Vijesti

April 12, 2024

Sljedeći veliki pomak u Pokémon VGC: Profesionalci zarone u regulativu G

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Key Takeaways

  • Legendarni Pokémon ulazi u borbu: Propis G uvodi pravilo koje mijenja igru ​​i dozvoljava jednog ograničenog legendarnog pokemona po timu.
  • Calyrex zauzima središnje mjesto: Shadow Rider Calyrex, sa svojom ogromnom brzinom i specijalnim napadom, uz Terastalizaciju, je najbolji izbor među profesionalcima.
  • Brojevi u usponu: Očekujte porast glomaznih Pokémona mračnog tipa dok igrači smišljaju strategiju da se suprotstave dominaciji Shadow Rider Calyrexa.
  • Nove legendarne generacije IX za gledanje: Koraidon, Miraidon i Terapagos su spremni da uzdrmaju metu svojim jedinstvenim sposobnostima i ulogama.
  • Diverse Meta Predicted: Ograničenje jednog ograničenog legendarnog igrača po timu potiče raznolik i strateški sastav tima.

Pokémon Scarlet and Violet's VGC priprema se za seizmičku promjenu s uvođenjem Regulative G, novog skupa pravila koji pobuđuje konkurentski pot tako što dozvoljava po jednog ograničenog legendarnog Pokémona u svakom timu. Razgovori s nekim od najboljih svjetskih igrača na Evropskom međunarodnom prvenstvu (EUIC) — uključujući teškaše poput Jeudyja Azzarellija, Jamesa Baeka i Wolfea Glika — otkrivaju mješavinu iščekivanja i strateškog ponovnog kalibriranja dok se zajednica priprema za ovaj transformativni period.

Sljedeći veliki pomak u Pokémon VGC: Profesionalci zarone u regulativu G

Calyrexova zagonetka

Reflektor, bez sumnje, najjače sija na Shadow Rider Calyrex. Ovaj legendarni Pokémon, poznat po svojoj neverovatnoj brzini i astronomskom specijalnom napadu, spreman je da redefiniše metu. Igrači su posebno uzbuđeni (i oprezni) zbog njegovog potencijala kada je uparen sa Terastallizacijom, koja ne samo da popravlja njegove ranjivosti već i pojačava njenu ofanzivnu snagu. Joseph Ugarte je istakao: "Sa Terastalizacijom... Calyrex Shadow samo postaje bolji. Nema Dynamaxa koji bi mu se suprotstavio, a Tera Ghost može značajno povećati štetu Astral Barrage."

Ipak, za svaku akciju postoji jednaka i suprotna reakcija. Alex Gómez Berna i drugi profesionalci predviđaju kontra-pokret, predviđajući porast glomaznih Dark-tipova dizajniranih da izdrže napad Shadow Rider Calyrexa. Stoga se očekuje da će se takmičarska scena razvijati, podstičući dinamiku u kojoj moć provjerava moć.

Novi kandidati Gen IX

Osim Calyrexa, uvođenje Koraidona, Miraidona i Terapagosa iz Gen IX u VGC najavljuje nove strateške dimenzije. Svaki donosi jedinstvene sposobnosti na bojno polje, od postavljanja terena do manipulacije vremenskim prilikama, obećavajući da će obogatiti sastav timova i dinamiku bitke. James Baek je bio oduševljen Terapagosom, ističući njegov potencijal da poremeti protivnike svojom sposobnošću da poništi teren i vremenske efekte, zajedno sa superefikasnim potezom širenja koji cilja na Pokémone koristeći Terastalizaciju.

Aaron "Cybertron" Zheng se, u međuvremenu, kladi na Kyogrea da će napraviti prskanje uprkos prisustvu ogromnih kontri. Njegov optimizam je dokaz trajne održivosti dobro izgrađenih timova i klasičnih strategija u razvoju VGC pejzaža.

Raznoliko bojno polje čeka

Možda je najuzbudljiviji aspekt Uredbe G raznolikost koju obećava. Sa samo jednim ograničenim legendarnim po timu, igrači se ohrabruju da istraže širi niz strategija i kombinacija Pokémona. Wolfe Glick je uhvatio ovaj osjećaj, predviđajući meta koji je "prilično širok, a ne vrlo centraliziran", scenarij u kojem su kreativnost i inovacija ključni za pobjedu.

Dok se Regulativa G nazire na horizontu, VGC zajednica vrvi od spekulacija, strategije i uzbuđenja konkurencije. Sa legendarnim snagama koje će se sukobiti, naredni mjeseci će nesumnjivo biti spektakl taktičkog sjaja i Pokémona. Bilo da ste iskusan profesionalac ili šampion u težnji, evolutivno bojno polje Pokémon VGC je poziv na oružje, pozivajući svakog trenera da se uhvati u koštac s izazovom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti