Vijesti

April 8, 2024

Ursaluna i Porygon2: Neočekivani šampioni Evrope na međunarodnom prvenstvu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Key Takeaways

  • Ursaluna i Porygon2, koji se obično ne smatraju najvećim prijetnjama, odigrali su ključnu ulogu u pobjedi Nilsa Dunlopa na Evropskom međunarodnom prvenstvu.
  • Uprkos popularnosti Pokémona kao što su Incineroar i Flutter Mane, Dunlopova strateška upotreba Ursalune i Porygona2 u uslovima Trick Rooma pokazala se da je promenila igru.
  • Uspjeh ovih Pokémona na takmičenju tako visokog nivoa mogao bi utjecati na buduće sastave timova i strategije.

Evropsko međunarodno prvenstvo (EUIC) proteklog vikenda (od 5. do 7. aprila) pokazalo je ogromnu stratešku dubinu i nepredvidljivost koju Pokémon Scarlet i Violet meta igra može ponuditi. Dok su poznata lica dominirala na strani VGC-a, dva neočekivana Pokémona, Ursaluna i Porygon2, pojavila su se kao ključne komponente pobjedničkog tima, prkoseći konvencionalnoj mudrosti o tome šta predstavlja konkurentsku prijetnju.

Ursaluna i Porygon2: Neočekivani šampioni Evrope na međunarodnom prvenstvu

U cijelom EUIC-u, činilo se da se meta igra naginje u korist dobro poznatih moćnika kao što su Incineroar, Flutter Mane, Urshifu i Amoonguss. Ovi Pokémoni, u skladu sa svojim jakim rezultatima u borbama po Pravilu F, činili su okosnicu mnogih vrhunskih timova. Međutim, šampionski tim Nilsa Dunlopa imao je dvije manje očekivane zvijezde: Ursalunu i Porygon2.

Ursaluna obično signalizira strategiju Trick Rooma zbog svoje sporije brzine. Istorijski gledano, igrači su ga uparili sa Cresseliom, poznatom po svojoj sposobnosti da postavi Trick Room, omogućavajući sporijim Pokémonima da se prvi kreću. Ova sinergija omogućava Ursaluni da pokrene snažne napade zemljotresa, a da pritom ne ošteti svog saveznika opremljenog Levitatom, Cresselia.

Međutim, u strateškom odlasku, Dunlop je odabrao Porygon2 umjesto Cresselie kao Ursaluninog postavljača Trick Rooma. Privlačnost Porygona2 leži u njegovoj glomaznosti kada je opremljen Eviolite-om i njegovim iznenađujućim ofanzivnim sposobnostima, zahvaljujući većoj statistici specijalnog napada i sposobnosti preuzimanja. Dodijelivši Porygonu2 tip Flying Tera, Dunlop je osigurao da može izbjeći štetu od zemljotresa, pokazujući pametnu adaptaciju na tradicionalnu taktiku sobe za trikove.

Efikasnost ovog dvojca nije se oslanjala na postavljanje Trick Room u svakom meču. U finalu protiv Tima Edwardsa, Dunlopova strateška fleksibilnost omogućila mu je da osigura pobjedu sa i bez prisustva Ursalune i Porygona2. Ova prilagodljivost naglašava važnost raznovrsnih timskih sastava u takmičarskoj igri Pokémona.

Dunlopov trijumf, isprekidan nenamernom kletvom tokom njegovog intervjua nakon pobede, bacio je reflektor na konkurentski potencijal Ursalune. Veteranka VGC-a Fiona Szymkiewicz nagađala je da bi Ursaluna mogao postati sljedeći misteriozni poklon za Međunarodno prvenstvo Sjeverne Amerike (NAIC), s obzirom na svoju novootkrivenu popularnost i izazov da je stekne izvan Scarlet and Violet. Takav gest ne samo da bi proslavio Dunlopovu inovativnu strategiju, već bi i ohrabrio igrače da istraže nove uglove takmičenja sa ovim strašnim, a opet simpatičnim medvjedom.

U pejzažu kojim često dominiraju poznata lica, Dunlopov uspjeh sa Ursalunom i Porygonom2 na EUIC-u služi kao podsjetnik na beskrajne mogućnosti unutar Pokémon VGC-a. Dok igrači i navijači probavljaju implikacije ove neočekivane pobjede, metaigra bi mogla vidjeti pomak ka raznovrsnijim i kreativnijim sastavima timova, dokazujući još jednom da inovacija može pobijediti konvenciju.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti