Vijesti

February 16, 2024

Maksimizirajte svoj osnovni potencijal: Izgradnja i širenje u Palworldu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

U Palworldu, izgradnja vaše baze je ključni aspekt igre. Kako vaša baza raste, možete razmisliti o uspostavljanju dodatnih baza na različitim lokacijama. Ali koliko baza možete imati u Palworldu?

Maksimizirajte svoj osnovni potencijal: Izgradnja i širenje u Palworldu

Možete li imati više baza?

Odgovor je da, možete imati više od jedne baze u Palworldu. U stvari, možete imati neograničene baze, sve dok su to predstraže ili razvodnjene baze. Ove vrste baza mogu se slobodno graditi bilo gdje u svijetu. Međutim, baze sa službenim Palbox-ovima imaju drugačija pravila.

Palbox Base Unlock Nivoi

U početku možete imati samo jednu Palbox bazu. Kada vaš Palbox dostigne nivo 10, možete postaviti drugi Palbox na drugu lokaciju. A kada vaš Palbox dostigne nivo 15, možete postaviti treći i posljednji Palbox.

Važnost Palboxa

Palbox je mehaničar koji vam omogućava da kreirate jedinstveni dizajn osnovne zgrade u Palworldu. Iako je moguće izgraditi bazu pune veličine i funkcionalnu bez Palbox-a, nećete moći dodijeliti nijednog prijatelja da radi na njemu. To znači da pasivna nabavka resursa neće dolaziti u obzir, a baza će se oslanjati isključivo na akcije igrača.

Maksimalni broj baza

Maksimalan broj baza koje možete imati u Palworldu je tri. Svaki osnovni slot se otključava kako napredujete. Druga baza se otključava na osnovnom nivou 10, a treća i poslednja baza se otključava na nivou baze 15.

Izgradnja druge baze

Da biste izgradili potpuno funkcionalnu i samodovoljnu drugu bazu, morate dostići nivo baze 10 na svom prvom Palboxu. Kada vaša prva baza bude 10. nivoa, možete postaviti drugi Palbox na drugu lokaciju. Ovaj drugi Palbox će početi na nivou 10, omogućavajući vam da odmah dodijelite posadu od 10 prijatelja.

Premještanje vaše baze

Ako želite premjestiti svoju bazu u Palworld, možete rastaviti svoj trenutni Palbox i kreirati novi na drugoj lokaciji. Svi vaši prijatelji će automatski biti prebačeni u novi Palbox, osiguravajući da niko ne bude ostavljen. Međutim, morat ćete obnoviti sve svoje strukture za novu bazu.

Odabir najbolje bazne lokacije

Prilikom odabira lokacije za svoju bazu potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

  • Dosta ravnog terena i prostora za nadogradnje i strukture
  • Odbrambena sposobnost za zaštitu od napada
  • Ostanite unutar plavog kruga u središtu vašeg Palboxa kako biste spriječili propadanje struktura i osigurali da Pals mogu raditi na njima
  • Izbjegavanje blizine točaka za brzo putovanje
  • Pristup resursima kao što su drveće i rudne vene

Zaključak

Sada kada znate sve o bazama u Palworldu, vrijeme je da počnete graditi i širiti svoje carstvo. Uživajte u igri!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti