Vijesti

February 16, 2024

Vrhunske piratske igre za doživjeti avanturu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ako ste uživali u gusarskom životu u Skull and Bones, postoji mnogo drugih igara koje mogu pogrebati taj svrab. Evo nekih od najboljih piratskih igara koje možete provjeriti:

Vrhunske piratske igre za doživjeti avanturu

Sea of ​​Thieves

Sea of ​​Thieves je vrhunski izbor za one koji žele da zarone duboko u gusarski život. Uprkos početnim kritikama zbog osjećaja praznine, igra je dobila brojna velika ažuriranja, a čak je imala i crossover priču s Piratima s Kariba. U Sea of ​​Thieves, vi i vaša posada radite zajedno na vođenju broda, preuzimajući misije, boreći se s čudovištima i upuštajući se u taktičke bitke. Igra se ističe po kooperativnom igranju i nudi zabavno i jedinstveno gusarsko iskustvo igranja.

Stubovi vječnosti II: Deadfire

Ukrcajte se u izvanrednu gusarsku avanturu u igri Pillars of Eternity II: Deadfire. Kao kapetan broda, okupljate posadu i plovite prema arhipelagu Deadfire, vođeni vašom potragom za odgovorima i osvetom. Igra nudi i RPG zasnovanu na potezu i borbu u realnom vremenu, sa bogatom naracijom i dinamičnom igrom koja savršeno obuhvata suštinu uzbudljive piratske priče.

Povratak na Monkey Island

Povratak na Monkey Island je idealan način da se vratite u omiljenu seriju Monkey Island. Iako možda ne nudi intenzivnu PvP akciju, pruža šarmantnu i duhovitu gusarsku avanturu. Pridružite se Guybrushu Threepwoodu u njegovoj borbi protiv strašnog kapetana LeChucka u ovoj klasičnoj avanturi pokaži i klikni. Igra nudi ažuriranu estetiku zadržavajući divan humor i zanimljivu igru ​​koju obožavatelji obožavaju.

Sid Meier's Pirates!

Uprkos starosti, Sid Meier's Pirates! ostaje fantastičan izbor za piratske entuzijaste. Jednostavnost i dubina igre čine je pristupačnom i ugodnom. Od nadogradnje brodova i vođenja trgovačkih puteva do upuštanja u bitke i udvaranja aristokratiji, postoji mnogo stvari koje treba uraditi. Živahna modding zajednica takođe nudi načine za modernizaciju iskustva, što ga čini odličnom opcijom za one koji traže igru ​​sa temom pirata, a da pritom ne rade mnogo sati.

Kralj mora

King of Seas nudi jednostavno i zabavno gusarsko iskustvo. Igrači preuzimaju komandu nad gusarskim brodom i kreću se kroz fantastičan svijet prepun čudovišta i rivala. Crtani i bezbrižan pristup igrice čini je ugodnom alternativom složenijim piratskim igrama. S fokusom na borbu s brodom, King of Seas pruža moderno iskustvo koje podsjeća na starije akcione RPG-ove.

Tempest

Tempest je akcioni RPG koji je duboko ukorijenjen u gusarskom žanru. Igra nudi sveobuhvatno gusarsko iskustvo s mitskim morskim zvijerima za lov, potrage za ukrcavanje i opsežno prilagođavanje broda. Sa potpuno otvorenim svijetom, Tempest omogućava igračima da istražuju vlastitim tempom i fokusiraju se na radost piraterije. Različite frakcije igre i obilan sadržaj osiguravaju zabavnu i impresivnu gusarsku avanturu.

Assassin's Creed IV: Crna zastava

Assassin's Creed IV: Black Flag u potpunosti uranja igrače u gusarski život. Smještena u vrijeme zlatnog doba piraterije, igra omogućava igračima da se uključe u aktivnosti poput lova na blago, istraživanja i regrutacije posade. Sa svojim bogatim sadržajem na temu pirata, Black Flag evocira isti duh kao Lobanja i kosti i nezaobilazna je igra za piratske entuzijaste.

Blackwake

Blackwake spaja piratstvo s online igranjem za više igrača. Igra usvaja nekonvencionalan pristup pucačini iz prvog lica, uranjajući igrače u visokooktansku pomorsku borbu. Pridružite se posadi na gusarskom brodu i uključite se u bitke sa suparničkim brodovima u ogromnom onlajn okruženju. Blackwake se ističe po svom jedinstvenom preokretu u avanturama na otvorenom moru i nudi čistu, nepatvorenu zabavu za piratske entuzijaste.

Tortuga - Pirate's Tale

Tortuga - A Pirate's Tale je piratski simulator koji uranja igrače u zamršene detalje kapetanovog života na otvorenom moru. Upadajte u konvoje trgovaca, upuštajte se u okršaje sa suparničkim gusarskim frakcijama, trgujte između luka, ispunjavajte plaćeničke ugovore i postanite nautički izazivač nevolja. Igra nudi iskustvo u stilu sandbox-a s pažnjom na detalje, pružajući bogatu i impresivnu simulaciju pirata.

Port Royale 3: Pirati i trgovci

Port Royale 3: Pirates & Merchants vodi igrače na zadivljujuće putovanje kroz Karibe iz 17. stoljeća. Kao preduzimljivi trgovac, gradite ekonomsko carstvo i komandujete flotama. Uključite se u strateške pomorske bitke i prigrlite uzbudljiv život ozloglašenog gusara. Potraga za skrivenim blagom u igri, pljačka suparničkih brodova i delikatan ples između legalnosti i piraterije čine svako putovanje morem uzbudljivim. Bilo da vas privlači trgovina, pomorski rat ili privlačnost gusarskog života, Port Royale 3 ima sve.

Ako žudite za još gusarskim avanturama, ove igre će vam pružiti sate zabave i omogućiti vam da nastavite živjeti gusarskim životom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti