Vijesti

February 14, 2024

Poslednja epoha: mikrotransakcije i poštena igra

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Last Epoch, akcioni RPG, možda nije klasifikovan kao naslov usluge uživo, ali je važno razumjeti da li sadrži mikrotransakcije ili ne.

Poslednja epoha: mikrotransakcije i poštena igra

Postoje li mikrotransakcije u Last Epoch?

Last Epoch je po cijeni od 34,99 USD na Steamu i uključuje mikrotransakcije. Igrači imaju opciju da razmijene pravi novac za valutu u igri koja se zove Epoch Points, koja se može koristiti za kupovinu kozmetike iz trgovine u igri.

Programer Eleventh Hour Games trenutno nudi različite pakete Epoch poena za kupovinu na Steamu. Ovi paketi se kreću od 50 Epoch poena za 4,99 USD do 200 Epoch poena za 19,99 USD, uz dodatne stavke uključene u skuplje pakete.

Eleventh Hour Games je uvjerio igrače da neće biti elemenata pay-to-win u Last Epoch. Igra nikada neće ponuditi prednosti igranja putem kupovine pravim novcem. Svi artikli dostupni za kupovinu bit će isključivo kozmetički.

Perspektiva programera

Direktor igre Judd Cobler objasnio je uključivanje mikrotransakcija u post na forumu u maju 2023. On je naveo da cijena od 35 dolara nije bila namijenjena da bude jedini izvor prihoda za Last Epoch. Studiju su potrebni drugi putevi da bi ostvario prihod i pokrio troškove razvoja. Cobler je takođe priznao greške napravljene tokom perioda ranog pristupa igri u rukovanju mikrotransakcijama.

Podešavanja i povratne informacije

Nakon povratnih informacija od fanova, Eleventh Hour Games je izvršio prilagođavanje stope konverzije između Epoch Points i USD. Sada je 10 Epoch poena ekvivalentno jednom dolaru, a cijene kozmetike su snižene. Osim toga, svi artikli u trgovini se prodaju u koracima od 50 bodova, osiguravajući da igrači potroše samo iznos koji im je potreban.

U zaključku, Last Epoch sadrži mikrotransakcije u obliku Epoch poena, koji se mogu kupiti pravim novcem. Međutim, ove mikrotransakcije su ograničene samo na kozmetičke artikle, a igra ne nudi nikakve prednosti igranja putem kupovine za pravi novac. Programer je uzeo u obzir povratne informacije i izvršio prilagođavanja kako bi osigurao pošteno i uravnoteženo iskustvo za sve igrače.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti