Vijesti

October 30, 2023

Finale: kompetitivni strijelac za više igrača s esport potencijalom

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Finals, koji je razvio Embark Studios, brzo je stekao popularnost od svog otvorenog beta izdanja 26. oktobra. Kreiran od strane starijih bivših programera Battlefielda, ovaj jedinstveni pucač ima za cilj da u budućnosti postane vrhunska esport igra.

Finale: kompetitivni strijelac za više igrača s esport potencijalom

Konkurentna po prirodi

Finals je igra fokusirana na više igrača koja pruža takmičarsko iskustvo, što ga čini idealnom osnovom za esport igru. Uz komentatore u igri s AI-om, stratešku timsku borbu i mape koje se mogu uništiti, svaka igra nudi jedinstveno i visoko oktansko iskustvo. Kombinacija likova i sposobnosti omogućava različite stilove igre i omogućava igračima da pokažu svoje vještine.

Jedan od vodećih načina igre u finalu je Cashout. U ovom modu, mali timovi se bore da opljačkaju 'trezore' i polažu gotovinu na 'mjesta za isplatu' dok se brane od drugih timova. Igra je brza i vođena elementima zasnovanim na sposobnostima, kao što su teški likovi koji ruše prepreke i agilno građeni likovi koji se mogu pohvaliti privremenim moćima nevidljivosti. Mehanika igre takođe ohrabruje igrače da podrže svoj tim kroz sposobnosti lečenja.

Rastuća popularnost

Finale je već steklo ogromnu publiku, sa više od četvrt miliona najboljih igrača samo na Steamu ubrzo nakon njegovog otvorenog beta izdanja. Njegov besplatni model i dostupnost na PC-u, Xbox Series X|S i PlayStation 5 osiguravaju da milioni igrača mogu pristupiti igri.

Budućnost finala

Iako Embark Studios još nije u potpunosti prihvatio esport scenu, postoje naznake da će turniri i rang liste biti ključni dio finala. Sa svojom takmičarskom prirodom, rastućom popularnošću i planiranim ažuriranjima, The Finals ima potencijal da postane istaknuta esport igra.

Ako niste imali priliku isprobati Finals, otvorena beta je još uvijek dostupna još nekoliko dana. Ne propustite da doživite šta bi mogla biti budućnost esporta.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti