Vijesti

February 14, 2024

Razumijevanje algebarskih spirala protiv pseudo-spirala: Uočavanje prevaranta

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Ako vam je čas istorije bio izazov u Persona 3 Reload, pripremite se za prvu lekciju matematike sa gospođom Miyaharom 27.4. Razlikovanje između algebarske spirale i pseudo-spirale samo gledanjem u njih može biti prilično nezgodno. Uronimo u ključne tačke.

Razumijevanje algebarskih spirala protiv pseudo-spirala: Uočavanje prevaranta

Algebarske spirale protiv pseudo-spirala

  • Spirala A nije algebarska spirala, dok ostale tri spirale jesu.
  • Algebarske spirale se mogu prikazati pomoću algebarskih jednačina, dok pseudospirale imaju jednačine u obliku r = as^m, gdje je r polumjer zakrivljenosti, a s dužina luka.

Razumijevanje razlike

Uprkos pronalaženju objašnjenja razlike između algebarskih spirala i pseudo-spirala, to nije pružilo mnogo jasnoće. Jednačine algebarskih spirala su algebarske u odnosu na ρ i ϕ, dok pseudospirale imaju drugačiji oblik jednačine.

Identifikacija prevaranta

Čak i uz objašnjenje, još uvijek može biti izazovno identificirati prevaranta među četiri spirale. B, koji podsjeća na Arhimedovu spiralu, je algebarska spirala, ali ostale su nejasne.

Zaključak

Iako spirale gospođe Miyahare mogu biti zbunjujuće, dobra vijest je da neće biti uključene u ispite na polugodištu. Dakle, možete jednostavno odabrati A, zaraditi poštovanje svojih kolega iz razreda i nastaviti dalje. Samo zapamtite, vrtlog od cimeta više nikada neće izgledati isto.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti