Vijesti

February 16, 2024

Hoće li World of Warcraft biti uključen u Game Pass? Špekulacije i mogućnosti

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

15. februara, Microsoft je najavio da će Diablo 4 biti dostupan na Game Pass-u od 28. marta. Ova vijest je ostavila mnoge World of Warcraft (WoW) igrače da se zapitaju hoće li i njihova omiljena igra biti uključena u Game Pass.

Hoće li World of Warcraft biti uključen u Game Pass? Špekulacije i mogućnosti

World of Warcraft model plaćanja

WoW je dugogodišnji MMORPG titan s višestrukim dostupnim iteracijama. Dok su klasične WoW igre besplatne za pretplaćene igrače, maloprodajne ekspanzije dolaze s cijenom. Na primjer, nadolazeća ekspanzija, The War Within, ima različita izdanja u rasponu od 49,99 dolara do 89,99 dolara.

Najava i spekulacije

Prvobitna najava pominje samo Diablo 4, ostavljajući WoW igrače nesigurnim oko njegovog uključivanja u Game Pass. Međutim, formulacija najave sugerira da bi WoW potencijalno mogao biti dodat u budućnosti. WoW je ostao jedan od najpopularnijih MMORPG-a čak i nakon 20 godina, a ne uključiti ga u Game Pass bila bi propuštena prilika.

Uključivanje WoW-a u Game Pass

Uključivanje WoW-a u Game Pass može biti izazovno zbog njegovog jedinstvenog modela plaćanja. Iako je nejasno da li će biti potrebna pretplata, vjerovatno je da će igrači i dalje morati kupiti najnoviju ekspanziju. Klasične WoW igre, s druge strane, mogu biti dostupne za igranje bez ikakvih dodatnih troškova.

Zaključak

U ovom trenutku, ostaje misterija da li će WoW biti dostupan na Game Pass-u. Kako nove informacije postanu dostupne, ovaj članak će se ažurirati. WoW igrači s nestrpljenjem očekuju daljnje najave u vezi sa uključivanjem njihove voljene igre u Game Pass.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti