHack sajtova za esport klađenje pruža odlične kvote.

Uobičajene vrste opklada na DreamHack turnirima

  • Klađenje na utakmicu: Klađenje prije utakmice obično ima dobre kvote. Ovo je najpopularniji način klađenja prije takmičenja. Većina sajtova za klađenje na esport post pre utakmice kvote za klađenje čim se završe zatvorene kvalifikacije. Većina jedinstvenih opklada je dostupna samo tokom klađenja pre meča.

  • Direktno klađenje: U ovoj opkladi, igrači će se kladiti na ishod cijelog turnira, a ne samo na jednu određenu igru. Obično su ove opklade dostupne prije početka događaja.

  • Klađenje uživo: Iskusni kockari upoznati sa sportom i strukturom kvota često biraju ovu opkladu. Za klađenje uživo neophodno je temeljno razumijevanje timova i pojedinačnih igrača kroz savjete za klađenje u esportu. Igrači trebaju razumjeti kako profitirati od određenih kvota. Stoga ovo tržište nije najbolje za početnike.

Strategije za klađenje na DreamHack turnire

Outright Winner

U ovoj jednostavnoj opkladi, pojedinci će se kladiti na tim da osvoji DreamHack Open u novembru. Međutim, kvote za ovu opkladu na DreamHack sajtovima za klađenje neznatno variraju.

Set odigranih mapa

Većina DreamHack Open kvalifikacionih mečeva su najbolje od tri. Opklade na ukupan broj odigranih mapa sa hendikepom iznad i ispod 2,5 su najzastupljenije. Kada igra ide na tri meča, pobjeđuje oklada Over. Slično, kada bilo koji tim pobijedi 2-0, pobjeđuje manja opklada. Neke kladionice takođe pružaju alternative za klađenje Parno/Neparno pored opcija Više/Manje.

Konačan rezultat

Kladionici mogu prognozirati konačni rezultat u serijama najbolje od tri ili najbolje od pet umjesto da biraju samo pobjednika. Ova opklada može pružiti odličnu vrijednost kada osoba ima sreću da pogodi ispravno ishod.

Ukupan broj mapa koje tim osvaja

DreamHack sajtovi za online klađenje nude tačan konačni rezultat opklade na različite metode. Igrači moraju odabrati koliko će mapa za koje vjeruju da će svaki tim osvojiti tokom takmičenja da bi se kladili. Kladionici mogu izabrati tim koji će osvojiti nulu, jednu ili dvije mape.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti