Vijesti

February 12, 2024

Maksimiziranje borbe i produktivnosti: Najbolje pasivne vještine u Palworldu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kada uhvatite Pals u Palworldu, ne samo da dobijate pratioce koji će vam pomoći oko baze i u borbama, već dobijate i pristup njihovim pasivnim vještinama. Ove pasivne vještine mogu pružiti veliku prednost u borbi ili ponuditi dodatne pogodnosti dok vaš prijatelj radi u vašoj bazi.

Maksimiziranje borbe i produktivnosti: Najbolje pasivne vještine u Palworldu

Kako funkcioniraju pasivne vještine

Svaki prijatelj kojeg uspješno uhvatite doći će sa svojom pasivnom vještinom. Ove pasivne vještine mogu biti u rasponu od pozitivnih do negativnih, ali se preporučuje fokusiranje na one pozitivne. U Palworld-u postoji preko 60 pasivnih vještina, tako da je lako izgubiti se u svim mogućnostima. Na sreću, sistem nivoa može vam pomoći da odredite koji su bolji. Nivoi se kreću od -3, što odgovara vrlo negativnim pasivnim vještinama, do +3, označavajući najbolje pasivne vještine u Palworldu.

Utjecaj pasivnih vještina

Bitno je uzeti u obzir Pasivnu vještinu prijatelja jer ona može utjecati i na borbu i na izgradnju. Pasivne vještine se mogu slagati, dodatno pojačavajući njihove efekte. Međutim, važno je napomenuti da pasivne vještine mogu imati i bonuse i štetne efekte.

Najbolje pasivne vještine za borbu i rad

Kada je u pitanju borba, postoji nekoliko istaknutih pasivnih vještina. Vanguard i Stronghold Strategist su pasivne vještine koje poboljšavaju igrače koje utječu na borbu. Vanguard daje 10% buff za napad, dok Stronghold Strategist daje 10% buff za odbranu. Ove vještine se mogu čak i slagati. Musclehead je još jedna jaka pasivna vještina za borbu, koja daje 30% povećanje u napadu, ali 50% smanjenje brzine rada.

Ferocious i Burly Body su jednako jake pasivne vještine koje daju povećanje od 20% u napadu i odbrani. Ove vještine su označene kao Tier +2. Dodatno, postoji nekoliko pasivnih vještina za povećanje štete zasnovane na tipu koje daju 20% povećanje štete za određene elemente.

Najbolja pasivna vještina za borbu je Legenda, što je Tier +3 vještina. Legenda daje 20% povećanje u napadu, 20% povećanje odbrane i 15% povećanje brzine kretanja. Nevjerovatno je svestran i nudi velike brojeve, što ga čini očiglednim izborom za najbolju borbenu pasivnu vještinu.

Kada je u pitanju rad u vašoj bazi, postoje i neke značajne pasivne vještine. Diet Lover pomaže u smanjenju gladi, što može uticati na produktivnost. Swift pruža 30% povećanje brzine kretanja, dok Workaholic usporava pad razuma za 15%, omogućavajući vašim prijateljima da rade duže prije odmora. Predradnik sječe i predradnik rudarstva su pasivne vještine koje povećavaju efikasnost sječe i rudarstva. Najbolja pasivna vještina za rad je Artisan, koja daje 50% povećanje brzine rada.

Uzgoj i savjeti

Pasivne vještine možete prenijeti putem uzgoja, tako da je pametno odabrati prijatelje s korisnim pasivnim vještinama. Ako nađete prijatelja s izrazito pozitivnom vještinom, bilo bi korisno pokušati ga uzgajati za pozitivne rezultate.

Važno je napomenuti da je Palworld u ranom pristupu, tako da je sadržaj u igri podložan promjenama. Pazite na ažuriranja ovog članka.

U zaključku, najbolje pasivne vještine u Palworldu mogu uvelike poboljšati vaše borbene sposobnosti i poboljšati produktivnost u vašoj bazi. Pažljivo razmotrite pasivne vještine svojih prijatelja i uzgajajte se strateški kako biste maksimizirali njihov potencijal. Sretno!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti