Vijesti

February 14, 2024

Optimiziranje odabira oklopa u Helldivers 2: najbolji izbori za mobilnost, brzinu i ravnotežu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

U Helldivers 2 postoje tri vrste oklopa: lake, srednje i teške građe. Svaki tip ima svoje pasivne statistike koje pružaju borbene buffove na terenu. Dok se neke pasivne statistike ponavljaju kroz igru, dostupne su različite kombinacije, kao što su lagani ili teški oklopi sa 50 posto smanjenjem eksplozivne štete.

Optimiziranje odabira oklopa u Helldivers 2: najbolji izbori za mobilnost, brzinu i ravnotežu

Prilikom odabira oklopa, važno je uzeti u obzir svoj stil igre, oružje i strategije. Osim toga, igrate li solo ili s timom također će utjecati na vaš odabir pancira.

Najbolji tip oklopa za kupovinu je laki oklop. Ne samo da pruža pasivne statistike slične srednjim ili teškim tipovima, već daje prioritet mobilnosti. Ovo omogućava klizanje bez napora, ronjenje i izbjegavanje metaka bez da vas neprijatelji preplave. Dodatna mobilnost takođe omogućava upotrebu čvršćeg oružja i stacionarnog oružja za podršku.

Evo naše rang liste najboljih oklopa u Helldivers 2:

  1. SC-34 Infiltrator (svjetlo)
  2. DP-53 Spasitelj Slobode ili DP-40 Heroj Federacije (srednji)
  3. CE-35 Inženjer rovova (srednji)
  4. SC-30 Trailblazer Scout (laki)
  5. CM-09 Bonesnapper (srednji)
  6. SA-12 servo potpomognut (srednji)
  7. B-24 Enforcer (srednji)

Imajte na umu da se ova lista može promijeniti kako novi panciri postanu dostupni.

Prilikom odabira oklopa, važno je dati prednost brzini i ravnoteži. Ako igrate solo, preporučljivo je odabrati lagani oklop. Međutim, ako igrate s timom, preporučljivo je imati uravnoteženiji oklop, s tim da vaša pasivna statistika ovisi o vašem stilu igre i odabiru Stratagema.

Najbolji izbor je laki oklop SC-34 Infiltrator. Trenutno je najbrži u Helldivers 2 i dolazi sa uravnoteženom statistikom. Iako nema dodatnu zaštitu unutar svojih pasiva, njegova snaga leži u njegovoj ukupnoj brzini, skrivenosti i sposobnostima premještanja. Infiltrator je odličan izbor i za solo i za timske igrače.

DP-53 Spasitelj Slobode i DP-40 Heroj Federacije su također odličan izbor. Pružaju uravnoteženu statistiku, dajući vam brzinu i dodatnu zaštitu od dolazeće štete. Spasitelj Slobodnog smanjuje rizik od umiranja od krvarenja i kritičnih oštećenja, što ga čini posebno korisnim tokom rojeva Terminida.

CE-35 Trench Engineer je dobro izbalansiran srednji oklop. Nudi 30 posto smanjenje trzaja oružja kada je čučanj i ležeći, što ga čini idealnim za prikrivenu borbu ili borbu na daljinu. Također pruža dvije dodatne granate, omogućavajući efikasnu eliminaciju neprijatelja.

SC-30 Trailblazer Scout je još jedan laki oklop koji se ističe brzinom i regeneracijom izdržljivosti. Najprikladniji je za visoko budne igrače koji uživaju u stalnom kretanju. Međutim, njegova mala ocjena oklopa znači da se šteta može nanijeti brže nego s drugim oklopima.

CM-09 Bonesnapper djeluje kao medicinar grupe. Pruža dodatne stimulacije i dodatno zdravlje, stvarajući tanker gradnju bez žrtvovanja brzine. Ovaj oklop se preporučuje za solo igrače i one koji žele imati ulogu podrške.

SA-12 Servo Assisted nudi uravnoteženu statistiku, sa dodatnom zaštitom udova i povećanim dometom bacanja. Odličan je izbor za sabotažne misije i smanjuje rizik od slomljenih udova od eksplozivnih oštećenja.

B-24 Enforcer, iako je Superstore oklop, vrijedan je pomena. Uključuje razumne pasive koje smanjuju trzaj i povećavaju otpornost na oštećenja. Koristan je u bitkama na daljinu, ali njegova niska regeneracija izdržljivosti dovodi igrača u opasnost ako je zarobljen unutar neprijateljske teritorije.

U zaključku, kada birate oklop u Helldivers 2, dajte prednost mobilnosti, brzini i ravnoteži. Razmislite o svom stilu igre, oružju i da li igrate solo ili sa timom. SC-34 Infiltrator, DP-53 Spasitelj slobode i DP-40 Heroj Federacije su među najboljim izborima. Međutim, najbolji oklop za vas u konačnici ovisi o vašim individualnim preferencijama i strategijama.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti