Vijesti

February 14, 2024

Igranje Last Epoch na Steam Deck-u: Performanse, podrška kontroleru i ograničenja

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Last Epoch je najnoviji ARPG koji se pojavio na tržištu, nudeći igračima uzbudljivo iskustvo putovanja kroz tamnice u smrtonosnom svijetu Eterre. S objavljivanjem na PC-u putem Steam-a, mnogi igrači se pitaju može li se Last Epoch igrati na prijenosnom Steam Deck-u. U ovom članku ćemo istražiti mogućnosti i ograničenja igranja Last Epoch na Steam Decku.

Igranje Last Epoch na Steam Deck-u: Performanse, podrška kontroleru i ograničenja

Igranje Last Epoch na Steam Decku

Da, moguće je igrati Last Epoch na Steam Decku. Last Epoch je dostupan na PC-u putem Steam-a, a igrači koji su ga testirali na Steam Deck-u su izvijestili da radi dobro, iako sa nekoliko nedostataka.

Performanse

Igrači su otkrili da Last Epoch može dostići 60 FPS na Steam Deck-u kada koriste smanjene grafičke postavke i manju rezoluciju od 1152x768. Igra radi glatko pri ovoj brzini kadrova, a neki igrači čak više vole da igraju ARPG na Steam Deck-u.

Ako ste voljni žrtvovati brzinu kadrova, možete povećati grafičke postavke ili malo povećati rezoluciju na 30 ili 45 FPS.

Podrška kontroleru

Jedan veliki nedostatak s kojim su se igrači susreli je nedostatak podrške kontrolera na Steam Deck-u. Trenutno, igrači ne mogu koristiti kontrole Steam Decka ni u jednom meniju, tako da je za navigaciju potreban miš. Međutim, očekuje se da će bolja podrška za kontroler biti dostupna u nadolazećem ažuriranju 1.0.

Zaključak

Zaključno, Last Epoch se može igrati na Steam Deck-u, pružajući igračima priliku da uživaju u igri u pokretu. Iako postoje neka ograničenja, kao što je potreba za mišem za navigaciju i trenutni nedostatak podrške za kontroler, igra radi dobro na Steam Deck-u sa smanjenim grafičkim postavkama. Kako programeri nastavljaju da poboljšavaju igru, vjerovatno je da će ova ograničenja biti riješena u budućim ažuriranjima. Dakle, ako ste obožavatelj Last Epoch i posjedujete Steam Deck, isprobajte ga i doživite svijet Eterre gdje god da krenete!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti