Vijesti

February 15, 2024

Otključavanje visoke evolucijske moći u Marvel Snap-u

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Neki od najpopularnijih i najmoćnijih zlikovaca u Marvelovom univerzumu su Big Bad karte Marvel Snapa. Oni pružaju efekte koji mijenjaju igru ​​i koji potencijalno mogu preokrenuti mečeve. Većina njihovih sposobnosti zasniva se na njihovim likovima iz stripova ili filmskim interpretacijama, uključujući High Evolutionary.

Otključavanje visoke evolucijske moći u Marvel Snap-u

Visoka evolucija u Guardians of the Galaxy Vol. 3

High Evolutionary je glavni negativac u Guardians of the Galaxy Vol. 3. U filmu je tvorac civilizacija i bića. On razvija inteligenciju, moć i još mnogo toga stvorenja.

Visoka evolucija u Marvel Snapu

U Marvel Snap-u, High Evolutionary je karta sa četiri cijene i četiri snage s efektom koji glasi: "Na početku igre, otključajte potencijal svojih karata bez sposobnosti." Ovaj efekat koji mijenja igru ​​otključava tajne sposobnosti svih vanilla karata, stvarajući više vlastitih arhetipova špila koji potencijalno mogu promijeniti meta.

Sve tajne sposobnosti Vanilla Cards

Prije nego što zaronimo u najbolje karte za korištenje s High Evolutionary, najnovijom od Big Bad kartica u Marvel Snap-u, evo svih tajnih sposobnosti vanila karata koje sam zlikovac otključava:

  • Osa (0-Cena, 1-Snaga): Prilikom otkrivanja: Porazite nasumičnu neprijateljsku kartu ovde sa -1 moći.
  • Misty Knight (1-Cost, 2-Power): Kada završite okret s nepotrošenom energijom, dajte još jednu prijateljsku kartu +1 Power.
  • Šoker (2-Cost, 3-Power): Prilikom otkrivanja: Dajte krajnju lijevu kartu u ruci -1 trošak.
  • Kiklop (3-Cost, 4-Power): Kada završite okret s nepotrošenom energijom, pogodite dva nasumična neprijatelja ovdje sa -1 moći.
  • The Thing (4-Cost, 6-Power): Na otkrivanju: Pogodi 3 nasumične neprijateljske karte sa -1 moći.
  • Abomination (5-Cost, 9-Power): košta jedan manje za svaku neprijateljsku kartu u igri koja je pogođena negativnom moći.
  • Hulk (6-Cost, 12-Power): U toku: Kada završite skretanje s nepotrošenom energijom, +2 Power. (Ako je u ruci ili u igri).

Najbolji High Evolutionary Decks

Čista visoka evolucija

Odbrana je napad. Snimak ekrana preko Untaped.gg

Standardni način igranja High Evolutionary je u špilu sa većinom trenutnih vanilla karata. Ovaj špil ima dvije glavne mehanike, oko kojih se vrti cjelokupna strategija njegovih ofanzivnih i odbrambenih motora – uštedu energije za izbacivanje više moćnih karata i nanošenje negativne moći na karte vašeg protivnika za otključavanje moćnih efekata.

Cyclops, The Thing i Abomination imaju koristi od nanošenja negativne moći na karte vašeg protivnika. Škorpion i Žena-pauk se mogu dodati za još jednu moćnu opciju debuffa.

Što se tiče strategije "uštede nepotrošene energije" (plutajuće), sposobnosti Misty Knighta, Abomination i Hulka koriste mehaniku, posebno s Hulkom kao primarnim izvorom energije za vaše lokacije u kasnoj igri. Sunčeva pjega također može biti potencijalni izvor energije zahvaljujući svojoj sposobnosti da dobije snagu jednaku vašoj nepotrošenoj energiji na svakom koraku.

InSheNaut

Moć je sve. Snimak ekrana preko Untaped.gg

Još jedan špil u kojem se kreacije High Evolutionaryja mogu koristiti je u InSheNaut špilu. Ovdje je glavna strategija stvoriti što je moguće više moći uz pomoć She-Hulka i Inifinauta, dok se istovremeno iskorištavaju prednosti kreacija Visoke evolucije od rane do sredine igre.

Glavni ofanzivni motor ovog špila je preskok šestog kruga koji može utrti put za She-Hulk i Infinaut igru ​​u sedmom krugu. Zbog toga je Magik važno okrenuti lokaciju u Limbo što će produžiti igru ​​i dati vam više vremena da postavite potencijalnu masivnu kombinaciju u posljednjem okretu.

Štednja energije koja vam je potrebna da She-Hulk bude jedinica s nultom cijenom, 10-Power na sedmom koraku, koristit će kombinaciji karata kao što su Sunspot i Misty Knight, kao i Kiklopovoj sposobnosti koja se može pretvoriti u napad za vašu stranu . Ova postavka će povećati snagu na najmanje dvije lokacije, tako da uvijek imajte za cilj da ovaj scenarij izvedete u svakoj igri što je više moguće.

Završite špil s kartama koje mogu zaštititi vaše jedinice, kao što su Armor (za sprječavanje uništenja vaših karata u bilo kojem obliku) i Caiera (za zaštitu vaših jednokratnih i šestocjenovnih karata). Cosmo se također može dodati jer može poremetiti On Reveal sposobnosti, čineći sposobnosti karata kao što su Shang-Chi i Killmonger neefikasnim.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti