Vijesti

November 9, 2023

Emil Larssen ostaje u LEC timu Infinite Realitya, donoseći stabilnost i novu postavu za sezonu 2024.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Emil "Larssen" Larsson, mid laner za LEC tim Infinite Realitya, postigao je usmeni dogovor da ostane u organizaciji za narednu sezonu. Ovo dolazi kao iznenađenje, jer je prvobitno objavljeno da je Larssen u septembru postigao sporazum sa KOI-om, produžavajući svoj ugovor na još četiri godine. Međutim, zbog problema u partnerstvu KOI-Infinite Reality, Larssen je odlučio istražiti druge opcije.

Emil Larssen ostaje u LEC timu Infinite Realitya, donoseći stabilnost i novu postavu za sezonu 2024.

Neizvjesnosti i pregovori

Prekid saradnje između KOI-a i Infinite Realitya doveo je do toga da Larssen raskine usmeni dogovor o produženju ugovora. Krajem oktobra, Larssen je počeo aktivno tražiti druge timove, s obzirom na neizvjesnosti oko budućnosti organizacije. KOI je pokušao da pregovara sa igračima da zadrži ključne članove svog spiska, ali su neizvesnosti u organizacionim budžetima onemogućavale pregovore.

Ponude drugih timova

Larssen, poznat po svojim prošlim dostignućima i talentu, zainteresovao se od Excel Esportsa, kao i drugih LEC i LCS timova tokom van sezone. Timovi kao što su SK Gaming, Vitality i FlyQuest su navodno razmatrali Larssena za svoje startne postave. Međutim, sada kada je Larssen usmeno pristao da ostane sa Infinite Reality, drugi igrači koji su stavljeni na čekanje zbog Larssenove dostupnosti sada se mogu uzeti u obzir.

Budućnost beskonačne stvarnosti

S obzirom da je Larssen spreman da ostane, LEC tim Infinite Realitya želi izgraditi svoju novu postavu za sezonu 2024. Prema GCD, top laner Szygenda i AD carry Comp su već ugovoreni do 2025. odnosno 2024. godine. Međutim, džunglar Malrang i podrška Advienne imaju ugovore koji ističu ove godine i navodno istražuju nove mogućnosti.

Zaključno, Larssenova odluka da ostane u LEC timu Infinite Realitya donosi stabilnost organizaciji i omogućava im da se fokusiraju na izgradnju svoje nove postave za narednu sezonu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se tim ponašati i koji će novi brend uvesti.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
ThunderPick
Bonus $2,000

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača će se sukobiti u TFT Set 11 prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti